راهنمای سفر به رامسر و هزینه های اقامت
تعداد بازدید : 18
مارکوه چشم انداز بی نظیری از دشت، دریا و کوه
سمیه محمدنیا حنایی
روزنامهنگار
آیا تا به حال با خود فکر کرده اید که چرا بیشتر ما ایرانی ها برای مسافرت برنامه شمال را می ریزیم؟ چرا بیشتر دل به جاده زدن مان به دریا و مناطق سر سبز شمالی ختم می شود؟ برای پرسش های زیر پاسخ های متعددی وجود دارد، شاید اولین پاسخی که به ذهن می رسد این است که مسیر شمالی ایران زیبا و جذاب است، اصلا خود همین درختان و طراوت جنگلی برای بیشتر ساکنان ایران که در مناطق گرم و خشک زندگی می کنند ایجاد جاذبه می کند. پاسخ دوم به وجود ساحل زیبای خزر برمی گردد، لذت تفریحات ساحلی حتی آبتنی بر کسی پوشیده نیست اما دلیل سوم و قانع کننده دیگر مردم این است که با جاده و جاهای اقامتی مناطق شمالی به خوبی آشنایی دارند و این از دردسرهای اسکان و خورد و خوراک آن ها تا حد زیادی می کاهد بنابراین بیشتر افراد مسافرت شمال را انتخاب می کنند. اگر شما نیز جزو کسانی هستید که هم به مسافرت شمال راغب هستید و هم دلتان تجربه های تازه از این سفرهای تکراری می خواهد با ما همراه باشید. در این مقاله به سراغ کوهی بر فراز رامسر رفته ایم که با چشم انداز بی بدیل و تاریخ شگفت آورش مکانی جالب برای گردشگری محسوب می شود.
رامسر شهر زیبای شمالی
برای بیشتر ما مشهدی ها که از خراسان رضوی به خطه شمالی می رویم، رامسر به عنوان مقصد نهایی تعیین می شود، هر چند که ممکن است در همان بابلسر اقامت کنیم. رامسر یکی از شهرهای پر گردشگر در فصل تابستان است. نزدیکی همزمان این شهر به ساحل دریای خرز و همچنین دامنه های سرسبز البرز باعث شده است که هر گردشگری را جذب کند و اوقات مفرحی را برای افراد به وجود بیاورد. همین نزدیکی دو پدیده دریا و کوه باعث شده است که در این خطه شمالی جاذبه های طبیعی بی شماری از کوه های سرسبز ، غارهای جالب، آبشارهای پرآب و چشمه سارهای زیبا خودنمایی کند. کوه های مخروطی شکل سرسبز، مزارع چای و شالی های برنج در کنار چشمه آب گرم رامسر که در شهرهای کتالم و سادات شهر قرار دارد، تنها بخشی از جاذبه های طبیعی رامسر است. حقیقت این است که در این شهر آثار تاریخی و باستانی نیز از دوران های گذشته به چشم می خورد، زیباترین آن ها موزه مردم شناسی این شهر است که اشیای زیبا و نفیسی را در خود جای داده است. مسجد آدینه در جواهر ده، مسجد حدیثه نیز از دیگر جاهای دیدنی این شهر است.
قلعه مارکوه
شاید همان ابتدا که واژه مارکوه به گوش تان بخورد با خودتان بگویید در این قلعه و دره احتمالا مارهای زیادی وجود دارد و چه بسا جان ها که به خاطر گزش مارها به خطر افتاده باشد بنابراین همان ابتدا احتمالا از رفتن به مارکوه منصرف خواهید شد. پس برای این که خیال تان را راحت کنم باید بگویم که مارکوه در گذشته های بسیار دور به ماردکوه معروف بوده است. مورخان این کوه و قلعه برافراشته شده رویش را متعلق به اقوام مارد می دانند. پس آن جا خبری از مارها نیست!
مارکوه در شهر کتالم قرار دارد. برای رفتن به این اثر باستانی سعی کنید روزی را انتخاب کنید که خبری از ابرو مه گرفتگی در آسمان رامسر و کتالم نباشد. هر چند در این روزهای پایانی تابستان پیدا کردن چنین فرصتی کمی به شانس شما بستگی داشته باشد. دلیل این موضوع چشم انداز زیبا و منحصر به فردی است که در یک دید 360 درجه ای بر فراز قله مارکوه به چشم می آید. چشم اندازی که از آبی دریای خرز آغاز می شود و به دشت تنکابن و سبزی های شالیکاران و زمردی های مزارع چای می رسد و در نهایت به جنگل های انبوه کوهستانی خاتمه می یابد. جالب است بدانید بسیاری از گردشگران تنها به دلیل همین چشم انداز رنج طی 311 پله مارکوه را به جان می خرند.
زیباترین زمان بازدید از مارکوه در زمان طلوع و غروب است. در زمان طلوع، خورشید از پشت کوه های البرز آرام آرام سر بر می آورد و در غروب خورشید ناگهان در خط افقی دریا غرق می شود.
جاذبه های مارکوه
مسیر دسترسی به مارکوه اولین زیبایی است که طبیعت رامسر و کتالم به شما تقدیم می کند. پیاده روی در میان کوچه باغ ها و سپس جنگل های کمی کوهستانی حتما حال و هوای تان را عوض می کند. دومین جاذبه این مسیر در پای کوه اتفاق می افتد. مارکوه از کوه های صخره ای است که دست مهربان طبیعت آن را هم سبز کرده است. پله هایی که به قله می رسد دارای شیب ملایمی است و از جنس سیمان است پس خیلی نگران سُر خوردن نباشید. هر چه بالاتر روید چشم انداز های زیباتری را می بینید اما تقریبا در انتهای مسیر ناگهان به سد بزرگ سنگ چین شده ای برمی خورید. بله! شما به دیوار نگهبانی قلعه رسیده اید. قلعه ای که قدمت اش معلوم نیست اما در سده های سوم تا پنجم هجری مامن نظامیان و گاه شورشیان بوده است.
متاسفانه از بنای اصلی چیز زیادی باقی نمانده است. تنها چهار برج دیده بانی به خوبی دیده می شوند و آثاری از دیوارهای اصلی قلعه هم تا حدی وجود دارد. در میان قلعه چاله ای عمیق وجود دارد که اهالی می گویند: این درواقع یکی از مسیرهای عبور اضطراری افراد بوده که تا کتالم حفر شده است.
زمان بازدید از مارکوه آزاد است و شما هر موقع که دوست دارید می توانید به آن جا بروید اما چون هنوز سیستم روشنایی ندارد بهتر است قبل از غروب کامل خورشید از پله پایین بیایید. خبر دیگر این که بازدید از مارکوه رایگان است.
اقامت در رامسر
همان طور که گفتیم رامسر به دلیل جاذبه های زیاد و آب و هوای معتدلش جزو شهرهای مسافرپذیر خطه شمالی است بنابراین برای پیدا کردن جای خواب و غذای مرغوب در این شهر خیال تان راحت باشد. البته نا گفته نماند که هزینه های ماندن در این شهر کمی گران تر از شهرهای اطراف است. در رامسر به دلیل داشتن دو پدیده همزمان دریا و کوه انواع اقاماتگاه ها مهیا هستند. رامسر به هتل های خاصش معروف است. هتل بزرگ رامسر با معماری زیبا و روایت تاریخی اش بسیاری را برای یک شب ماندن در آن ترغیب می کند. قیمت اقامت در این هتل برای چهار نفر چیزی حدود 704 هزار تومان است و اگر شما خواهان اقامت در سوئیت های چهار نفره باشید باید برای یک شب، یک میلیون و 34 هزار تومان بپردازید. یکی دیگر از هتل های خاص این شهر هتل بام رامسر است. هتلی که برای رسیدن به آن باید سوار تله کابین شوید. قیمت اقامت در سوئیت های چهار نفره هتل بام مانند مکان آن ها سر به فلک کشیده و به شبی یک میلیون و 120 هزار تومان رسیده است. قیمت اجاره کلبه های چهارنفره در این مجموعه که در جنگل ایل میلی واقع است، نیز از شبی 820 هزار تومان آغاز می شود. البته قیمت تمام هتل های رامسر به این زیادی نیست و اگر کمی از توقع تان کم کنید می توانید هتل های کم ستاره اما ارزان تری را نیز پیدا کنید. اقامت در این هتل ها از شبی 300 هزار تومان تا 550 هزار تومان است.
گزینه دیگر اقامت در رامسر اجاره ویلاها و سوئیت های شخصی است. قیمت ویلاهای لوکس که بیشتر استخر و جکوزی دارند از شبی 700 هزار تومان شروع می شود اما ویلاهای ساده تر را می توانید با قیمت 220 هزار تومان به بالا بیابید و اجاره کنید. سوئیت های ساحلی نیز از دیگر گزینه های اقامت هستند. قیمت اجاره این سوئیت ها با توجه به کم بودن امکانات شان از شبی 150 هزار تومان آغاز و در گران ترین حالت ها به 230 هزار تومان می رسد. کلبه های جنگلی می تواند یکی دیگر از انتخاب های شما باشد. کلبه های جنگلی بیشتر به بخش خصوصی تعلق دارد و این یعنی این که اگر چانه تان برای چانه زنی گرم باشد می توانید اقامت کم هزینه ای داشته باشید. قیمت اجاره این کلبه ها در نزدیکی بوستان صفا رود از شبی 90 هزار تومان آغاز می شود. پلاژ های ساحلی نیز جزو اقامتگاه های ارزان رامسر هستند. قیمت شب مانی در این پلاژها از شبی 90 هزار تومان آغاز می شود. اگر با کمپ کردن مشکلی ندارید می توانید در آلاچیق های ساحلی با پرداخت شبی 20 هزار تومان شب را به صبح برسانید. اگر هم اهل جنگل مانی هستید می توانید بساط کمپ خود را در بوستان صفارود برپا کنید و رایگان شب را به صبح برسانید.
مسیرهای دسترسی به رامسر
برای رسیدن به رامسر گزینه های متفاوتی وجود دارد. اولین گزینه سفر جاده ای است. هزینه این سفر با توجه به طی مسافت 986 کیلومتر چیزی حدود 150 هزار تومان برای رفت و برگشت در می آید. افزون بر این که می توان با برنامه زمان بندی مناسب از اقامت بین راهی نیز صرف نظر کرد. هزینه سفر به رامسر با اتوبوس نیز چیزی بین 60 تا 65 هزار تومان برای هر فرد در می آید. سفر ریلی برای رسیدن به رامسر هم انتخاب بدی نیست. چرا که مسیر ریلی مشهد به ساری پر از جاذبه های زیبا ست که به دیدنش از راه دور هم می ارزد اما تنها مسئله ای که دارد این است که ریل های راه آهن تا ساری شما را همراهی می کنند و باید فکری برای مسافت 250کیلومتری تا رامسر بکنید. هزینه خرید بلیت قطار 97 هزار تومان می باشد. استفاده از خطوط هوایی برای رسیدن به ساری هم امکان پذیر است و شما باید هزینه ای بین 268 هزار تا 326 هزار تومان بپردازید.