دارودسته چینـی ها
محصولات تازه برلیانس، جک و دانگ فنگ از مهم ترین خودروهایی هستند که تولیدشان در ایران قطعی شده و حتی بعضی پیش فروش هم شده اند
نویسنده : محمدحسین شاوردی روزنامهنگار
یک ون، یک سدان و یک کراساوور کوپه، تازه ترین خودروهایی هستند که از چین به ایران میآیند تا بخت خود را در بازار کشور آزمایش کنند. این سه خودرو که هر یک بخشی از مشتریان بازار ایران را هدف قرار دادهاند، محصولاتی مناسب با سطح امکانات معقول هستند که کیفیت ساختی در حد و اندازه خود را ارائه میکنند. این خودروها در واقع نه آن قدر پیشرفته هستند که بهایی بسیار گزاف همچون محصولات وارداتی داشته باشند و نه آن قدر ارزان هستند که در دسترس عموم قرار بگیرند. این سه چینی تازه وارد، در واقع بخشی از بازار را هدف قرار دادهاند که پر است از رقیب و برای موفقیت هم روی تازگی طراحی و کارایی خود حساب باز کردهاند. ببینیم این دارودسته چینی چه در چنته دارند.
دانگ فنگ ix5
یکی از خاص ترین خودروهای گروه بزرگ دانگ فنگ است که از دو سال قبل زمزمه تولیدش در کشور شنیده می شود وبه تازگی هم انتقال یک نمونه از آن با خودروبر در تهران جنجال بسیاری در رسانههای خودرویی پیدا کرده است. این خودرو که طرحی شبیه به رنو آرکانا و ب.ام.و X4 دارد، در چین به پیشرانه 5/1 لیتری توربو مجهز است که در دو نسخه ۱۵۰ و ۱۸۰ اسب بخار به دست مشتریان میرسد. این پیشرانه در دو فرمت مختلف امکان تولید گشتاور ۲۲۰ و ۲۷۰ نیوتن متری را دارد و در صورت عرضه در بازار ایران تنها با جعبه دنده اتوماتیک تولید خواهد شد. جعبه دنده اتوماتیک دانگ فنگ ix5 از نوع CVT نسل چهارم است و بیش از لذت رانندگی، در پی سهولت حرکت و مصرف اندک سوخت است. بهای احتمالی این خودرو حداقل 3350 میلیون تومان خواهد بود. هنوز هم مشخص نیست چه شرکتی قصد تولید آن را دارد.
برلیانس H3
نسل تازه برلیانس اچ330 است که طرح بهتر و امکانات روزآمدی دارد. اچ3 که اندکی از برلیانس اچ330 بزرگ تر است، در فرم طراحی با اندکی تغییر و تحول نسبت به نسل اول، شباهتهایی به محصولات کیا، هیوندای و نیسان پیدا کرده است. با ورود به داخل کابین جو سوئدی می شود! در این بخش طراحان برلیانس برخلاف انتظار از محصولات قدیمی ولوو نظیر وی40 و اس60 کپی کاری کرده اند که البته این کپی، در پیوند با فرم کلی نسل قبل محصولات برلیانس هم هست. شکل فرمان و داشبورد مخصوصا با آن نمایشگر ایستاده کاملا یادآور کابین یک مرسدس بنز است؛ اما به جای ورودی های هوای دایره ای که در ماشین های مرسدس معمول است، از ورودی های مستطیلی شکل استفاده شده است. نکته منفی در این بخش اهرم دنده و ترمز دستی بزرگی است که چندان با طراحی های روز همخوانی ندارد. شنیده شده در صورت مونتاژ این خودروی چینی که سه سال از تولیدش در سرزمین اژدها میگذرد، قیمت آن در محدوده 250 میلیون تومان خواهد بود. این خودرو رقیب مستقیم دنا پلاس و رهام است و با چری آریزو5 و 6 هم قرابتهای بسیاری دارد.
جک سانری
چینیها فعلا تنها آلترناتیو صنعت خودروی ما هستند. سانری هم محصول بدی نیست. با فرمت کاملا مسافری و در ابعاد 6 تا 8 متری تولید شده و در نسخه کشیده، گنجایش جابه جایی 17 یا 18 نفر مسافر را دارد. سانری (Sunray) که از روی مرسدس بنز اسپرینتر نسل قبل کپی برداری شده، امکان استفاده به صورت ون باربری، آمبولانس یا حتی خودروی تشریفات را دارد. آن طور که نماینده تازه جک در ایران اعلام کرده، سانری با پیشرانه ۲۷۴۶ سی سی توربو دیزل کامینز و جعبه دنده ۶ سرعته دستی به بازار می آید. پیشرانه در بهترین حالت ۱۵۰ اسب بخار را با گشتاور ۳۵۵ نیوتن متر تولید می کند. این خودرو در نمونه فول آپشن به امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، ترمز ABS و EBD، سامانه کنترل پایداری، رادار خطی، ترمز خفه کن موتور، فرمان هیدرولیکی، پله برقی درب مسافران، صندلی های قابل تنظیم با روکش چرم مصنوعی، سنسور عقب، آینه حساس به نور، نمایشگر لمسی، تاخوگراف، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، شیشه بالابر برقی، کامپیوتر سفر، تهویه مطبوع الکتریکی، چراغ روشنایی روز، سنسور نور و… مجهز است درحالی که قیمتی در محدوده 500 میلیون تومان دارد.