سورن علیه رهام و دنا
آبی های جاده مخصوص، در حرکتی عجیب سورن پلاس را با چند آپشن و تغییرات ظاهری راهی بازار خودرو کرده اند تا با سدان جدید سایپا و البته دنا محصول دیگرشان رقابت کند!
نویسنده : محمدحسین شاوردی روزنامهنگار
از این دست حرکات در صنعت خودروی ایران زیاد است. کافی است یک دهه اخیر را بگردید تا ببینید چطور افزایش تیراژ تولید یک محصول قربانی سلایق مدیران دولتی دو خودروساز شده است. دنا مصداق بارز این موضوع است که هر بار با بهانهای از سوی یکی از محصولات ایران خودرو تهدید میشود. یک بار توسط پژو پارس اتوماتیک و حالا هم توسط سورن پلاس. سورن البته خودروی بدی نیست، اگر ابعادی بزرگ تر و قیمتی کمتر می داشت و خانوادههای بزرگ و کم درآمد را هدف میگرفت. آن طور شاید حتی با آپشن کمتر، میتوانست خودروی به مراتب محبوبتری باشد اما ایران خودرو در مواظبت از محصولاتش دقت چندانی به خرج نمیدهد و حالا هم به بهانه سال رونق تولید پس از یک دهه دوباره سورن را با همان ظاهر همیشگی و چند تغییر کوچک به بازار فرستاده است. سورن جدید که با طرحی خشن و اسپورت به بازار برگشته، احتمالا خریداران بیشتری نسبت به قبل خواهد داشت. خریداران در مدل اولیه این خودرو عمدتا این عقیده را داشتند که خودرو تفاوت چندانی با سمند ندارد و جز در چند قطعه ظاهری، سورن چیزی متفاوت از دنا یا سمند ارائه نمیکند. این خودرو حالا قرار است در گونه پلاس با موتور معمولی و توربو به بازار آید و در بازه قیمتی پایینتر و بالاتر از دنای معمولی به دست مصرفکنندگان برسد.
قیافه سورن پلاس همان طرح آشنای قدیمی است که با چند تغییر همراه شده و خشونت بصری سورن را افزایش داده است. به غیر از جلو پنجره مشکی و طرح تازه کاسه چراغها، رینگهای جدیدی برای سورن طراحی و در بخش عقب هم خودرو به چراغهای کریستالی مجهز شده است.
در نمونه معمولی سورن پلاس ما کماکان شاهد موتور 16 سوپاپ این خودرو هستیم. پیشرانه توانمندی که استانداردهای آلایندگی یورو 5 را پاس کرده و عمده مصرف کنندگان هم از عملکرد آن راضی هستند. مصرف سوخت این خودرو معادل 49/7 لیتر در سیکل ترکیبی است، یعنی 100 سی سی کمتر از 5/7 لیتر. قدرت تولید شده در موتور به کمک یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخهای جلو انتقال پیدا میکند و ظرف 11 و نیم ثانیه خودرو را به سرعت 100 کیلومتر در ساعت میرساند. این آمار و ارقام البته برای نسخه توربو که گفته میشود به زودی وارد بازار میشود در سطح بهتری قرار دارد و توان پیشرانه با قرار گرفتن در مرز 150 اسب بخار، از سورن یک سدان ارزان و سریع و اسپورت میسازد. اما سورن تنها یک خودروی اسپورت با چهرهای خشن نیست. این خودرو ویژگیهای مناسبی برای سفرهای خانوادگی و استفادههای اشتراکی دارد.
برای نمونه سورن را می توان یکی از جادارترین خودروهای تولید شده در داخل دانست که از نظر فضای کابین، خانواده ها را راضی میکند. سری پلاس در بخش گنجایش و ابعاد نسبت به نسخه قدیمی تغییری نداشته و کماکان طول، عرض و ارتفاعی به میزان 4534/1720/1460 میلی متر دارد. این ابعاد صندوق عقبی به بزرگی 500 لیتر را در اختیار خریداران گذاشته که این میزان از ظرفیت، تقریبا همسطح بهترینهای بازار است. در بخش ایمنی نیز این خودرو به ترمزهای ABS+EBA مجهز شده و هر چهار چرخ نیز به رینگ های دورنگ که برای اولین بار در ایران تولید شدهاند، مزین شده است.
در مدل جدید فهرست تجهیزات به روز شده و با تکمیل پروسه باطراحی داشبورد، حالا کابین سورن هماهنگتر از قبل است. غربیلک فرمان جدید، صندلیهای هشت جهته برقی، ترمی پارچهای برای صندلیها در کنار کمربند سه نقطه اتصال، کروز کنترل، دسته دنده جدید، کلیدهای کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سنسور دنده عقب، شیشههای برقی با قابلیت پاور ویندو و آنتی ترپ و رینگ و لاستیک 15 اینچی از جمله تجهیزاتی هستند که در سورن پلاس به صورت استاندارد وجود دارند.
این خودرو دارای سطح قیمتی مناسبتری در مقایسه با دناست و با همان عملکرد فنی، قیمت کمتر و ظاهری اسپورتتر دارد که انتخابش را برای خریداران جذاب می کند. این خودرو نصف یک چرای آریزو5 معمولی یا نسخههای صفر کیلومتر بسترن B30 قیمت دارد و با همان سطح قدرت و گنجایش یا ایمنی، عملکرد فنی قابل قبولی از خود بروز میدهد.