فوت و فن استفاده بهینه از جـاروبـرقی
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامهنگار
یکی از روش های پس انداز کردن نگهداری بهتر از وسایلی است که اکنون داریم. اگر گذرتان به بازارهای لوازم خانگی بیفتد حتما با دیدن قیمت ها دود از سرتان بلند می شود. بیشتر افراد بعد از این گشت و گذار در اولین اقدام به منزل خود می روند و قیمت وسایل خانه شان را به روز حساب می کنند. مثلا فرشی را که سه سال پیش یک میلیون تومان خریده اند الان 7 میلیون در بازار قیمت دارد و ... اولین تصمیمی که افراد می گیرند این است که از وسایل شان تا حد امکان با استفاده نکردن محافظت کنند. اما به نظر می رسد این راه منطقی نیست. در این مجال تلاش داریم راهکارهایی برای استفاده بهینه از وسایل خانه را به شما عزیزان ارائه دهیم.
جاروبرقی شاید از اولین لوازم برقی بود که پا به خانه ایرانی ها گذاشت. تغییر سبک زندگی ایرانی از منازل حیاط دار به خانه های آپارتمانی پر از وسیله، امکان استفاده از جاروهای دستی را کمتر می کرد. همین موضوع نیاز به جاروبرقی را مبرم تر کرد و این شد که جاروبرقی کمک دست کدبانوها شد. نگهداری از جارو برقی ها شامل چند مرحله است.
اولین مرحله نگهداری وسایل بیرونی آن شامل لوله ها و چرخ های کوچک زیر آن است. برای این که این دو قسمت به سرعت فرسوده نشوند سعی کنید هیچ گاه جارو برقی را با دسته مکنده اش به دنبال تان نکشید. شاید این کار کمی سخت به نظر آید اما بهتر است برای جابه جایی وسیله از دست و حتی پای تان کمک بگیرید. دوم سرعت جابه جایی است ،گاهی پیش می آید که به دلیل عجله افراد جارو را به سرعت از نقطه ای به نقطه دیگر می کشند که این باعث شکسته شدن چرخ های کوچک زیر و به هم ریختن تعادل وسیله می شود.
شکم جارو برقی تان همیشه خالی باشد. اگر این توصیه را جدی بگیرید چیزی به نام کاهش قدرت موتور و مکندگی جارو برقی را تجربه نخواهید کرد. اگر جاروی شما از نوع کیسه ای است بهتر است به صورت ماهانه کیسه را تخلیه کنید و بشویید و چنان چه از کیسه های یک بار مصرف استفاده می کنید آن ها را هر سه ماه یک بار تعویض کنید. در جاروهای Inpackt که آشغال ها را متراکم می کند و در محفظه ای قرار می دهد کار تخلیه آسان تر است و بهتر است بعد از هربار استفاده آن را خارج کنید.
فیلترهای جاروبرقی را از یاد نبرید. در جاروبرقی های بدون کیسه تمیز بودن فیلترها نقش اساسی در افزایش طول عمر وسیله دارد. اما به یاد داشته باشید که در هر بار تمیز کردن فیلتر شستن آن لازم نیست و یک غبار روبی ساده کفایت می کند. در هنگام شستن نیز از مواد شوینده و چلاندن ابرها خودداری و آن ها را در سایه خشک کنید.
سیم اتصال جاروبرقی نیز بسیار مهم است. چنان چه سیم جمع کن جاروی تان خراب شد حتما در اولین فرصت آن را تعمیر کنید چرا که در صورت ضربه دیدن هم خطر جانی و هم خسارت مالی به دنبال دارد. از سه راهی برای افزایش طول سیم استفاده نکنید. چرا که طول سیم هر جاروبرقی به معنای محیط مجاز برای روشن ماندن مداوم جارو برقی است و چنان چه جارو بیشتر از حد مجاز به صورت مداوم روشن باشد موتورش را تحت تاثیر قرار می دهد.