راهنمای کسب و کاری جذاب در زمینه خوراکی
تعداد بازدید : 6
مسیر راه اندازی جگرکی
نویسنده : امیرحسین صلاحی روزنامهنگار
غذاهای گوشتی به عنوان یکی ارزشمندترین منابع پروتئین، ویتامین، آهن و ... اهمیت بسیار زیادی در سبد غذایی انسان دارند. مصرف این گروه از غذاها تاثیر بسزایی در تامین انرژی مورد نیاز بدن، ارتقای سلامتی و افزایش سطح ایمنی بدن انسان ایفا می کند و او را از ابتلا به کم خونی، مشکلات کلیوی و کبدی و همچنین پوکی استخوان در امان می دارد. به همین جهت جگرکی ها به عنوان یکی از مهم ترین و اصلی ترین مراکز طبخ و فروش خوراک گوشتی همواره مورد توجه افرادی است که به دنبال صرف غذایی سالم، مغذی و خوشمزه هستند. این اقبال به جگرکی ها سبب رونق خوب آن شده است و به همین جهت افرادی را که به دنبال راه اندازی کسب و کار شخصی هستند به ورود به این حرفه ترغیب کند. با ما همراه باشید تا با فوت و فن های راه اندازی جگرکی بیشتر آشنا شویم.
با چه سرمایه ای می توانم شروع به کار کنم؟!
این کسب و کار نیز مانند دیگر کسب و کارهای غذایی نیازمند سرمایه اولیه ای برای تامین مکان فعالیت و همچنین تهیه تجهیزات کار است. شما برای فعالیت در این حرفه نیاز به مکانی با حداقل متراژ 24 متر دارید که بسته به شهر و منطقه ای که در آن فعالیت می کنید هزینه متفاوتی دارد. البته باید توجه داشته باشید هر چه میزان مساحت محل فعالیت شما وسیع تر باشد امکان حضور بیشتر مشتریان را فراهم خواهد کرد و سود بیشتری را موجب خواهد شد. نکته دیگری که راجع به مکان جگرکی باید در نظر داشته باشید این است که تا می توانید باید در محلی پررفت و آمد و شلوغ به فعالیت بپردازید. این عامل موجب می شود تا مشتریان بالقوه بیشتری را متوجه حضور خود کنید و ضریب فروش خود را بالا ببرید. همچنین باید به این نکته که قیمت بالای گوشت احتمالا افراد کم درآمد را از مراجعه به شما محروم می کند توجه داشته باشید و تا حد امکان در مکانی فعالیت کنید که ساکنان آن منطقه توان خرید از شما را داشته باشند. رعایت مسائل بهداشتی مکان و دوری از محل هایی که بوی نامطبوعی ایجاد می کنند از ملزوماتی است که برای دریافت مجوز باید به آن توجه داشته باشید. تامین لوازم کار از قبیل تنور نان، چرخ گوشت، یخچال صنعتی، یخچال ویترینی، چرخ گوشت، کباب پز گازی یا زغالی، تعداد متنابهی سیخ کباب، سینک ظرف شویی، لوازم پذیرایی و ... نیز در فهرست هزینه های اولیه شما برای شروع کار است که با توجه به کیفیت و نوع شان هزینه پایه 60 میلیون تومان را برای شما خواهند داشت.
گرفتن مجوز های لازم، چگونه و از کجا؟
بعد از این که سرمایه اولیه مورد نیاز خود را تامین کردید باید به سراغ دریافت مجوزهای لازم بروید. برای گرفتن پروانه کسب باید سندمالکیت و بنجاق، سند اجاره رسمی، سند اجاره عادی، مبایعه نامه،تاییدیه کدپستی، گواهی پایان کار تجاری، رسید پرداخت عوارض، گواهی پرداخت مالیات، قبوض برق، گاز و تلفن، شناسنامه، کارت بهداشت فردی، کارت پایان خدمت،کارت ملی و کپی سند ملک یا سند اجاره رسمی قبل را به همراه داشته باشید. بعد از این که موفق به گرفتن پروانه کسب شدید باید برای دریافت مجوز اماکن اقدام کنید. برای این مقوله باید طبق قانون در محل فعالیت از قفل های استاندارد استفاده کنید. مکانی را برگزینید که هیچ گونه راه ارتباطی به منازل مسکونی، واحدهای صنفی دیگر و اماکن عمومی همجوار و همچنین هیچ گونه اشراف یا مجاورتی با مراکز دارای طبقه بندی امنیتی، نظامی، سیاسی و انتظامی نداشته باشد. در صورت مشرف بودن به منازل مسکونی از پنجره ها و شیشه های مشجر در آن استفاده کنید، در مکان هایی که امکان نظارت و کنترل آن ها ممکن نیست مانند مجتمع های مسکونی، اداری و وابسته به بخش دولتی به فعالیت نپردازید و همچنین نامی فارسی با مضامین مطابق با عفت عمومی برای آن در نظر بگیرید.
نیروی کار توانمند و دکور جذاب برای مشتریان
بعد از این که مجوزهای لازم را برای شروع فعالیت تان دریافت کردید، می شود گفت کار شما آغاز شده است. در این مرحله ابتدا باید به استخدام نیروهای لازم که افزون بر مولفه های بهداشتی با مراحل کار آشنا باشند ،بپردازید. به زمانی که برای استخدام نیروها صرف می کنید به عنوان سرمایه گذاری نگاه کنید. هر چقدر در این کار موفق باشید تا افرادی توانمند و مسئولیت پذیر را با خود همراه کنید میزان کیفیت کار و رضایت مشتریان را از خود بالا خواهید برد و در نتیجه در طول زمان موفقیت بیشتری را تجربه خواهید کرد. همچنین باید بتوانید کشتارگاهی مورد اطمینان و دارای مجوز را پیدا و با برنامه ای دقیق موارد اولیه تازه خود را به صورت تازه از آن دریافت کنید. نکته مهم بعدی جذابیت فضای حضور مشتریان است. هر چه طراحی دکوراسیون جذاب تر و متناسب با سلیقه مشتریان باشد امکان مراجعه مجدد آن ها را بالاتر خواهد برد. برای این کار می توانید از کوچک ترین کارها همچون نورپردازی دیوارها تا استفاده از گل و گیاه، پخش موسیقی، استفاده از آبنما و المان های سنتی بهره بگیرید.
با برنامه عمل کنید
شاید تصور کنید حالا که فضای کار بیرونی خود را برای پذیرایی مشتریان آماده کردید دیگر می توانید با ارائه منو کار خود را آغاز کنید و به جمع آوری سود بپردازید. اما باید به شما بگوییم با توجه به ماهیت کسب و کارتان که متمرکز بر پول نقد است باید قبل از آن سازوکار مشخصی برای دخل و خرج خود برنامه ریزی و به اصطلاح برنامه مالی خود را تدوین کنید. برای موفقیت در این کار شما باید متناسب با هزینه های اولیه و جاری که دارید قیمت غذاهایی را که ارائه می کنید تعیین کنید. هر چه این کار با برنامه ریزی دقیق تر انجام شود زمینه کسب سود و بازگشت سرمایه تان فراهم تر خواهد شد. در این مسیر به این نکته توجه داشته باشید که قیمت های تان را بر مبنای فعالیت بلندمدت تعیین کنید و منوی خود را به قصد بازگشت سریع سرمایه اولیه تدوین نکنید تا در ابتدای کار خود را از حضور مشتریان به علت قیمت های بالا محروم نکنید. در این کسب و کار باید طوری برنامه ریزی کنید تا همیشه نقدینگی کافی برای تامین مواد اولیه را در دست و همچنین توان پرداخت حقوق کارکنان تان را در موعد مشخص داشته باشید. زیرا اگر مشتری به شما مراجعه کند و ببیند توان پخت آن چه را می خواهد ندارید خاطره ای بد در ذهن او رقم خواهید زد و همچنین اگر نتوانید حقوق کارکنان تان را بپردازید به مروز زمان نیرویی را که برای آموزش و مهارت افزایی اش هزینه های مالی و زمانی بسیاری کرده اید از دست خواهید داد و تامین دوباره نیروی کار توانمند نیز همان طور که می دانید کار ساده ای نیست. در برنامه خود بازه هایی یک یا دوهفته ای را برای کنترل دقیق گردش مالی در نظر بگیرید تا در نقاط عطف کاری تان بتوانید تصمیمات لازم را اتخاذ کنید.
مشتریان را با خودتان آشنا کنید
گام پایانی و از مهم ترین مسائلی که باید به آن بپردازید نیز موضوع تبلیغات است. در دنیای امروز که رسانه بر ذهن مخاطبانش تسلط پیدا کرده است اگر بتوانید خود را به قطعه ای از پازل ذهنی مشتریان تبدیل کنید موفق خواهید بود. تلاش کنید تا با یک برنامه تبلیغاتی مناسب که از مشورت با یک متخصص رسانه حاصل می شود با حضور مستمر در شبکه های اجتماعی و پرداخت هزینه هایی نه چندان زیاد میزان سود خود را در طی زمان چندبرابر کنید.