فوت و فن نگهداری از زبـاله خـرد کن
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامهنگار
زباله خرد کن یکی از وسایل جدید آشپزخانه است که در منازل آپارتمانی به ویژه مجتمع نشینی بسیار کاربرد دارد. در واقع زباله خرد کن ها درست زیر سینک آشپزخانه و میان سینک یعنی محل تولید زباله و لوله فاضلاب یا محل خروج زباله قرار دارد. زباله ها اعم از پوست میوه یا حتی استخوان ها در این دستگاه خرد و به شکل مایع رقیقی از لوله وارد فاضلاب شهری می شود. در خانه هایی که زباله خرد کن وجود دارد دیگر خبری از کیسه زباله تر نیست و تنها زباله های بازیافتی نگهداری می شود. اما این وسیله کاربردی گران قیمت فوت و فن هایی را برای نگهداری لازم دارد که ما دراین شماره شما را با آن ها آشنا می کنیم.
تفکیک زباله جدی است
یکی از مهم ترین دلایل خرابی دستگاه، وارد شدن اجسام سخت و غیر قابل خرد شدن به داخل آن است. مثلا میان زباله ها به اشتباه قاشق یا چنگالی هم وارد محفظه می شود. در این صورت به محض اطلاع دکمه دستگاه را خاموش و آن را از اتصال برق جدا کنید. سپس اقدام به درآوردن شیء داخل محفظه کنید، حالا نوبت این است که دکمه ریست دستگاه را روشن کنید و بعد از 4 دقیقه دکمه استارت آن را بفشارید. اگر می خواهید هیچ کدام از این مراحل را انجام ندهید بهتر است همان ابتدا زباله ها را به دقت تفکیک کنید.
دستکاری ممنوع
نصب دستگاه کار بسیار حرفه ای است، بنابراین هیچ گاه خودتان اقدام به نصب دستگاه نکنید. چرا که می تواند صدمات جبران ناپذیری را به اتصالات منزل تان وارد کند. ضمن این که نصب خودسرانه تمام گارانتی های دستگاه را نیز باطل می کند. از آن جایی که کار دستگاه بسیار خطرناک است ممکن است نصب نادرست دستگاه موجب آسیب های جسمی نیز بشود.
خرد کن زباله نیازی به اسید ندارد
عده ای بر این باورند زمانی که زباله های زیادی را در دستگاه قرار می دهند باید حتما مایعی برای هضم آن به دستگاه اضافه کنند و برای همین از اسیدهای لوله باز کنی داخل آن می ریزند که این کار باعث خورده شدن تیغه های فولادی دستگاه و خرابی آن می شود. از آن جایی که تیغه های آلیاژی دستگاه به مواد شوینده حساس است بهتر است در زمان کار دستگاه از هیچ ماده شوینده ای حتی سفید کننده ها استفاده نکنید.
اگر تیغه ها کند شد
کند شدن تیغه های خردکن بالاخره رخ می دهد که شما را مجبور به تعویض یا تیز کردن مجدد آن می کند . اما اگر می خواهید این اتفاق برای دستگاه تان دیرتر بیفتد هر دو هفته یک بار پوست های تخم مرغی را که جمع کرده اید به تنهایی داخل محفظه بریزید و بگذارید دستگاه کارخودش را بکند. این کار باعث صیقل دادن تیغه ها می شود.
رفع بوی بد
استشمام بوی بد از سینک و داخل محفظه دستگاه به معنای ماندن ریزه زباله در دستگاه یا چرب بودن آن است. برای همین و به منظور زدودن تمام چربی ها که باعث کند شدن تیغه ها می شود، هر هفته یک بار، دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را در نصف لیوان آب حل کنید و داخل دستگاه بریزید. اگر جوش شیرین نداشتید محلول آب و لیمو ترش نیز موثر خواهد بود.
مراقب کودکان و کم توانان ذهنی باشید
همان طور که چندین بار گفتیم، کار دستگاه با تیغه های فولادین اش خطرناک است، پس دکمه روشن و خاموش شدن آن را در جایی دور از دسترس کودکان یا کم توانان ذهنی قرار دهید.
از قدرت ترانس غافل نشوید
چنان چه منزل تان دچار نوسانات برقی است ، حتما بر سر راه اتصال دستگاه یک ترانس یا نوسان گیر وصل کنید تا دستگاه تان از سوختن در امان باشد. چرا که دستگاه یک دفعه روشن می شود و کار می کند و نیاز به ولتاژ بالایی از برق دارد و اگر جریان برق دارای نوسان باشد باعث وارد آمدن فشار روی موتور و در نهایت سوختن آن می شود.