هزینههای تکاندنخـانـه
فرش، مبل و پرده را چگونه و با چه هزینه ای نونوار کنیم؟
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامه نگار اقتصادی
مانند بسیاری از خانواده های ایرانی که خانه تکانی خود را از اسفند آغاز می کنند، خانه تکانی مان را از هفته پیش شروع کردیم. دراولین مرحله به سراغ آشپزخانه رفتیم و ضمن معرفی راهکارهایی برای تغییر چیدمان آشپزخانه، گریزی هم به قیمت مواد شوینده زدیم. این هفته به سراغ دیگربخشهای منزل می رویم و شما را از چند و چون خانه تکانی با خبر می کنیم.
هال و پذیرایی
هال از جمله مکان های خانه است که تقریبا روی سکوت و آرامش را به خود نمی بیند مگر در شب ها که همه اعضای خانواده در خواب خوش هستند. در واقع هال از همان سر صبح که مادر خانواده روی کاناپه در حال برنج پاک کردن و دیدن برنامه تلویزیونی اش است مهمان دارد تا عصر که بچه ها در آن به بازی و تماشای تلویزیون می نشینند و حتی شب که پدر روزنامه به دست طلب چای آخر شبش را می کند. این روزها هم که به دلیل کرونا افراد بیشتر از هر زمان دیگری در منزل می مانند، بنابراین باید به فکر تمیزی این بخش باشید.
فرش ها را باید شست
از هر اصول ایرانی یا فرنگی که برای خانه تکانی استفاده می کنید، نمی توانید از زیر تمیز کردن قالی ها در بروید. قدیم تر ها که خانه ها حیاط دار بود، در این فصل قبل از این که درختان به گل بنشینند، این دیوارها بودند که به گل می نشستند! روی بیشتر دیوار خانه ها انواع فرش های رنگی بود که در زیر آفتاب کم جان اسفند پهن شده بودند تا خشک شوند. اما در این روزهای آپارتمان نشینی و البته فرش های ما شینی شستن فرش دیگر از مد افتاده است و خانواده ها به فکر روش های جایگزین افتاده اند. سپردن قالی ها به قالی شویی یکی از کم دردسرترین روش ها برای تمیز کردن قالی هاست. هزینه شست وشوی اسلامی قالی ها برای 9 متری 70 هزار و برای انواع 12 متری چیزی حدود 85 هزار تومان است. بیشتر کارشناسان فرش معتقدند که بهتر است فرش های ماشینی را کمتر بشوییم و اگر جز یکی دو تا لکه جدی روی شان بیشتر نیست و مشکل پاک نبودن هم ندارند، بهتر است از دستمال فرش استفاده کرد. چنان چه دست و شانه درست درمانی ندارید می توانید از قالی شویی هایی که امکان شست وشو در محل دارند، کمک بگیرید. این همیاران برای روشویی فرش های 12 متری حدود 50 هزار تومان از شما اجرت می گیرند. در روش آخر با یک سطل کف صابون کارتان راه می افتد. قیمت شامپو فرش ها بستگی به میزان لکه بری شان متفاوت است اما چیزی بین 20 تا 85 هزار تومان در برندهای خارجی قیمت دارد.
مبل ها را برق بیندازید
مبلمان خانه نیز مانند فرش نیاز به تمیزی دارند. هر چند شستن آن ها با توجه به کناف چوبی شان خیلی منطقی به نظر نمی رسد. برای شستن مبل ها می توان از دو روش استفاده کرد. یکی استفاده از خدمات شست وشوی مبل در محل که برای مبل های 7 نفره راحتی بین 70 هزار تومان و برای انواع سلطنتی آن برای هر صندلی 11 هزار تومان آب می خورد. چنان چه هم به فکر شست وشوی دستی هستید می توانید از همان شامپو فرش ها استفاده کنید. البته بعضی ها هم هستند که برای تمیزی مبل های شان فکر جدید دیگری دارند. آن ها به جای تمیز کردن رویه آن ها، آن را تعویض می کنند. تعویض رویه مبل ها به انواع پارچه های مخملی برای مبل های راحتی که نیاز به ابر کوبی مجدد دارند چیزی بین 5 تا 7 میلیون تومان هزینه دارد و رویه کوبی مبل های سلطنتی در پارچه های مخملی برای هر صندلی حدود 300 هزار تومان و برای انواع پارچه های ساتن صندلی 400 تا 600 هزار تومان بسته به جنس پارچه است.
پرده ها فیلتر انرژی خورشیدند
پرده ها به دلیل گرد خاک روزمره و چربی غذاها به مرور زمان کثیف می شوند و تقریبا هر یک سال یک بار نیاز به شست وشو دارند. اما شست وشوی پرده تنها یک بخش از کار تمیزی پرده هاست. اتوکشیدن آن ها کار بسیار سخت تری است. در چند شماره قبل یکی از اشتباهات منجر به سوختن زغال اتو را استفاده مداوم از آن ها برشمردیم. با توجه به آن نکات بهتر است از خیر اتوکشیدن پرده های وسیع به وسیله اتوی خانگی بگذرید و آن ها را به اتوشویی بسپارید. اتوشویی ها برای شستن و اتو کشیدن یک متر مربع از پرده ها چیزی حدود 11 تا 15 هزار تومان از شما طلب می کنند. برخی از اتوشویی ها دارای خدمات نصب هم هستند. نصب پرده ها گاهی به عنوان اشانتیون شست وشوست و گاهی هم نصاب برای آن بین 45 هزار تومان تا 60 هزار تومان در مدل های والان دار و کتیبه دار می گیرد.
در و دیوار را بدرخشانید
بیشتر افراد ترجیح می دهند در هنگام رنگ آمیزی منزل از رنگ های قابل شست وشو استفاده کنند تا خیال شان بابت لکه های دیوار راحت باشد. اما برخی ها هم بنا به دلایلی که مهم ترین آن بحث قیمت هاست به سراغ رنگ های اکرولیک می روند. این افراد در زمان های خانه تکانی با یک سطل رنگ که انواع 12 کیلویی اش امسال به 100 هزار تومان رسیده است به جان دیوارهای خانه می افتند. البته ممکن است که دلشان بخواهد دیوارها را کاغذ دیواری کنند. شایان ذکر است که بگوییم قیمت کاغذ دیواری طی یک سال اخیر سه مرتبه افزایش قیمت شدیدی را بر خود دیده است و حالا هم بازار ثبات ندارد. با پرس و جوهای فراوان برای قیمت کاغذ دیواری کردن یک هال 20 متری که یک دیوارش پرده و یکی هم اپن آشپزخانه باشد چیزی حدود 7 تا 15 میلیون تومان براساس کیفیت کاغذ دیواری خرج روی دست صاحبخانه می گذارد. روش دیگر برای تغییر دیوارهای منزل اما با قیمت کمتر استفاده از استنسرهاست. استنسرها مانند شابلون عمل می کنند. افراد می توانند با خرید شابلون های متفاوت و یک چرتکه غلتکی طرح های جذابی را روی دیوارهای خانه شان بیندازند. قیمت شابلون ها بسته به اندازه شان از 20 هزار تومان آغاز می شود و در انواع A2 به 50 هزار تومان هم می رسد. غلتک و ظرف رنگ نیز هم حدود 50 هزار تومان تا 90 هزار تومان هزینه دارد. مادر رنگ ها بین 12 تا 14 هزار تومان است که می توانید با مخلوط کردن آن ها با هم و در نهایت با رنگ اصلی زمینه تناژ های متفاوتی را به دست بیاورید.
سرویس بهداشتی را بهداشتی کنید
سرویس بهداشتی یکی از مهم ترین مکان هایی است که باید برای تمیزی آن همت به خرج داد. انواع شوینده های سطوح و درخشان کننده آن ها برای همین منظور به بازار آمده است. برای تمیزی سطوح می توان از انواع لکه برها و درخشان کننده ها که خاصیت آنتی باکتریالی دارند، استفاده کنید. قیمت این شست وشو دهنده ها بین 20 تا 35 هزار تومان است. در بازار بعضی انواع دیگری از شست وشو دهنده ها وجود دارد که بوی معطری را برای چند روز مهمان سرویس بهداشتی تان می کند. انواع خوشبو کننده های تمیز کننده قیمتی بین 30 تا 45 هزارتومان دارد.