راه و رسم ورود به کسب و کاری که نان را به شیوه ای متفاوت به دست مردم می رساند
تعداد بازدید : 16
نانـوایی مـدرن
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
داشتن یک مغازه نانوایی شاید از دور قشنگ باشد؛ اما وقتی وارد آن می شوید، باید مرد عمل باشید تا بتوانید در آن دوام بیاورید.
شروع کار از 5 صبح و کار به صورت مداوم با استراحت های کوتاه تا شب، جاگیری در برابر آتش تنور، سرپا ایستادن در تمام طول روز و بیماری آرتروز از جمله مشکلاتی است که یک نانوا از همان ابتدا با آن روبه رو خواهد شد. حالا در نانوایی صنعتی شاید بعضی سختی ها مانند گرمای تنور کمتر باشد؛ اما به هر حال آن هم مشکلات خاص خودش را دارد. به هر حال اگر از آن افراد عاشق کار نانوایی هستید، بد نیست شرایط ورود به این کار را بدانید.
عاشق کار باشید
اولین عاملی که باید برای ورود به این شغل در نظر بگیرید، عاشق بودن است. شما باید هر روز 5 صبح بیدار شوید تا خمیرها را آماده کنید. در معرض حرارت بالا قرار می گیرید. باید توانایی و تحمل ایستادن حداقل 10 ساعت در روز را داشته باشید. همچنین باید هر روز سینی ها و خمیرهای سنگین را بلند کنید. علاوه بر این باید ظرفیت این را داشته باشید که اگر فروشتان یک روز کمتر شد، دست از کار نکشید. همه این ها را نوشتیم تا بدانید اگر عاشق کار نانوایی صنعتی نباشید، نمی توانید حتی یک روز دوام بیاورید.
چه مکانی برای نانوایی صنعتی مناسب است؟
نانوایی صنعتی نیاز به مکان بزرگ ندارد. حداقل فضای متوسط 50 متر جوابگو خواهد بود. 50 متر هم به این دلیل است که بتوانید دستگاه پخت و نگهداری را در آن بگذارید؛ اما مهم تر از همه این است که مغازه شما باید از نظر بهداشتی بسیار تمیز باشد. داشتن شیر آب و چاهک برای شستن و رفتن آب به داخل چاه و سنگ بودن دیوارها برای تمیزی، از جمله مهم ترین مواردی است که باید هنگام شستن به آن ها دقت کرد. هزینه اجاره به مکان شما بستگی دارد. مهم ترین نکته این که بهتر است به دنبال مکان های به اصطلاح پاخور باشید. همچنین در خیابان های با ترافیک خودروی زیاد دنبال مکان نباشید. برای این که اول از همه آلودگی در آن نقطه بسیار بیشتر است و امکان توقف خودرو برای خرید موقت را هم از دست خواهید داد.
هزینه خرید دستگاه
یک نانوایی صنعتی به چندین دستگاه نیاز دارد که شامل موارد زیر است:
دستگاه خمیرگیر که با نام خمیرکن یا همزن صنعتی هم شناخته می شود. از این دستگاه برای ترکیب یکنواخت و سریع آرد با دیگر مواد استفاده می شود. این دستگاه مدل های گوناگونی دارد و با استفاده از تیغه هایش تمامی خمیر را به بهترین شکل ممکن ترکیب می کند. از این نوع دستگاه در هر نوع نانوایی و قنادی استفاده می شود.
چانه گیر خمیر که به نانوا امکان چانه گیری به صورت دقیق را می دهد. در گذشته این عمل به صورت دستی و با وزن تقریبی انجام می شد که همیشه هم بین نانوا و مشتری سر کوچک یا بزرگ بودن نان بحث بود. چانه ها معمولا بین 13 تا 16 شانه هستند که وزن بین 70 تا 450 گرم را اندازه گیری می کنند.
خمیر پهن کن مهم ترین دستگاه نانوایی صنعتی است که امکان پهن کردن نان در حالت های مختلف را می دهد. همچنین بر اساس اندازه تعریف شده، خود به صورت خودکار عملیات برش را هم انجام می دهد.
دستگاه پخت نان مهم ترین و اصلی ترین دستگاه است که به حالت تونلی دوار و گردان برای تولید انواع نان وجود دارد. در حقیقت برای پخت هر نانی، نوع دستگاه و ساختار فنی آن متفاوت است.
راه اندازی نانوایی صنعتی کاری با شروع از هزینه صفر نیست. تازه شما بعد از خرید دستگاه باید به دنبال مجوزهای مربوط و آرد باکیفیت باشید. آرد باکیفیت را می توان پیدا کرد؛ اما باید گفت قیمت گرانی هم دارد. به هر حال اگر عاشق این کار باشید، پای همه چیز خواهید ایستاد.