سوزنبانِ آینده کشورمان باشیم
معصومه ابتکار : کسانی که با صندوق های رای قهر می کنند ،نمی توانند در تعیین مسیر آینده کشور نقش آفرینی کنند
نویسنده : انوار
معصومه ابتکار، فعال سیاسی اصلاح طلب و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در گفت وگو با ما، انتخابات را به یک قطار تشبیه می کند که معتقد است افرادی که از وضع موجود دلخور هستند اگر در پای صندوق های رای حاضر نشوند و بلیت این قطار را دریافت نکنند در نهایت این قطار به مسیر خود ادامه خواهد داد و آن ها نقشی در تعیین مسیر این قطار نخواهند داشت. در ادامه مهم ترین بخش های گفت وگوی ما با ابتکار را می خوانید:
*نباید بانوان ایرانی فکر کنند که نقشی در انتخابات ندارند، در سال 96 نقش زنان در تعیین رئیس جمهور به مراتب بیشتر از مردان بود.
*در کنار مشکلات مختلفی از قبیل زلزله و سیل که طی این سال ها گریبانگیر کشورمان شد و در حالی که کشورمان یک رشد اقتصادی خوبی را به خود می دید به ناگاه دونالد ترامپ سکان کاخ سفید را به دست گرفت و با اتخاذ سیاست های فشار حداکثری و خروج از برجام، کشورمان را تحت فشار تحریم های بی سابقه خود قرار داد و رسما با دولت و ملت ایران وارد یک جنگ اقتصادی شد. جنگی که اگر چه دشمنان آن وعده پیروزی داده و اعلام کردند که در تهران جشن پیروزی می گیرند اما این ایران بود که درنهایت مانع از پیروزی بد خواهانش شد.
*در این اوضاع حقیقتا طبقه کارگران و متوسط جامعه شرایط سختی را سپری کردند و آن ها حالا از وضعیت کنونی کشور دلخور شده و همین دلخوری آن ها باعث شده که با صندوق های رای قهر کنند. اما آیا قهر با صندوق های رای بهترین راه برای نشان دادن اعتراض مان به وضعیت موجود است ؟
*باید بگوییم که انتخابات نه تنها در ایران بلکه در کل جهان نشان داده که قهر با صندوق های رای هیچ اثری نداشته است، نه در پیشرفت آزادی های عمومی، نه در مردم سالاری، نه در استقرار اخلاق و نه حتی در بهبود شرایط اقتصادی. در جای جای دنیا که در آن انتخابات برگزار می شود نمایان شده و تجربه شده است که اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند و برای آینده خودشان تصمیم نگیرند، در نهایت برای آن ها تصمیم گرفته می شود و فردی که در این فرایند انتخاب شده چون با رای حداقلی انتخابات شده تعهدی به عمومِ مردم احساس نکرده و گاه برخلاف منافع آنان تصمیم می گیرد.
*آنان که دلشان می خواست عده ای در این دوره از انتخابات حضور داشته باشند اما حالا حضور ندارند، با وجود این آیا نمی توان در بین کاندیداهایی که الان به رقابت با یکدیگر مشغول هستند جست وجو کرد و فردی را که تفکر دانشگاهی، برنامه اجرایی، کارآمدی لازم را دارد و پایبند به ارزش های اخلاقی است انتخاب کرد؟
* این حق «رای» که در کشور ما وجود دارد خیلی از مردمان کشور ها از آن بی بهره اند یا اگر هم انتخابات در کشور آنها برگزار می شود، رای آن ها فرمالیته بوده و تاثیر گذار نیست. این حق رای همانند بلیت یک قطار حداقل برای چهار سال آینده است، چه ما رای بدهیم چه رای ندهیم این قطار به حرکت خود ادامه خواهد داد، حال ما می توانیم با شرکت نکردن در انتخابات سوار این قطار نشویم یا می توانیم در این انتخابات شرکت کنیم، سوار این قطار شویم و مسیر آن را خودمان مشخص کنیم.