محمد هاشمی:
تعداد بازدید : 4
مرحوم هاشمی هیچ وقت از صندوق قهر نکرد
چند ساعت مانده تا انتخابات ریاست جمهوری، برخی گروهها و چهرههای سیاسی تلاش دارند با برشمردن مضرات قهر با صندوق رأی تعداد بیشتری از مردم را مجاب کنند تا پای صندوق رأی حاضر شوند. به اعتقاد این دسته، گلایهها و انتقادها از روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات به جای خود باقی است اما الان زمانی است که باید برای شرایط موجود سیاست گذاری کرد و از روزنههای باقی مانده هم نهایت بهره را برد. در این بین، محمد هاشمی رفسنجانی اگر چه رئیس اسبق صداوسیماست اما بیش از هرچیزی از او به عنوان برادرِ مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام یاد می شود، فردی که خیلی ها او را سیاستمداری کار کشته می دانستند و به گفته محمد هاشمی رفسنجانی هیچ گاه با صندوق های رای قهر نمی کرد. این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت و گو با خراسان، «بازدارندگی در برابر بدخواهان جمهوری اسلامی» را یکی از مهم ترین ثمرات حضور مردم و افزایش مشارکت در انتخابات می داند. محمد هاشمی همچنین در کنار گلایه از عملکرد شورای نگهبان و جهت دهی به آرایش سیاسی کشور، تاکید می کند که به رغم همه اقدامات و حرف وحدیث ها این مردم هستند که حرف آخر را در انتخابات می زنند. در ادامه مهم ترین بخش های سخنان محمد هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با خراسان را می خوانید:
*انتخابات ما جلوه مردم سالاری دینی است و مشارکت مردم در پای صندوق های رای در حقیقت بیانگر میزان حمایت مردم از نظام است و این امر باعث بازدارندگی در برابر دشمنان و بدخواهان نظام خواهد شد. نظام جمهوری اسلامی از بدو تاسیس خود همگام با مردم حرکت کرده و پشتوانه خود را مردم قرار داده است، به طوری که ما می دیدیم در حالی که هیچ قدرتی در دنیا از ما حمایت نمی کرد، این مردم بودند که با حمایت خود باعث شدند که جمهوری اسلامی حتی در برابر فشارهایی همچون جنگ هشت ساله، سر خم نکند و همین مشارکت مردم در فراز و نشیب مشکلات کشور باعث بازدارندگی می شد.
*باید گفت که رای دادن یک فرد درکنار تکلیفی که به عهده اوست، در حقیقت «حقی» است که برای او تعریف شده و می تواند از آن استفاده کند. اگر چه گلایه به شورای نگهبان وجود دارد که آرایش سیاسی انتخابات را به سمت یک جناح برد اما آن چه بدیهی است و بارها و بارها اثبات هم شده، این است که همیشه این مردم هستند که حرف آخر را می زنند. شما نگاه کنید در سال 76 نیز این مردم بودند که بر خلاف تصور خیلی از مسئولان به سمت گزینه ای رفتند که در آن برهه زیاد شناخته شده نبود. با این توصیفات مردم اگر به فکر منافع ملی بودند و به دنبال بازدارندگی در برابر دشمنان نظام هستند و در این بین از وضع موجود گلایه دارند، بهتر است تردید خود برای حضور در پای صندوق های رای را کنار بگذارند و نظر خود را با رای خود اعلام کنند.
* نظام ما این حسن را دارد که مردم قادرند بر سر صندوق رأی حرف خودشان را بزنند. بنابراین من از مردم خواهش میکنم که از صندوق قهر نکنند و از حق خودشان نگذرند؛ اعتراض دارند به جای خود اما حرف خودشان را بزنند.
* خوشبختانه این امکان هنوز وجود دارد که افراد هم رأی بدهند و هم به فرد شایسته رأی بدهند. گلایههایی که مطرح است و اشکالاتی که در نظام سیاسی وجود دارد به جای خود، الان نباید به خاطر آن مسائل وظیفه اصلی را رها کرد.
*رأی ندادن و سرد کردن تنور انتخابات نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه حاکمیت را از گروههای منتقد، طلبکار میکند و به نفع رقیب تمام میشود و در نهایت بازی کردن در زمین دشمن تلقی خواهد شد.
*مرحوم آیتا... هاشمی هیچ وقت از صندوق قهر نمیکرد، حرف خودش را میزد، مردم را هم دعوت میکرد و نتیجه مطلوب هم میگرفت. باز هم اگر مردم و گروههای سیاسی با وحدت خود این کار را بکنند، پیروزی از آن مردم خواهد بود.