توصیه منتجب نیا به کسانی که گلایه هایی درباره انتخابات دارند
تعداد بازدید : 2
اگر تصمیم نگیرید، برایتان تصمیم میگیرند
رسول منتجب نیا سیاستمدار اصلاحطلب، قائممقام سابق و از اعضای مؤسس حزب اعتماد ملی و عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در گفت و گو با ما به موضوع مشارکت مردم در انتخابات پرداخته و عوامل مشارکت حداکثری و حداقلی را مورد بررسی قرار می دهد. وی با اشاره به این که انتخابات در نهایت برگزار خواهد شد تاکید می کند که اگر مردمی که از وضعیت موجود ناراضی هستند در انتخابات شرکت نکنند و برای آینده خود تصمیم نگیرند، قطعا عده ای دیگر برای آینده آن ها تصمیم خواهند گرفت. درادامه مشروح این گفت وگو را می خوانید:
همچنان برخی از مردم در دوراهی حضور یا حضور نیافتن در انتخابات مانده اند ، توصیه شما به عنوان یکی از چهره های شاخص اصلاح طلبی به این افراد چیست؟
از آن جا که نظام جمهوری اسلامی متکی به آرای ملت ایران است و تنها جایی که مردم در آن سرنوشت خود و آینده نظام را رقم می زنند در پای صندوق های رای است؛ از این جهت بدیهی است که شرکت در انتخابات نه تنها یک وظیفه قانونی است بلکه همان که مرحوم امام ( ره)، رهبری و دیگر مراجع نیز تصریح کرده اند یک وظیفه شرعی نیز هست. قهر و کناره گیری با صندوق های رای مستقیم یا غیر مستقیم به زیان ملت ایران است و وقتی اقتدار نظام تضعیف شود اقتدار مردمی هم تضعیف خواهد شد.
البته در این بین باید گفت که مشارکت حداکثری یا خدای نکرده مشارکت حداقلی دستوری نیست و صرفا با فتوای شرعی حاصل نمی شود بلکه مقدماتی لازم دارد. ما بارها گفتیم که باید زمینه حضور حداکثری در کشور را فراهم کنیم چرا که فعالیت دولت و در پی آن ایجاد رضایت مردم در گرو حضور حداکثری است. در این بین متاسفانه سعه صدر کافی در بعضی از مسئولان نیست و برخورد جناحی آن ها در خصوص انتخابات بیش از پیش به کاهش مشارکت کمک می کند.
آیا به نظر شما کسانی که گزینه مد نظرشان در این دوره از انتخابات حضور پیدا نکرده یا رد صلاحیت شده است، باید در انتخابات شرکت کنند؟
خب باید در ابتدا بگوییم که این افراد عصبانی بوده و از این وضعیت پیش آمده ناراضی هستند و از نگاه خود با رای ندادن شان به دنبال یک اعتراض مدنی هستند و می خواهند این پیام را مخابره کنند که حق شان در این انتخابات تضییع شده است. در عین حال باید بگوییم که این راه ،راه مضری است و اگر آن ها با صندوق های رای قهر کنند و برای آینده این کشور تصمیم نگیرند، دیگران برای آینده آن ها تصمیم خواهند گرفت، این افراد بهتر است عصبانیت خود و اعتراض شان را با شرکت در انتخابات و رای به گزینه ای که به نظر آن ها نزدیک است، بیان کنند.