رمز و راز جاودانه شدن استاد مؤید در نگاه مردم
محدثی خراسانی
آثار آیینی زنده یاد سید رضا مؤید ، چه در سالهای پیش و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نه تنها در خراسان بلکه در سطح ملی مطرح بوده و سروده های این شاعر برجسته به صورت گسترده ،مورد استفاده تعداد زیادی از مداحان و مرثیهخوان های اهل بیت(ع) بوده است.شعر آیینی به دلیل این که بیشترین مخاطبانش از میان توده مردم هستند همواره دارای جایگاه و اهمیت ویژه ای بوده است. در این سبک، به زبان مردم سخن گفتن و درعین حال رعایت اصول وقواعد شعری اهمیت ویژهای دارد که استاد موید ازآن آگاهی داشت و همین شناخت باعث شده بود شعرش مورد استقبال تعداد زیادی از مداحان قرار گیرد و در نتیجه بین مردم بیشتر شنیده شود.به عبارت روشن تر او شاعری از مردم بود که برای مردم میسرود و با سرودههایش به خوبی توانست خلائی با عنوان شعر قابل فهم توده مردم را برطرف کند.
حلقه اتصالی قوی میان شاعران و مداحان
مؤید با شعرهایی که میسرود در بزنگاههای مختلف مذهبی، سیاسی، دفاع مقدس و انقلاب حضور پررنگی داشت و یکی از صداهای رسای شعر ارزشی روزگار ما بود. شاعران خراسان زبان شعری روان، سهل و ممتنع دارند و شعر سیدرضا مؤید نیز این ویژگی مهم را دارد. این شاعر اهلبیت، ضمن شاعرانه سرودن شعر آیینی استعداد برجستهتری داشت و با سرودههای روان، شعر خود را در حافظه مردم کشور ماندگار کرد. سیدرضا مؤید انسانی اهل ذکر، عبادات، زیارات و دارای رفتار ارتباطی شایسته با مردم بود، به همین دلیل این شاعر برجسته در چشم مردم بسیار دوستداشتنی و قابل احترام بود.
مؤید را میتوان یکی از نقاط قوت شعر آیینی خراسان در قرن اخیر دانست. او حشر و نشر گسترده ای با شاعران مطرح خراسان داشت و شعر او مورد تأیید تعداد زیادی از شاعران هم عصر ماست.
مؤید را میتوان حلقه اتصالی قوی برای برقراری ارتباط بین شاعران و مداحان کشور دانست که با درگذشت ایشان، مسئولان کشور باید از ذخیره چند حلقه مستحکم و پیش کسوت دیگر که همچنان در قید حیات هستند، نهایت استفاده را داشته باشند و برنامهریزیهایی را برای پرورش شاعران جوان در این سطح در دستور کار قرار دهند تا این میدان از میداندار خالی نماند.
وی گفت:موید از خادمان فرهنگ رضوی و ارادتمند خاص امام هشتم (ع) بود. او در میان شاعران آستان قدس مقامی ممتاز داشت و ملکالشعرا محسوب میشد. خراسان و به ویژه شهر مشهد در قرن اخیر بستر ظهور و بروز و رشد و شکوفایی استعدادهای درخشانی در حوزه ادبیات و به ویژه شعر در شقوق مختلف آن بوده است، از جمله شعر آیینی و یکی از شاخههای تأثیرگذار آن یعنی شعر هیئت.