نگاه رهبر معظم انقلاب به شعر استاد مؤید ،دلسوزانه و پدرانه بود
هادی منوری
سید رضا مؤید جزو شاعرانی است که از پیش از انقلاب یعنی زمانی که کمتر شاعری به شعر آیینی توجه میکرد در این حوزه فعال بود. زندهیاد مؤید از دوران طفولیت در فضای مذهبی و هیئتها رشد کرده بود و روح او در دریای بیکران عشق به دین و اهلبیت غوطهور بود و این موضوع را میتوان مهمترین دلیل روی آوردن او به شعر آیینی و ماندگار بودنش در این حوزه دانست. مؤید جزو اولین شاعران آیینی بعد از انقلاب بود که با خلوص نیت در این فضا فعالیت میکرد و همین خلوص نیت و زلالی باطن باعث شده شعرش موردتوجه تعداد زیادی از مردم کشور قرار گیرد.
نگاهی که سید رضا مؤید به شعر داشت ،محتشم گونه بود و این نکته نیز از دیگر دلایل اقبال هیئتیها وصاحب نظران دینی به شعر او بود. با توجه به آشنایی رهبر معظم انقلاب با شخصیت و شعر سید رضا مؤید از پیش از انقلاب همیشه در محافل مختلفی که با حضور ایشان برگزار میشد، شاهد توجه خاص مقام معظم رهبری به شعر او بودیم. بنده بارها و بارها شاهد این اتفاق بودم که وقتی استاد مؤید، شعر میخواند حضرت آقا با دقت خاصی به شعرها گوش میدادند و به نکات دقیقی درباره نقاط قوت شعر این شاعر اشاره میفرمودند و چنان چه در بخشی از شعر نیاز به تغییراتی احساس میشد با نگاهی کارشناسانه این نکات را خاطرنشان میکردند. اعتقاد بنده بر این است که نگاه رهبر معظم انقلاب به شعر استاد مؤید نگاهی دلسوزانه و پدرانه بود. اگر رهبر انقلاب نکتهای درباره اصلاح شعر، به استاد مؤید میفرمودند، این نگاه پدرانه در اصل رهنمونهایی به تمام شاعران آیینی خراسان بود زیرا خراسان ملجأ و مرجع شعر آیینی است و حضرت آقا از این طریق صحبتهایشان را به گوش همه شاعران خراسان میرساندند.
پیش از این که سید رضا مؤید را شاعری اعتقادی بدانیم باید او را بهعنوان انسانی اعتقادی به جامعه معرفی کنیم. یک انسان اعتقادی وقتی درباره موضوعی صحبت میکند با تمام وجود و ازسر اعتقاداتش وارد این حیطه میشود؛ زمانی صحبتهای این فرد تأثیرگذار است که ظرف وجودی او از این اعتقاد لبریز شده باشد و مؤید مثال بارز این نظریه در شعر آیینی ماست. در تشریح این موضوع باید به این نگاه اشارهکنیم که در بین برخی شاعران، قوت شعرهای عاشقانه از قوت شعر آیینی آنها بالاتر است و ما در این زمینه مثالهای زیادی را میتوانیم ذکر کنیم؛ هر شاعری با توجه به آن چه روح او را بیشتر به تسخیر درآورده شعرهای قدرتمندتری میسراید و از جایی که استاد مؤید بیشترین لحظات عمرش را در فضای مذهبی و آیینی گذرانده بود شعرهای آیینی قابلتوجهی دارد.