محمد حقگو
نویسنده
دو هفته ای از اعلام آغاز طرح سهمیه بندی بنزین و کمک معیشتی خانوار می گذرد. طرحی که طبق آن، دولت قصد داشته تا حد امکان با افزایش قیمت بنزین برای مصارف شخصی، عواید حاصل را بین خانوارهای هفت دهک تقسیم کند. کمتر کسی است که از جرئیات این طرح مطلع نباشد. به طور خلاصه نرخ بنزین با سهمیه 60 لیتر در ماه، افزایش یافته و 1500 و 3000 تومان تعیین شده است. از طرف دیگر هم قرار بوده کمک معیشتی برای 70 درصد خانوارها به ترتیب تعداد اعضا تا 5 نفر، به میزان 55، 103، 138، 172 و 205 هزار تومان واریز شود. با این اوصاف در گزارش امروز می خواهیم از چند زاویه دخل و خرجی، این طرح را بررسی کنیم.
چه بر سر بودجه خانوارها می آید؟
طبق آمارهای موجود حدود 52 درصد مردم خودرو ندارند. بنابراین طرف مهم دیگر ماجرای سهمیه بندی- یارانه بنزینی، این خانوارها هستند که عمدتاً در لیست 7 دهک کم درآمدتر جای می گیرند. این افراد اگر چه یارانه بنزینی را به شرح گفته شده دریافت می کنند، اما به همراه خودرودارها، با سه نوع موج تورمی ناشی از افزایش قیمت بنزین مواجه خواهند شد.
الف) رشد مستقیم هزینه ها
طبق داده های مرکز آمار ایران، سهم هزینه های بخش حمل و نقل در بودجه خانوارها حدود 5/9 درصد است. در این میان، گزارش مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد که سهم هزینه بنزین از بودجه خانوار در دهک های مختلف (در سال 95) بین 8/1 تا 3 درصد متغیر بوده است. لذا می توان گفت رشد قیمت بنزین به طور متوسط و مستقیم، می تواند تا 4/2 درصد هزینه های خانوار را افزایش دهد.
ب) رشد غیر مستقیم هزینه ها
دولت در طرح سهمیه بندی بنزین تا حد امکان تلاش کرده تا تاثیر غیر مستقیم تورمی این تصمیم را با تخصیص سهمیه به انواع خودروها کاهش دهد. چرا که افزایش نرخ بنزین، «به سهم خود» منجر به رشد هزینه های تولید در بخش های مختلف خواهد شد و اگر تولید کنندگان یا ارائه دهندگان خدمات، این رشد قیمت را به خانوارها تحمیل کنند (که به احتمال زیاد همین کار را خواهند کرد) خانوارها با رشد غیر مستقیم هزینه های خود از این مسیر نیز مواجه خواهند شد.
اما این که این تاثیرات چقدر هستند را شاید با یک مثال بتوان بهتر بیان کرد. ماجرا این است که برخی با رشد 50 تا 300 درصدی قیمت بنزین در شرایط کنونی نسبت به قبل از سهمیه بندی بنزین نتیجه می گیرند که مثلاً نرخ ارائه خدمات تاکسی ها هم باید به همین اندازه ها افزایش یابد. این در حالی است که اولاً برخی محاسبات نشان می دهند که سهم هزینه بنزین از کل هزینه تمام شده ارائه خدمات تاکسی ها (که در آن استهلاک دستمزد خالص راننده، هزینه های بیمه، هزینه های پارکینگ و ... نیز وجود دارد) قطعاً بسیار کمتر از این ارقام است. ثانیاً در شهری مانند مشهد، قریب به اتفاق تاکسی ها دوگانه سوز هستند که تاثیر افزایش نرخ بنزین بر هزینه خدمات آن ها تا حد زیادی کم خواهد کرد!
لذا این مثال و نیز نتایج محاسبات دقیق تر دیگر نشان می دهد که درصد تاثیر واقعی افزایش نرخ بنزین بر هزینه های غیر مستقیم خانوارها (از منظر هزینه تولیدات) اصلاً به آن اندازه ای که برخی تصور می کنند نیست و بررسی های انجام شده، این رقم را در حدود 1.5 درصد نشان می دهد.
ج) موج روانی رشد قیمت ها
تجربیات گوناگون نشان داده است که باید برای کارکرد انتظارات در اقتصاد جایگاه خاصی قائل شد. ولو این که انتظارات موهومی باشد. همان طور که بیان شد، تاثیر مستقیم و غیر مستقیم افزایش نرخ بنزین در نهایت می تواند 4 درصد باشد. اما اگر تدابیر مدیریتی برای اطمینان بخشی به انتظارات خانوارها و تولیدکنندگان در بیان تاثیر اندک رشد قیمت بنزین (و نه گازوئیل و CNG و ..) کافی نباشد می توان رشد دومینو وار قیمت ها در نتیجه انتظارات تورمی را شاهد بود. دومینویی که می تواند دامنه مشخصی داشته یا ابعاد وسیع تری پیدا کند. لذا آن موضوعی که مردم از آن نگرانی دارند، مجموع تاثیر این سه نوع رشد هزینه ها و قیمت ها و به خصوص ابعاد روانی آن است. به همین خاطر هم هست که روزنامه خراسان در پویش «گران نمی خریم» تلاش داشته تا حدامکان، قدمی در جهت کنترل تاثیرات موهومی تورمی سهمیه بندی بنزین بردارد.
وضعیت دخل و خرج دهک ها چقدر تغییر
می کند؟
اما اگر بخواهیم تخمینی در خصوص تراز بودجه خانوار قبل و بعد از سهمیه بندی داشته باشیم، ناچاراً باید به داده های مرکز آمار در حوزه درآمد- هزینه دهک های خانوار مراجعه کنیم. بر این اساس، می توان محاسبه کرد که شاخص قیمت مصرف کننده برای خانوارها در کل سال 97 تا آبان 98، 36.8 درصد افزایش یافته است. لذا می توان تراز بودجه خانوارها قبل از سهمیه بندی بنزین را به شرح جدول شماره ۱محاسبه کرد.
این محاسبات نشان می دهند که مازاد بودجه خانوارهای نه دهک قبل از سهمیه بندی بنزین مثبت بوده است. البته شاید جای کمی تعجب داشته باشد که چطور با این وضع معیشتی، خانوارهای دهک های پایین تر مازاد بودجه دارند؟ کارشناسان دلایلی را برای این موضوع بیان می کنند که از آن جمله می توان به رویکرد به شدت انقباضی خانوارها در سال 97 نسبت به بودجه خود (و در حد مصارف ضروری)، و نیز افت تمایل خانوارها به اخذ تسهیلات و افزایش تمایل به سپرده گذاری با توجه به اوضاع تولید و معیشت در کشور اشاره کرد.
با این حال، اگر به درآمد و هزینه خانوارها به ترتیب یارانه بنزینی (برای 7 دهک) و نیز تاثیر تورم جمعاً 4 درصدی (مستقیم و غیر مستقیم) را اضافه کنیم، تغییرات تراز بودجه خانوار به شرح جدول شماره ۲ خواهد شد.لذا همان طور که مشاهده می شود برای 6 دهک نخست، تاثیر اجرای طرح یارانه ای- بنزینی مثبت و برای دهک های هفتم به بعد، منفی خواهد بود. اگر از دلایل میزان رشد منفی دهک های هشتم تا دهم (در این جا) صرف نظر کنیم، می توان گفت طرح اخیر می تواند بودجه خانوارهای سه دهک پایین را بین 11 تا 21 درصد افزایش دهد.
از سوی دیگر اگر فرض را بر این بگیریم که در یک بازه میان مدت، تورم 8 درصدی اتفاق بیفتد، تغییرات مازاد بودجه دهک های خانوار نسبت به قبل از سهمیه بندی مطابق جدول زیر خواهد بود. در این حالت، مازاد بودجه خانوار از دهک سوم به بعد منفی می شود و به تبع آن مازاد بودجه خانوار نسبت به قبل از سهمیه بندی، منفی خواهد شد.
3 معادله بنزینی-یارانه ای برای خودرودارها
یکی از مزایای پرداخت نقدی یارانه بنزین به خانوارها، ایجاد قدرت انتخاب برای آن ها بین استفاده از خودرو یا ذخیره یارانه پرداختی است. در این رابطه 3 حالت مشخص را می توان مثال زد: (شایان ذکر است محاسبات در این بخش صرفاً مربوط به مقایسه رقم یارانه بنزین با قیمت سوخت بوده و سایر تاثیرات در بخش های دیگر این نوشتار بررسی شده است)
الف) مصرف بنزین به میزان یارانه بنزینی دریافتی
یکی از کارهایی که برخی در مواجهه با شرایط جدید انجام می دهند، انطباق میزان مصرف خود از خودروی شخصی با یارانه های دریافتی است. این راهکار بیشتر به درد خانوارهایی می خورد که احتمالاً با ریسک بیشتری در بودجه خود مواجه هستند. آن ها باید مصرف خود را تعدیل کنند. هم از این بابت که سهمیه بنزین یارانه ای در هر ماه محدود است و از سوی دیگر، تبعات تورمی پس از این هم هست که آن را باید از صرفه جویی های دیگر جبران کنند. با این شرایط جزئیات ترازنامه بنزینی- یارانه ای آن ها به شرح جدول شماره ۳ خواهد بود.
همان طور که مشاهده می شود، در این حالت یارانه دریافتی تنها در خانوارهای تک نفره کفاف سهمیه 60 لیتری بنزین را نمی دهد. این افراد با فرض گفته شده، تنها باید 36.6 لیتر بنزین در هر ماه مصرف کنند تا هیچ تغییر مستقیمی در دخل و خرج آن ها به وجود نیاید. البته این افراد باید توجه داشته باشند که ذخیره بنزین کارت های سوخت تنها تا 6 ماه قابلیت ذخیره دارد). با این حال از خانوارهای 2 نفره به بالا، امکان پوشش یارانه بنزینی برای بخشی از هزینه های بنزین آزاد نیز فراهم می شود. این رقم در خانوارهای 2، 3، 4 و 5 نفر به ترتیب حدود 4، 16، 27 و 38 لیتر خواهد بود. در مجموع می توان گفت اگر قصد ندارید ریالی بیشتر از یارانه دریافتی را به هزینه بنزین اختصاص دهید، باید بسته به تعداد اعضای خانوار، مصرف بنزین خود را بین 36.6 تا 98.3 لیتر در ماه تعدیل کنید.
ب) تخصیص یارانه بنزینی به افزایش قیمت بنزین
خانوارهایی هستند که تمایل ندارند یا امکان این را دارند که الگوی مصرف بنزین خود را تغییر زیادی نداده و در عین حال، همه یارانه دریافتی را صرف بنزین مصرفی کنند. در حقیقت این افراد، یارانه دریافتی را صرف مابه التفاوت هزینه بنزین قبلی خود با نرخ های جدید بنزین خواهند کرد. جزئیات در جدول شماره ۴ آمده است.برای محاسبه امکان مصرف بنزین این خانوارها، باید در نظر داشت که مابه التفاوت قیمت بنزین یارانه ای در حالت جدید با قبل از سهمیه بندی، 30 هزار تومان است. اگر این رقم را از یارانه دریافتی هر خانوار کسر کنیم، می توان بودجه ای را که هر خانوار می تواند صرف بنزین بکند محاسبه کرد. با این وصف، خانوارهای تک نفره تا 5 نفره امکان مصرف 5/12 تا 5/87 لیتر بنزین به نرخ آزاد را خواهند داشت. در مجموع نیز این خانوارها می توانند بین 72.5 لیتر تا 5/147 لیتر بنزین را با فرض تخصیص یارانه دریافتی به مابه التفاوت نرخ های جدید و قدیم بنزین مصرف کنند.
ج) مازاد رفاه خانوار با فرض ثابت شدن مصرف بنزین در 60 لیتر در ماه
جدای از دو حالت فوق، ممکن است برخی خانوارها بخواهند قید استفاده از بنزین آزاد را بزنند. این خانوارها در حقیقت می خواهند ضمن استفاده از مزایای بنزین یارانه ای و از دست ندادن ذخیره کارت سوخت بعد از 6 ماه، مازاد یارانه خود را صرف بخش های دیگر بودجه خود کنند. در این حالت، می توان محاسبه کرد که با ثابت شدن هزینه بنزین خانوار در رقم 90 هزار تومان (برای 60 لیتر بنزین یارانه ای)، تراز هزینه بنزین-یارانه خانوارهای تک نفره، منفی می شود. اما خانوارهای 2 نفر تا 5 نفر، امکان پس انداز 13 تا 115 هزار تومان در هر ماه را خواهند داشت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
متین نصیری
روزنامهنگار
مدتی است که بنزین نقل محافل شده و از صفحات سیاسی تا اجتماعی روزنامههای کشور را به خود اختصاص داده است.شاید تا امروز نزدیک به صدها صفحه درباره آن نوشته شده باشد اما دولت با عزمی راسخ برنامه افزایش قیمت بنزین را پیاده کرد و حالا ما میبایست این فراورده نفتی را با قیمتی بالاتر از قبل تهیه کنیم. جدا از این که نحوه اشتباه اطلاعرسانی دولت موجب شکلگیری اعتراضات مردمی شد و عدهای آشوبگر نیز از این فرصت سوءاستفاده کردند و به اموال عمومی صدمه رساندند، نباید فراموش کرد که هزینه مصرف بنزین برای بخشی از جامعه -خصوصاً افرادی که در شهرهای کوچک اطراف کلانشهرها زندگی میکنند- ملموستر از بقیه است. آنها که به دلایل مختلفی ازجمله قیمت سرسامآور مسکن به حاشیه کلانشهرها نقلمکان کردهاند، حالا مجبورند هزینه بیشتری برای رسیدن به محل کار خود بپردازند و شاید یکی از دلایل اصلی شدت بیشتر اعتراضات در شهرهای کوچک همین مسئله باشد. البته بررسی چند و چون اتفاقات اخیر را به اهلش واگذار میکنیم و به مرور خودروهای کممصرف میپردازیم.این روزها میزان مصرف بنزین خودروهای مختلف بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته و آنهایی هم که دنبال خرید خودرو هستند، توجه ویژهای به اعداد و ارقام مصرف شهری و جادهای دارند. با افزایش قیمت بنزین برخی گمان کردند که مشابه سال 1389 شاهد افت قیمت خودرو خواهیم بود و به همین دلیل قصد نونوار کردن خودرویشان را داشتند اما در طول دو هفته اخیر بسیاری از خودروهای داخلی و خارجی با افزایش قیمت همراه بودند و در این میان کممصرفها بیشتر از بقیه افزایش قیمت را تجربه کردند. برای مثال قیمت پراید 111 با صعود 10 میلیون تومانی نسبت به قبل از گرانی بنزین، برای نخستین بار قله 57 میلیون تومانی را فتح کرد و دنا پلاس تیپ 2 نیز 14 میلیون تومان گرانتر شد و به قیمت 144 میلیون تومان رسید. اگرچه فعلاً زمان مناسبی برای خرید نیست و میبایست تا خاموشی التهاب بازار صبر کرد، اما صرفاً در این مقاله قصد داریم به معرفی خودروهای کماشتهای بازار ایران بپردازیم و یک بار دیگر به بهانه اتفاقات بنزینی، با آنها آشنا شویم.
پراید
از همان زمانی که به بازار ایران آمد، کممصرف بود و حتی باوجود لقبی مثل «ارابه مرگ» که این اواخر نصیب اش شد، هنوز پایگاه مردمی خود را حفظ کرده است. بر طبق اعلام رسمی شرکت سایپا و آن چیزی که در کاتالوگش نوشته شده، این خودرو در سیکل ترکیبی مصرف سوختی به میزان 6.44 لیتر در هر 100 کیلومتر دارد اما این رقم در ترافیکهای شهری و خصوصاً توقفهای طولانیمدت حتی به بالای 10 لیتر در هر 100 کیلومتر میرسد. اگرچه طی سالهای اخیر شاهد افت کیفیت مصرف بنزین و مونتاژ این خودرو بودیم اما به جهت وزن کم، حجم موتور 1323 سیسی و قدرت 67 اسب بخار، پراید همچنان توانسته مصرف سوخت پایینی را به ثبت برساند. پراید 132 و 131 این روزها در بازار حدود 50 میلیون تومان قیمت دارند و همانطور که پیشتر گفته شد، پراید 111 به مرز 60 میلیون تومان رسیده است.
ام وی ام 110 اس اسپرت
با چرخهای ریزه میزه و چهره بانمک اش یکی از گزینههای محبوب جوانان و بهخصوص بانوان است که این روزها در سایتهای خریدوفروش خودرو بیشتر از قبل جست وجو میشود. ام وی ام 110 که در چین و دیگر بازارهای دنیا «چری کیوکیو» نام دارد، به پیشرانه 3 سیلندر 998 سیسی مجهز است. به لطف وزن 936 کیلوگرم، پیشرانه کوچک و جعبه دنده پنج سرعته دستی این خودرو توانسته در سیکل ترکیبی مصرف سوختی به میزان 4.5 لیتر در هر 100 کیلومتر داشته باشد. البته این عدد در ترافیکهای شهری به حدود 6.5 لیتر میرسد. شاید مصرف سوخت ویژگی مثبت اش باشد اما وقتی صحبت از ایمنی به میان میآید، این خودرو بهآرامی صحنه را ترک میکند! امویام 110اس اسپرت مدتی است که به دلیل تحریم و ارسال نشدن قطعاتش به ایران، دیگر تولید نمیشود اما مدل 1396 این خودرو با قیمتی نزدیک به 50 میلیون تومان قابل خریداری است.
پژو 206 تیپ 2
پیرمرد مقهور فرانسوی که نتوانست بهاندازه برادر گرانتر و قدرتمندترش یعنی تیپ 5 بفروشد و حالا که بنزین گران شده، شاید بتواند بار دیگر خودی نشان دهد. این خودرو در شهر، خارج شهر و سیکل ترکیبی مصرف سوختی به میزان 8.9، 5 و 6.4 لیتر در هر 100 کیلومتر دارد. تیپ 2 که با سطح امکانات پایینتر، شیشه عقب دستی و آینهبغلهای مشکی با تیپ 5 متمایز شده، این روزها با افزایش قیمت هفت میلیونی به عدد 87 میلیون تومان رسیده است. پژو 206 در سال 1999 توانست به مقام سوم بهترین خودروی اروپا دست یابد و سال بعد هم نسخه دو در آن چهار ستاره ایمنی از موسسه یورو انکپ دریافت کرد. 206 پرفروشترین خودروی پژو با تیراژ 10 میلیون دستگاه (تا سال 2018) است
رنو تندر 90
قرار بود جایگزین پیکان باشد اما تعلل طرف ایرانی در عقد قرارداد با شرکت رنو و سپس تشدید تحریمهای بینالمللی در ابتدای دهه 90 که به افزایش نرخ دلار منجر شد، عملاً این خودرو را به یک سدان میان رده و نسبتاً گران برای قشر متوسط تبدیل کرد. تندر 90 به دلیل بهرهگیری از پیشرانه کی چهارم قدرتی در حدود 105 اسب بخار دارد و به گفته ایران خودرو مصرف سوخت آن در شرایط شهری، خارج شهر و ترکیبی به ترتیب 9، 5.6 و 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر است. نسخه فیسلیفت ایران خودرو که تندر 90 پلاس نام دارد با صندوقعقب تغییریافته، جلوپنجره کرومی، چراغهای جلو و عقب بهروز شده و همچنین تریم دورنگ داخلی عرضه میشود و در میزان مصرف سوخت تفاوت چندانی با نسخه اصلی ندارد. قیمت تندر 90 دندهای حدود 140 میلیون تومان است و در نسخه تندر 90 پلاس دندهای و اتوماتیک به حدود 150 و 180 میلیون تومان میرسد.
میتسوبیشی میراژ
اگر کمی سر کیسه را شل کنیم، گزینههای وارداتی را میبینیم که میراژ یکی از آنهاست. پیشرانه 3 سیلندر و 1200 سیسی این خودروی ژاپنی قدرتی در حدود 80 اسب بخار تولید میکند و مصرف سوخت شهری، جادهای و ترکیبی آن به ترتیب 5.3، 3.9 و 4.6 لیتر در هر 100 کیلومتر است. ازجمله دلایل این مصرف سوخت پایین میتوان به وزن کم 920 کیلوگرمی، جعبهدنده پیوسته اتوماتیک سیویتی و موتور کمحجم این خودرو اشاره کرد. البته همین دو عامل آخری باعث کاهش لذت رانندگی و شتاب 0-100 حدود 14 ثانیه شده است. میتسوبیشی میراژ با داشتن شش کیسه هوا (جانبی، پردهای، راننده و سرنشین جلو) توانسته از موسسه یورو انکپ چهار ستاره ایمنی دریافت کند. این هاچ بک ژاپنی قیمتی بالاتر از 250 میلیون تومان در بازار کشورمان دارد و یکی از اصلیترین ضعفهای آن، کمبود آپشنهای رفاهی است.
تویوتا پریوس
پریوس وقتی به بازار ایران قدم گذاشت، تفکر جدیدی را در بین مردم جا انداخت؛ این که میتوان با خرید یک خودرو هایبرید، هم در مصرف سوخت صرفهجویی کرد و هم سهمی در بهبود محیطزیست داشت. این خودرو از پیشرانه 1.8 لیتری 4 سیلندر خطی به همراه موتور الکتریکی در محور جلو بهره میبرد که درمجموع قدرتی به میزان 121 اسب بخار را برای آن فراهم میکند. اگرچه پریوس در تستهای مختلف توانسته به لطف بهرهمندی از سامانه هایبرید و جعبهدنده پیوسته اتوماتیک ایسیویتی به مصرف سوخت 3.5 لیتر در هر 100 کیلومتر دست یابد اما طبق اطلاعات منتشر شده مصرف سوخت پریوس در سیکل ترکیبی حدود 4.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است. وقتی این خودرو برای نخستین بار به بازار ایران آمد، قیمتی در حدود 150 میلیون تومان داشت و حالا به بالای 500 میلیون تومان رسیده است.
هیوندای سوناتا هایبرید
اما گرانترین خودروی لیست، مربوط به سدان هایبرید هیوندای است. سوناتا هایبرید که در سه تیپ جیال، جیالاس و جیالاس پلاس به بازار کشورمان آمد، این روزها به ترتیب قیمتی در حدود 570، 750 و 800 میلیون تومان دارد. سوناتا هایبرید از پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر و موتور الکتریکی بهره میبرد که درمجموع قدرتی به میزان 202 اسب بخار را برای این سدان کرهای فراهم میکنند. جعبهدنده شش سرعته اتوماتیک توانسته توازن خوبی میان مصرف سوخت و لذت سواری آن برقرار کند. این خودرو در سیکل ترکیبی تنها شش لیتر در هر 100 کیلومتر میسوزاند و در مقایسه با تویوتا کمری و هوندا آکورد تجربه رانندگی بهتری دارد. سوناتا هایبرید در تست تصادف ایمنی و بیمه بزرگراههای آمریکا یا IIHS توانسته به امتیاز خوب دست یابد و خودرویی کاملاً ایمن لقب گیرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
وحیده امینی
کارشناس حوزه آی تی
این روزها بحث کسب و کارهای نوپا یا همان به اصطلاح استارت آپ ها حسابی داغ است و یکی از پر طرفدارترین های این حوزه استارت آپ هایی هستند که در ارتباط با استخدام و کاریابی فعالیت می کنند.امروزه بر خلاف گذشته که برای یافتن شغل مد نظرتان باید سری به آگهی های روزنامه ها می زدید و از میان هزاران آگهی با گزینه های متنوع به دنبال کسب و کار مد نظرتان بودید با یک جست و جوی آنلاین به انبوهی از سایت ها و اپلیکیشن هایی دسترسی پیدا می کنید که به معرفی فرصت های شغلی به جویندگان کار می پردازند و روند ارتباط کارفرما و کارجو را تسهیل می کنند، در برخی از این برنامه ها حتی روند مصاحبه کاری و اجرای انواع آزمون ها نیز به صورت آنلاین انجام و در وقت و هزینه های هر دو طرف نیز صرفه جویی می شود.با ما همراه باشید تا با بهترین های این حوزه آشنا شویم.
جابینجا
جابینجا سرویسی است که با شعار « شغل رویایی ات را پیدا کن و اوج بگیر» پا به عرصه استخدامی گذاشته است، شما با ورود به این سایت با راهنمایی روبه رو می شوید که به شما کمک می کند چگونه شغل مد نظرتان را پیدا کنید در واقع شما پنج مرحله پیش رو دارید اول ثبت نام به عنوان کارجو، دوم جست وجو در آگهیهای استخدامی و ارسال رزومه، سوم ایجاد اطلاع رسان برای فرصت های شغلی جدید بدون مراجعه به سایت، چهارم استفاده از رزومه سازی که در خود سایت موجود است و در آخر اطلاع از محیط و ویژگی شرکت هایی که جابینجا با آن ها همکاری می کند. به عبارت دیگر شما حتی اگر به دنبال کار هم نباشید می توانید اطلاعات کاملی را از طریق این سایت درباره موسسات و شرکت های مختلف به دست بیاورید.همچنین جابینجا به معرفی 50 شرکت برتر از دید کارجو و فعال در زمینه استخدامی هم می پردازد که به عبارتی این نمونه ها شرکت هایی هستند که اغلب گزینه های استخدامی فعالی دارند یا فرایندهای استخدامی در آن ها کاملا حرفه ای و مورد تایید کارجویان است. بخش کارفرمایان هم قسمت مستقل دیگری است که شرکت ها می توانند برای اعلام نیاز از آن استفاده کنند.
سایت : www.jobinja.ir
چکاره ای
این سایت جامع ترین سامانه استخدامی در ایران است که در هر لحظه نیز در حال به روز رسانی است شما در این سایت با تنوع انتخاب گسترده ای روبه رو هستید، از طرفی می توانید با انتخاب شهر به سراغ آگهی ها بروید، از طرف دیگر می توانید مستقیما آگهی های استخدامی روزانه را مطالعه کنید و از یک طرف هم با ساخت حساب کاربری و جست وجوی دقیق تر بر اساس دسته بندی های متنوع و ساخت رزومه حرفه ای می توانید با کارفرمایان مختلف در ارتباط باشید. با عضویت در خبرنامه ایمیلی این سایت بدون مراجعه به آن به آخرین رویدادها و آگهی های استخدامی هم دسترسی خواهید داشت. کانال تلگرامی چکاره ای هم به ارائه آخرین فرصت های شغلی برای آن دسته از افرادی می پردازد که فرصت جست وجوی روزانه را ندارند.در بخش دسترسی سریع این سایت شما می توانید انتخاب خود را از میان شرکت های خصوصی یا استخدام های سراسری، بانک ها و مراکز دولتی یا آموزش و پرورش انجام دهید.
سایت : www.chekarei.com
رزومه ساز
رزومه ساز معتقد است که به شما کمک می کند تا در کمتر از 10 دقیقه یک رزومه حرفه ای بسازید و آمار رزومه هایی را که تا به امروز ساخته نیز در اختیار شما قرار می دهد این سرویس به هر دو زبان انگلیسی و فارسی فعال است و اگر علاقه مند باشید که در آزمون های آنلاین خودشناسی شرکت کنید و استعدادهای حرفه ای خود را بهتر و بیشتر بشناسید می توانید به قسمت آزمون های خودشناسی این سایت مراجعه کنید. رزومه ساز افزون بر ثبت رزومه شما در مدت زمان کوتاه آن ها را در قالب های حرفه ای متنوع و زیبا در اختیار کارفرما قرار می دهد به عبارت دیگر شما به جای فرایند وقت گیر نوشتن رزومه تنها اطلاعات خودتان را در فرم رزومه ساز وارد و بعد یک قالب برای آن انتخاب می کنید سپس فایل پی دی اف و رزومه آنلاین آن را به زبان فارسی و انگلیسی دریافت می کنید. در بخش بلاگ این سایت در زمینه هوش و استعدادیابی، نحوه نگارش رزومه حرفه ای و نکات استخدامی مقالات تخصصی در اختیار شما قرار می گیرد.
سایت : www.cvbuilder.me
جاب ویژن
جاب ویژن از آن نمونه هایی است که برای کاربران مجازی دسترسی راحتی را فراهم کرده است. با ورود به این سایت شما اعلام می کنید که کارجو یا کارفرما هستید و از این طریق مسیرهای بعدی را طی می کنید. اگر به دنبال کار در سازمان ها و شرکت های معتبر و تخصصی هستید و رزومه و سوابق حرفه ای دارید جاب ویژن بهترین گزینه برای شماست. مزیت دیگری که این سرویس دارد استفاده از سیستم هوشمند انطباق است به این صورت که کارفرما در هنگام ثبت آگهی در این سایت باید 11 شاخص مد نظر خود را مطرح و ارزشی را که برای هرکدام در نظر دارد مشخص کند برای مثال شرکتی در نظر دارد به استخدام یک کارشناس برق بپردازد و برای این شرکت ارزش سوابق تحصیلی بیش از تجربه کاری است پس نمره ای که به این آیتم اختصاص می دهد باید نسبت به گزینه های دیگر بالاترین باشد، همین موضوع هم کمک می کند تا شما پیش از ارسال رزومه برای آن کارفرما متوجه شوید که توانایی های شما تا چه اندازه با خواسته آن ها مطابقت دارد.
سایت : www.jobvision.ir
کاربانک
مرجع تخصصی همکاریابی دیگر که به ارائه فرصت های شغلی شرکت های بزرگ و متوسط به کارجویان می پردازد کاربانک است. در این سایت شما به انواع فیلم ها و پادکست ها برای بهبود سطح اطلاعات حرفه ای خود دسترسی دارید که در آن ها متخصصان در زمینه های مختلف شغلی به انتقال دانش خود به کارجویان پرداخته اند.شعار کار بانک، کار خوب، همکار خوب است.جدیدترین آگهی های استخدامی در این سایت قابل دسترسی است و شما می توانید از طریق فیلترهای متنوع شهر، رشته تحصیلی، گروه های شغلی، حقوق دریافتی و جنسیت به جست وجوی کار بپردازید. در قسمت «جویای همکار» هم کارفرما میتواند به بانک وسیعی از رزومه ها با فیلترهای متعدد شهر، تحصیلات، سابقه کار، جنسیت و زبان دسترسی داشته باشد.
سایت : www.karbank.ir
کارنامک
کارنامک مرجع دیگری است که فعالیت حرفه ای خود را در سال 95 آغاز کرده و ساخت رزومه و ثبت آگهی استخدامی هم در این سایت رایگان است و گزینه دیگری که در بدو ورود به سایت به چشم می خورد استخدام دورکاری برای آن دسته از افرادی است که امکان اشتغال تمام وقت یا پاره وقت را ندارند. کارنامک معتقد است با این سرویس سه راه پیش روی شماست 1- ثبت رزومه 2- جست وجوی شغل دلخواه و ارسال رزومه برای آن 3- انتخاب صندلی در محل کار و از این جهت هم خیال شما را از بابت بیشتر دیده شدن رزومه تان راحت می کند.
استخدام های پروژه ای و ساعتی هم از دیگر امکاناتی است که این سرویس در اختیار کارجویان با تقاضاهای متنوع قرار می دهد همچنین شما می توانید در قسمت مقایسه حقوق دریافتی به مقایسه دریافتی الان خود با موسسات و جایگاه های شغلی دیگر بپردازید.
سایت : www.karnamak.ir
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
راحله شعبانی
روزنامهنگار
بر اساس قانون، خرید بیمه شخص ثالث برای تمام خودروها اجباری است. هرگونه خسارت مالی و جانی وارد شده به اشخاص ثالث در حوادث رانندگی به عهده بیمه شخص ثالث است. نداشتن این بیمه عواقب جبران ناپذیری برای دارندگان وسایل نقلیه به همراه خواهد داشت. در ادامه به 17 پرسش پرتکرار در این زمینه پاسخ خواهیم داد.
چرا باید بیمه شخص ثالث داشته باشیم؟
تصور کنید شما در هنگام رانندگی با خودرو و یا موتور سیکلت به شخص یا اشخاصی خسارت وارد کنید، و در آن حادثه مقصر شناخته شوید، طبق قانون شما مسئول جبران این خسارت به زیاندیدگان میباشید. بنابراین نیاز به بیمه ای دارید تا در هنگام بروز این حوادث در جبران خسارت پشتوانه شما باشد. ممکن است این خسارت مالی و یا خسارت بدنی باشد. بیمه شخص ثالث در واقع یک بیمه مسئولیت میباشد، که زیر گروه بیمه های خودرو قرار دارد. بر اساس قانون مالک خودرو یا کسی که خودرو در اختیار اوست باید اقدام به تهیه بیمه شخص ثالث نماید.
منظور از خسارت بدنی در بیمه شخص ثالث چیست؟
به هر نوع دیه یا ارش (دیه جراحت) که درصورت بروز آسیب، شکستگی، نقص عضو و ازکارافتادگی (جزئی یا کلی ـ موقت یا دایمی) یا فوت شخص ثالث به دلیل حوادث مشمول موضوع قانون بیمه اجباری شخص ثالث است، گفته میشود؛ بیمه شخص ثالث خودرو تمامی هزینههای درمانی و دیه را در صورتی که مشمول قانون دیگری نباشد، جبران خواهد کرد.
کدام حوادث مشمول قوانین بیمه شخص ثالث است؟
حوادث شامل هرسانحهای از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه است که در اثر وسایل نقلیه و محمولههای آن ها بر اثر حوادث غیرمترقبه رخ میدهد.
وظیفه بیمهگر هنگام تصادف ناشی از تخلف رانندگی چیست؟
بیمهگر ملزم به جبران خسارتهای وارد شده به اشخاص ثالث تا سقف تعهدات مندرج در بیمهنامه خواهد بود. در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیسراه علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثهساز باشد، بیمهگر موظف است خسارت زیاندیده را بدون هیچ شرطی پرداخت کند و پس از آن میتواند جهت بازیافت یک درصد از خسارتهای بدنی و
2 درصد از خسارتهای مالی پرداخت شده به مسبب حادثه مراجعه کند؛ علاوه بر آن در این صورت گواهینامه راننده مسبب حادثه از یک تا سه ماه توقیف میشود و رانندگی در این مدت ممنوع و در حکم رانندگی بدون گواهینامه است.
وظیفه بیمهگر هنگام طبیعی نبودن تصادف چیست؟
در صورت اثبات عمد راننده در ایجاد حادثه توسط مراجع قضایی و یا رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روان گردان مؤثر در وقوع حادثه، یا در صورتی که راننده مسبب فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد شرکت بیمه موظف است بدون دریافت تضمین، خسارت زیاندیده را پرداخت کرده و پس از آن میتواند به نیابت از زیاندیده از طریق مراجع قانونی برای استرداد تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند.
چه خسارتهایی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیستند؟
خسارت وارد شده به وسیله نقلیه مسبب حادثه (راننده مقصر)
خسارت وارد شده به محمولههای وسیله نقلیه مسبب حادثه
خسارت مستقیم و یا غیرمستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیواکتیو
خسارت ناشی از محکومیت جزایی و یا پرداخت جرایم
ارائه خدمات به وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه چگونه است؟
ارائه هرگونه خدمات به دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمهنامه شخص ثالث معتبر، توسط راهنمایی و رانندگی، دفاتر اسناد رسمی و سازمانها و نهادهای مرتبط با امر حمل و نقل ممنوع است.دفاتر اسناد رسمی مکلفند هنگام تنظیم هرگونه سند در مورد وسایل نقلیه موتوری زمینی موضوع این قانون، مشخصات بیمهنامه شخص ثالث آن ها را در اسناد تنظیمی درج نمایند.
عواقب نداشتن و یا دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث چیست؟
در صورت دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث، علاوه بر عواقب مالی، مشکلات دیگری نیز وجود خواهد داشت که موجب صرف زمان زیادی می شود. از عواقب نداشتن بیمه شخص ثالث می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورت شناسایی خودروی فاقد بیمه شخص ثالث توسط پلیس راهنمایی و رانندگی، خودرو متوقف شده و به پارکینگ منتقل میشود. در این حالت شخص خاطی باید بیمه نامه شخص ثالث دارای اعتبار تهیه کند و باید علاوه بر حق بیمه جدید، حق بیمه روزهایی را هم که وسیله نقلیه او بیمه نداشته (تا حداکثر یک سال) را بپردازد، و همچنین علاوه بر پرداخت جریمه دیرکرد، هزینه پارکینگ را نیز بپردازد.
در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث در حوادث، اگر مالک خودرو مقصر باشد، هیچ شرکت بیمه ای خسارت را پرداخت نمی کند، باید کلیه هزینه ها را شخصاً بپردازد. طبق قوانین جدید بیمه شخص ثالث، در شرایطی که راننده مقصر بیمه شخص ثالث نداشته باشد و در صورت بروز حوادث منجر به فوت یا خسارات بدنی دیگر، جبران این گونه خسارتها به عهده صندوق تامین خسارتهای بدنی است؛ و پرداخت دیه را برای راننده مقصر حادثه به صورت قسطی خواهد بود. این قانون برای حمایت از اشخاص ثالث زیاندیده است.امکان خرید و فروش خودرویی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست وجود ندارد.
اگر خودرو متعلق به دوست من باشد و بیمه داشته باشد و من راننده آن باشم و تصادف کنم آیابیمه خسارت زیاندیده را پرداخت میکند؟
بله؛ بیمه شخص ثالث وابسته به خودرو است و در صورتی که شما گواهینامه معتبر متناسب با وسیله نقلیه داشته باشید، حتی اگر خودرو متعلق به شما نباشد، بیمه خسارت را جبران خواهد نمود.
اگر در یک حادثه به بیشتر از یک نفر زیان جانی برسد چگونه است؟ آیا بیمه دیه افراد دیگر را هم پوشش می دهد؟
بله؛ بر اساس قانون شرکت بیمهگر مکلف به پرداخت تمام دیات است.
چرا هر سال حق بیمه شخص ثالث تغییر میکند؟
حق بیمه شخص ثالث و میزان پوشش مالی و بدنی آن بر اساس دیه کامل یک انسان در ماه حرام تعیین میگردد. این مبلغ در ابتدای هر سال با انتشار بخشنامهای توسط قوه قضاییه اعلام میشود؛ همین موضوع باعث تغییر حق بیمه در هر سال است.
آیا حق بیمه شخص ثالث مطابق با قیمت خودرو تغییر می کند؟
خیر؛ در تعیین حق بیمه شخص ثالث ارزش خودرو تاثیری ندارد. ملاکهای تعیین حق بیمه در بیمهنامه شخص ثالث عباتند از:
حق بیمه پایه ابلاغ شده توسط بیمه مرکزی (تعداد سیلندر وسیله نقلیه)
تخفیف نداشتن خسارت بیمه شخص ثالث
کاربری خودرو
جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث
میزان پوشش مالی مورد درخواست
مدت اعتبار بیمهنامه
بیمه حادثه راننده که با بیمه شخص ثالث صادر
می شود، چیست؟
منظور از شخص ثالث، هر شخصی است که به سبب حوادث وسایل نقلیه موتوری دچار زیانهای بدنی و مالی شود به استثنای راننده مسبب حادثه. شرکت بیمه، هنگام صدور بیمه نامه شخص ثالث، با دریافت حق بیمه حوادث راننده، خود راننده را هم تا حد دیه ماه حرام تحت پوشش بیمه حوادث قرار میدهد؛ بیمه حوادث راننده مسئولیت جبران خسارتهای فوت و نقص عضو راننده مقصر را به عهده دارد و همچنین شامل پرداخت هزینههای درمان راننده است .
حق بیمه حوادث راننده چقدر است؟
نرخ حق بیمه حوادث راننده در آییننامه ابلاغ شده به شرکتهای بیمه (بر اساس دیه در ماه عادی) تعیین شده است؛ حداکثر حق بیمه پوشش حوادث راننده در هر سال هنگام صدور بیمه نامه شخص ثالث در بیمهنامه درج و به حق بیمه اضافه میشود. این حق بیمه با توجه به نوع کاربری تغییر می یابد:
گروه سواری: 1.617.000 ریال
گروه بارکش: 2.772.000 ریال
گروه موتور سیکلت : 884.700 ریال
آیا در بیمهنامه شخص ثالث هزینههای درمانی نیز پرداخت میشود؟
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است مصدومان ناشی از حوادث رانندگی را بدون دریافت وجه پذیرش کند. برای این منظور شرکتهای بیمه از محل بیمهنامه شخص ثالث 10 درصد عوارض به وزارت بهداشت میپردازند.
اگر راننده مقصر حادثه، گواهینامه رانندگی نداشته باشد آیا به راننده دیه تعلق میگیرد؟
با توجه به این که در مدارک لازم برای پرداخت خسارت داشتن گواهینامه رانندگی متناسب با نوع کاربری خودرو قید شده است امکان پرداخت خسارت وجود ندارد.
اگر وسیله نقلیه بیمه شخص ثالث نداشته باشد و تصادف هم نکند، مشکل چیست؟
داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای همه وسایل نقلیه موتوری (موتور سیلکت و انواع خودرو) اجباری است؛ حرکت وسایل نقلیه موتوری بدون داشتن بیمه نامه شخص ثالث ممنوع است
ماموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه وسایل نقلیه بدون بیمهنامه را متوقف و راننده متخلف را ملزم به پرداخت جریمه میکنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سمیه محمدنیا حنایی
روزنامهنگار
تا به حال به این جمله برخورد کرده اید که: «آب را باید از سرچشمه نوشید!» ؟ به نظر من که این جمله خیلی درست است. اصلا نه تنها آب را که حتی خیلی چیزها را باید از سرچشمه شان یا به قولی از معدنش تهیه کرد. یکی از این چیزها، انواع خوراکی ها و غذاهاست. بگذارید برای تان داستان جالبی تعریف کنم. ما دو سال پیش نزدیک بهار جای شما خالی بندرعباس رفته بودیم، هوای آن روزهای بندرعباس بسیار عالی و گرم بود و شب نشینی های لب ساحل حسابی به دل آدم می چسبید. در نزدیکی ساحل یا بیشتر خیابان های شلوغ و کم عرض بندر، غرفه های کوچک فلافلی به وفور پیدا می شد. اما راستش را بخواهید با آن که فلافل ها بوی خوشی راه می انداختن به دلیل توجه به مسائل بهداشتی سعی می کردیم که پا روی دل مان بگذاریم و از غرفه ها رد شویم تا این که بالاخره یک شب طاقت مان طاق شد و یک دل سیر ساندویچ فلافل آتشین خوردیم. از آن شب به بعد مزه خوب فلافل زیر دندان مان ماند که ماند. بعد از سفر هر جا که می رفتم از طعم خوب فلافل صحبت می کردم. تا این که یک شب در یکی از همین فلافلی های مشهد دوباره فیل مان یاد هندوستان کرد و خودمان را پشت ویترین فلافلی پیدا کردیم. اما از شما چه پنهان با این که دیگر خیالم از مسائل بهداشتی تا حدی راحت شده بود ولی این فلافل اصلا طعم آن قبلی را نداشت که نداشت. انگار فلافل خوری تنها لب ساحل جنوب با گرمایی که به صورتت می خورد و موسیقی ریتم دار بندری می چسبد و بس! بله باید آب را از سر چشمه خورد. به بهانه همین موضوع این هفته پرونده خوشمزه ای را در دخل و خرج دنبال می کنیم. اگر تا قبل از این حس کنجکاوی یا هیجانی ما، ما را راهی سفر می کرد این دفعه اجازه می دهیم تا ذائقه مان نقشه سفرمان را بچیند.
اهواز شهر خوشمزه های سالم
سفره های غذایی اهواز مرهون اقلیم منحصر به فردش است. قرار گیری این شهر در زمین های حاصلخیز که انواع مرکبات و سبزی ها را به مردم ارزانی می دارد از یک طرف و قرار گیری این شهر در نزدیکی خلیج فارس با تنوع زیاد ماهی های خوراکی اش باعث شده است که در خوزستان سالم ترین و مغذی ترین غذاها پخته و سرو شود. یکی از این خوشمزه ها که البته طرفدارانی از سراسر ایران دارد قلیه ماهی مشهور خودمان است. خوراکی که از پیوند خوشمزه سبزیجات با ماهی حاصل می شود. پس اگر سری به اهواز زدید حتما این خوراکی خوشمزه را امتحان کنید. فرقی نمی کند قلیه ماهی را پشت میز یکی از رستوران های شیک و گران قیمت اهواز میل کنید یا این که آن را در ظرف های سنتی و روی تخت های یک سفره خانه سنتی نوش جان کنید. در همه جای این خطه طعم قلیه ماهی یکسان و البته لذیذ است. تنها تفاوت آن در قیمت هاست. قیمت یک پرس قلیه ماهی در رستوران ها چیزی حدود 50 تا 70 هزارتومان است در حالی که همین بشقاب خورشت را در سفره خانه ها می توان تا 40 هزار تومان هم پیدا کرد حالا با دورچین کمتر یا مختصرتر!
اگر از آن آش خورهای حرفه ای هستید بگذارید به شما مژده بدهم که خوزستانی ها آش خیلی جالبی دارند که طعمی شگفت انگیز میان آش رشته خودمان و آش دوغ آذربایجانی ها دارد. آش ماسوا با سبزی هایی که فقط در همان خوزستان پیدا می شود دارای طعم منحصربه فردی است. اگر در فصل های گردشگری به اهواز سری بزنید تقریبا سر هر کوچه ای دیگ های آش فروشی را می بینید. قیمت این آش ها به صورت بیرون بر هر پرس هفت هزار تومان و به صورت سرو در محل تا 10 هزار تومان است.
از دیگر خوراکی های خوزستان و اهواز می توان به آش ارده، شلی ارده ، اوپیوزی که همان اشکنه پیاز خودمان است، ماهی صبور، فلافل، برونی صندلی سلطون دزفولی، برشک، حمیس توله، بنگو (ماست و خیار)، ماسووا، باقله توحه، حریسه (حلیم)، شوربا، قلیه تخممرغ، حشو، سمبوسه ،میگو پلو، دال عدس، للک و رنگینک، پوکورا، نافله، امگشت اشاره کرد.
زنجان شهر غذاهای گوشتی با نام های جالب
هر چند این روزها در زنجان هوا تا حدی از مشهد سردتر است. اما اگر دل تان هوای غذاهای گوشتی و کبابی کرده است زنجان شهرش است. با آن که استان های غربی به ویژه کرمانشاه حرف اول را در حوزه خوراکی های کبابی می زند اما زنجان هم دست کمی از آن ندارد. با این تفاوت که زنجانی ها علاوه بر کباب در خوراکی های خورشتی و مغذی نیز ید طولایی دارند. یکی از این خوراکی های خوشمزه شش انداز است. شش انداز بیشتر از این که یک غذا باشد در واقع نوعی بمب انرژی محسوب می شود. این خوراکی که پای ثابت سفره های شب چله و چهارشنبه سوری زنجانی هاست یک غذای ساده تخم مرغی است که با مخلوطی از پیاز، خرما، کشمش ، گردو و شیره انگور طبخ می شود. از غذاهای محلی استان زنجان می توان به رشته، بلاماش که با آرد و روغن درست میشود، قیقناق، کوفده یا کوفته، آغوز یا بلاما، اییردک که با آرد و شیر درست می شود، سوزمه یا ماست کیسه ای، حلوای شیره، فیرنی و قووت اشاره کرد. همچنین از انواع آش میتوان اریشته آشو ( آش رشته ) ، بوغدا آشو ( آش گندم)، تورش آشو اشاره کرد ( آش ترش )، سوت آشو (شیر برنج )، قوروت آشو( آش کشک ) یارما آشو ( آش بلغور ) را نام برد. اما شاید هیچ کدام از این غذاها به پای خوشمزگی ماهی شب عید زنجانی ها نرسد. ماهی که با پلوزغفرانی یا رشته پلو سرو می شود. اگر از من می شنوید در یکی از سفرهای تان از زنجان حتما یکی از خوراکی های خوشمزه این شهر را امتحان کنید. هر چند غذاهایی که در آن ها از انواع مغزها بهره برده شده باشد با آن که نونی هستند کمی گران به نظر می آید. اما آش های زنجانی را حتما امتحان کنید. متاسفانه با آن که زنجان شهر بزرگی است اما در همه رستوران های آن غذای محلی سرو نمی شود. در رستوران ها و سفره خانه های سنتی خیلی راحت تر می توانید منوی محلی زنجان را ببینید و انتخاب کنید.
زاهدان، غذاهای خوشمزه و پرادویه
یکی از نقاط قوت ایران در بخش گردشگری تنوع قومیتی بالایی است که دارد. این تنوع خود را در تمام جنبه های زندگی مردم نمایان ساخته است. معماری ، آداب ، رسوم های خاص، گویش یا نوع پوشش تنها بخشی از منصه های ظهور این تنوع بالا هستند. سفره های اقوام ایرانی نیز تا حد زیادی آینه تمام نمای فرهنگ و نوع معیشت مردمان همان قوم است. برای همین دور از ذهن نیست که سفره های شمالی یا جنوبی همیشه سوغاتی از دریا را داشته باشند و بیشتر غذاهای استان های غربی از خوراک گوشت لذیذ شده است. اگر با همین دید به انتظار خوراکی های مناطق مختلف ایران برویم برای استان هایی که سرزمین های وسیع بیابانی و کویری دارند، ممکن است گزینه هایی برای خوردن نداشته باشیم. اما باید خدمت تان عرض کنم که فرهنگ غذایی در این استان ها و مناطق نیز مانند آن چه که در جنوب یا هر جای دیگر ایران وجود دارد بسیار خوشمزه و شگفت انگیز است. با آن که در تقسیمات کشوری ما استانی به نام سیستان و بلوچستان داریم اما آداب سیستانی ها و بلوچستانی ها تا حد زیادی از هم متفاوت است. مثلا سیستانی ها بیشتر غذاهایی که در آن ها از غلات استفاده شده باشد دوست دارند . در حالی که بلوچ ها به دلیل شغل دامپروری شان بیشتر خوراک های گوشتی و البته پرادویه می خورند. غذاهای گوشتی و خوشمزه که بیشتر از گوشت بز یا حتی شیر بز استفاده می شود می توان به تباهگ، دوغ پا، تنور چه ، اوجیزک، تخلان، هلیسه و... اشاره کرد. اما مردمان چابهار غذاهای جالبی با ماهی درست می کنند مثلا آبگوشت ماهی یا لنجو که دوغ ماهی هم به آن می گویند، ماهیگ پچ، سبزک و دلک نیز از دیگر عادات غذایی بلوچ هاست. اما اگر شما فقط یک بار غذاهای بلوچی را مزه کرده باشید به طعم خوشایند اما متفاوت آن ها پی می برید. طعمی که در غذاهایی که حتی میان ما و آن ها مشترک است به خوبی حس می شود. دلیل این طعم وجود ادویه خاص به نام آچار در دستور غذایی این خوراکی هاست. اگر به چهارراه رسولی زاهدان سری زدید حتما فلافل و سمبوسه های آن جا را امتحان کنید تا طعمی تکرار نشدنی از این دو خوراکی را بچشید. اما برای بقیه غذاهای سنتی این شهر باید یا خود را مهمان مردم این شهر کنید یا این که این طعم های دلچسب را در رستوران های زاهدان جست وجو کنید
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
میلاد قارونی
روزنامه نگار
کودک که بودم، چیزی حدود ۹ سالگی، هر وقت تلویزیون یا یکی از دستگاههای خانه خراب میشد به همراه پدرم به نزدیکترین تعمیرگاه تخصصی چنین دستگاههایی میرفتیم. اولین چیزی که در مغازه آن جا توجه ما را جلب میکرد، وجود تعداد بسیار زیادی دستگاه برای تعمیر بود. تعمیرکار برای هر تعمیر دستگاه مانند تلویزیون یا تلفن، نسبت به آن زمان، مبلغ بالایی میگرفت. البته من خیلی حسابوکتاب سرم نمیشد، به هرحال بچه بودم و نمیتوانستم بفهمم که ما چقدر برای تعمیر هزینه پرداخت کردهایم؛ آیا بالا بوده است یا خیر. هر بار که یکی از دستگاههای خانه خراب میشد، پدرم این نکته را به من یادآوری میکرد که الان بهترین کار، کار تعمیرات است. اگر بلد بودیم هم خودمان میتوانستم انجام بدیم، هم این که سفارش بقیه را میگرفتیم و پول خوبی به جیب میزدیم. البته این فقط طرز تفکر پدر من نبود بلکه همه بزرگترها چنین فکر میکردند و جالب این جاست که در دنیای مدرن امروزی هم هنوز این تصور وجود دارد. خیلی از افراد به سودای پولدار شدن وارد حوزه تعمیرات میشوند. کار تعمیراتی از دور خیلی قشنگ است. یک کار فنی است که وقتی چیزی را تعمیر میکنید و نتیجه مثبت آن را میبینید، خستگی کل کار از وجودتان خواهد رفت؛ اما از این که یک تعمیرکار حرفهای چه مسیری را پیموده است، اطلاعی ندارید. مشتریان از دور فکر میکنند که تعمیر یعنی باز و بسته کردن چهار مهره و جابه جا کردن چند قطعه و در نتیجه به راحتی دستگاه تعمیر میشود؛ اما خب نمیدانند که برای یاد گرفتن همین مراحل تعمیر، تعمیرکار چه سختیهایی کشیده است. چیزی که ما زیاد داریم تعمیرکار است؛ اما موردی که واقعاً کم میتوان مشاهده کرد، تعمیرکار خبره است.
حوزه تعمیرات میتواند یک شغل پردرآمد باشد. البته باید گفت سختیهای خاص خودش را نیز دارد؛ اما اگر اصول آن را به خوبی بدانید و همیشه خود را به روز نگه دارید در همان اول کار میتوانید آوازه زیادی کسب کنید. متأسفانه خیلی از تازهواردان نمیدانند برای ماهر شدن در این کار چه راهی را باید بپیمایند. آنها با این فکر وارد میشوند که تعمیر کردن یعنی باز و بسته کردن دستگاه و تعویض چند قطعه، اما باید گفت این مرحله آخرین بخش تعمیرات است. پیدا کردن عیب اولین قدم است که یک تعمیرکار ماهر میتواند به خوبی آن را تشخیص دهد.بههرحال هستند جوانانی که عاشق کار تعمیراتی اند و از این رو ما در این مطلب این بار به سراغ آقای مهدی زاده رفتیم. فردی باتجربه که از ۱۸ سالگی در حوزه تعمیرات دستگاه تلفن، فکس و چندکاره فعالیت کرده است. الان هم با ۲۰ سال تجربه دارای نمایندگی تعمیرات برند پاناسونیک در تهران است. آقای مهدی زاده برای آنهایی که قصد ورود به این کار را دارند چند توصیه داشته است که ما آنها را در ادامه برای شما نوشتهایم.
تجربه کسب کنید
وارد شدن به حوزه تعمیرات دستگاه مانند تلفن فکس و چندکاره همیشه با چالش روبه رو است. هرسال یا هرچند وقت یکبار نمونههای جدیدی وارد بازار میشود. این نمونهها با موارد قبلی از نظر ساختار متفاوت است، تعمیرکاری در این جا میتواند موفق شود که اطلاعات و دانش خود را در این زمینه به روز نگه دارد؛ یعنی هر روز در اینترنت به انواع مشکلات و چگونگی برطرف کردن آنها آشنا شود. حتی میتواند از همکاران خود بپرسد.تا میتوانید باید تجربه کسب کنید؛ حتی اگر کلاسهای تعمیرات الکترونیکی بروید، باز هم توصیه نمیکنیم که بدون کسب تجربه و به اصطلاح شاگردی نکردن در یک مرکز تعمیراتی به فکر راهاندازی کسبوکار خود باشید. به غیر از چالش تعمیرات، موارد دیگری هم وجود دارد که در دل کار خود را نشان میدهند؛ برای مثال، هنگام رفتار بد مشتری و چگونگی برخورد با آن، خراب شدن قطعه اصلی و نبود آن در بازار و غیره.
حوزه تعمیرات خود را مشخص کنید
قبل از این که وارد مرحله کسب تجربه شوید، حوزه تعمیرات خود را مشخص کنید. این که دقیقاً چه دستگاهی را میخواهید تعمیر کنید و قصد ورود به حوزه کدام برند را دارید. بههرحال هر دستگاهی مانند تلفن، چاپگر و غیره ساختار خود را برای تعمیر دارد. همچنین هر برندی از یک اصولی پیروی میکند. البته باید گفت شخصی که تعمیر تلفن یک برند را به خوبی یاد میگیرد، میتواند دیگر برندها را هم تعمیر کند؛ اما خوب تا آشنا شدن با چالشهای آن باید زمانی را اختصاص دهد. هر چه در حوزه تعمیرات با تخصصتر باشید، اعتبار و مشتری بیشتری به دست خواهید آورد. بههرحال برای افرادی که قصد ورود به این حوزه را دارند، توصیه میشود که اول از همه اصول کلی تعمیرات را یاد بگیرند. بعد که به آنها مسلط شدند، یک حوزه را برای خود مشخص کنند.
چقدر سرمایه نیاز است
این نوع کسبوکار، کاری است که به سرمایه دانشی و مالی نیاز دارد. در خصوص بحث مالی، به هرحال شما نیاز به ابزارهای تعمیرات و عیبیابی دارید. همچنین باید قطعات اولیهای را هم برای جایگزینی داشته باشید. هم اکنون و با توجه به تورم پیش رو، حدود حداقل 30 میلیون سرمایه فقط برای خرید تجهیزات اولیه لازم است. این تجهیزات میتواند شامل دستگاههای ریز مانند پیچ گوشتی و آچار یا خرید میز، کشو و غیره برای قرار دادن تجهیزات روی آنها باشد. در خصوص اجاره مکان هم شما متراژی حدوداً اندازه اتاق نیاز دارید. میزان اجاره هم به مکان شما بستگی دارد. توصیه میشود که مکان خود را در نقاط شلوغ شهر یا نزدیک مراکز کامپیوتری اجاره کنید.
اما بیشتر از هر چیزی بحث سرمایه دانشی در این جا اهمیت دارد. تا زمانی که به صورت کامل همه اصول فنی را یاد نگرفتهاید، وارد این حوزه نشوید. هم اکنون تعمیر هر دستگاهی اصول اولیه را دارد. باید به خوبی آنها را بشناسید و بر تعمیرات آن مسلط شوید. البته که همیشه باید اطلاعات خود را در این زمینه به روز نگه دارید. دستگاههای جدیدی که وارد بازار میشوند، حداقل روش باز و بسته کردن آنها متفاوت است. از طرفی برد آنها ممکن است متفاوت با نمونههای قدیمی باشد. پس باید از طریق اینترنت یا پرسیدن از طریق دوستان و همکاران خود همیشه اطلاعات تان را در این زمینه به روز نگه دارید.
کار کردن در این حوزه بسیار سخت است. این روزها دست در این کار زیاد شده و کسی موفق است که اطلاعات به روز داشته باشد و بتواند با تجهیزات خود حداقل ۹۰ درصد مشکلات را برطرف کند. قبل از ورود به این کار لازم است که جواز کسب دریافت کنید. دریافت جواز هم مشکلات خاص خود را دارد. باید ابتدا مدارک لازم را تهیه کرده و سپس در دوره تعیین شده شرکت کنید. در صورتی که امتحان را به خوبی پشت سر بگذارید، به شما جواز کسب میدهند.
موفق شدن در این حوزه
برای موفق شدن در این حوزه فقط دانش فنی و داشتن تجهیزات به روز نیاز نیست بلکه باید پشتکار داشته و فعالیت خود را تبلیغ کنید. همچنین اصول مشتری مداری را بدانید. این روزها مشتریان به رفتار فروشنده حساس هستند. فقط کافی است که یک رفتار بد از یک تعمیرکار مشاهده کنند. حتی اگر کارشان هم خوب باشد، سری بعدی به سراغ رقیب شما خواهند شد. از طرفی هم به دلیل زیاد شدن دست باید فعالیت خود را از طریق فضای مجازی به صورت فیزیکی تبلیغ کنید. در کنار آن به روز بودن دانش خود را هم به هیچ وجه نباید به فراموشی بسپارید.
چالش این کار
تنها چالشی که روبهروی تعمیرکاران دستگاه وجود دارد، به روز شدن دستگاه است. هرسال مدلهای جدیدی وارد بازار میشود که تعمیرگاه باید تمامی اصول تعمیرات آنها را یاد بگیرد. گاهی این زمان بهروزرسانی آنقدر کم است که تعمیرگاه فرصت یادگیری همه چیز را با هم ندارد. از طرفی مشکلاتی که دولت یا بعضی مشتریان سر راه تعمیرکاران قرار میدهد مانع فعالیت موفقیتآمیز آنها خواهد شد. کار سختی است؛ اما اگر پشتکار داشته باشید و همیشه خود را به روز نگه دارید، پیشرفت خوبی در آینده به دست خواهید آورد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معصومه جمالی
نویسنده
کالاهایی چون ماشین لباس شویی، بخاری و کولر از دسته وسایل پر کاربرد و مورد نیاز همه منازل به شمار می روند و با توجه به برندهای مختلف موجود این محصولات در بازار و تنوعی که وجود دارد امر خرید را کمی مشکل ساخته است و باید با داشتن شناخت نسبی از کیفیت برندهای مختلف اقدام به انتخاب محصول و خرید آن کرد. یکی از محصولات معتبر داخلی موجود در بازار لوازم خانگی آبسال است که با قدمت بسیار از جایگاه نسبتا خوبی در بازار برخوردار است. با ما باشید تا با محصولات آبسال بیشتر آشنا شوید.
تاریخچه
شرکت آبسال در سال 35 با نام لعاب ایران در تهران تاسیس شد و ابتدا به تولید محصولاتی چون بشقاب، کاسه و... پرداخت تا این که در سال 43 با تولید اجاق گاز رومیزی، اجاق گاز فر دار، انواع بخاری های گازسوز و نفت سوز و آبگرمکن گازی به جرگه تولید کنندگان لوازم خانگی پیوست. پس از آن با تغییر نام از لعاب ایران به اونیورسال چندسالی به فعالیت پرداخت که در نهایت در سال 62 با تغییر نام از اونیورسال به آبسال، تاکنون با همین برند به ارائه محصول به بازار مشغول است و هم اکنون با حدود 800 نفر پرسنل و بیش از 60 سال سابقه با بهرهگیری از فناوری روز دنیا و توانمندی مدیران و مهندسان کارآمد افزون بر تولید محصولی با کیفیت توانسته است خدمات فنی شایانی را در اختیار دیگر صنایع کشور قرار دهد. آزمایشگاه های آبسال آزمون های گوناگون آزمایشگاهی را روی محصولات مختلف انجام می دهند و آزمایشگاه ماشین لباس شویی این شرکت به عنوان آزمایشگاه همکار موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ارائه خدمت می کند.
محصولات
محصولات شرکت آبسال شامل انواع ماشین لباس شویی، کولر آبی و بخاری است که با کیفیت و امنیت بالا در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
ماشین لباس شویی
آبسال با تولید بیش از 10 مدل ماشین لباس شویی باکیفیت و قیمت مناسب تاثیر مثبتی در اقتصاد خانواده ها دارد. ماشین های لباس شویی این شرکت با طراحی زیبا و قطعات با کیفیت دارای بالاترین رده مصرف انرژی به بازار عرضه می شوند. از دیگر ویژگی های این محصول می توان به تنوع خوب برنامه های شست وشو، داشتن قفل کودک، امکان انتخاب دور خشک کن، سیستم عیب یاب خودکار و اعلان خرابی، دسترسی آسان به فیلتر پمپ، تنظیم خودکار آب مصرفی متناسب با وزن و نوع لباس ها با هدف صرفه جویی و امکان انتخاب تاخیر در شروع برنامه اشاره کرد. قیمت ماشین های لباس شویی آبسال در محدوده 3.300.000 تا 4.150.000 تومان است.
کولر
کولر آبی یکی دیگر از محصولات آبسال است که در 20 مدل مختلف تولید و به بازار عرضه می شود. این کولر ها مطابق استانداردهای جدید کولر های آبی، مجهز به کلید محافظ، کم مصرف، دارای پدهای نانو سلولزی کاملا بهداشتی، دارای فیلترهای هوای قابل شست و شو، دارای نمایشگر دمای محیط، تایمر جهت تنظیم زمان روشن و خاموش شدن در طی شبانه روز و دارای سه دور سرعت موتور هستند. همچنین این محصولات دارای دوسال گارانتی هستند که توسط خود شرکت آبسال انجام می شود. قیمت انواع مختلف کولرهای آبی آبسال در حدود 900.000 تا 4.900.000 تومان است.
بخاری
شرکت آبسال به عنوان اولین سازنده بخاری های بدون دودکش در ایران با تولید 10 مدل بخاری گازی و برقی با صرفه و ایمن سعی در ایجاد راحتی و کسب رضایت هر چه بیشتر مشتریان خود دارد.
انواع بخاری برقی هوشمند، بخاری هوشمند تابشی فن دار و بدون فن، بخاری هوشمند دودکش دار، بخاری دیواری و... در شرکت آبسال تولید و روانه بازار می شود. انواع بخاری های آبسال با قیمت 270.000 تا 590.000 تومان در دسترس هموطنان است.
ضمانت و خدمات پس از فروش
شرکت آبسال براین باور است که پس از تولید، مسئولیت سنگین دیگری را عهده دار است که شامل ضمانت و ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان است و برای نیل به این هدف اقدام به ایجاد مراکز متعدد خدمات مشتریان در سراسر کشور کرده که ارائه خدماتی همچون نصب و راه اندازی اولیه، خدمات تعمیر و نگهداری، خدمات تعویض و جایگزینی رایگان مربوط به تعهدات ضمانت نامه را عهده دار است.
کلیه محصولات شرکت آبسال دارای یک سال ضمانت هستند و در صورتی که اشکال تولیدی داشته باشند تعویض قطعات و تعمیرات آن به طور رایگان انجام می پذیرد، همچنین آبسال مفتخر است ماشین های لباس شویی خود را تا 28 روز پس از خرید در صورت نارضایتی مشتری، بدون هیچ گونه پرسش مرجوع کند و بهای آن را باز پس دهد.
نظرات شما
واقعا تولید لباس شویی آبسال با کیفیت و دوام عالی و طراحی مدرن آن خوشحال کننده است. من خریدم، استفاده می کنم و رضایت کامل دارم.
لباس شویی آبسال نسبت به قیمتش لباس شویی خوبیه. من که راضی ام.
ما حدود 13 ساله بخاری گازی دیواری آبسال را استفاده می کنیم. البته ظاهرش نسبت به سری جدید یکم ساده تر است ولی کیفیت خوبی دارد و بدون دود و بدون بو می تواند نیاز شما به بخاری را در اتاق یا مغازه برطرف کند.
بخاری دیواری آبسال خریدیم. با این که به دودکش وصله ولی بوی دود تو خونه می پیچه. به نظرم این یک نقطه ضعف به حساب می آید.
بخاری بدون دودکش آبسال بخاری با کیفیتی است ولی با کم شدن اکسیژن سریع خاموش می شود که شاید کمی اذیت کننده باشد. برای محیط های بزرگ تر از 30 متر مناسب است ولی برای محیط های بسته نه.
به نظر من خاموش شدن بخاری بدون دودکش آبسال با کم شدن اکسیژن یک حُسن بزرگ است. این یعنی امنیت بیشتر.
بخاری گازی بدون دودکش آبسال فوق العاده بخاری خوبیه، با توجه به ابعاد کوچکش گرمای خوبی دارد و اصلا بوی دود نمی دهد.
شک نکنید بین کولر های آبی قابل حمل،کولر آبی آبسال بهترینه. حجم آب مخزن زیاد است و کار را راحت می کند. به نظرم برای فروشگاه های کوچک از نظر قدرت سرمایش کاملا جوابگو باشد، با توجه به قیمت مناسب و مصرف معقولی که دارد.
اتصال پایه به بدنه و اتصال پایه به چرخ های کولر آبی قابل حمل آبسال خیلی ابتداییه و جای دکمه ها هم هنگام مونتاژ کاملا مزاحمه. به نظرم به طراحی دوباره نیاز دارد.
بخاری گازی آبسال بدون فن خریدم، از کیفیت و قیمت راضی ام. برای محیط های کوچک گرمادهی مناسبی دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مهدی حسنزاده
روزنامهنگار
افزایش قیمت بنزین در بامداد 24 آبان، با موجی از اعتراض ها به اصل طرح یا شیوه اجرای آن مواجه شد. فارغ از این اعتراض ها، اکنون با واقعیتی به نام افزایش قیمت بنزین مواجه ایم. البته این افزایش قیمت بنزین برای خانواری که در ماه فقط 60 لیتر بنزین مصرف می کند، صرفا 50 درصد و برای خانواری که 100 لیتر مصرف می کند، بیش از دو برابر افزایش قیمت را به دنبال دارد. برای بسیاری از خانوارهایی که کمک معیشتی نمی گیرند، دو نوع تورم جدید وجود دارد. تورم نخست، به افزایش مستقیم هزینه حمل و نقل شخصی و تورم دوم به تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین روی سایر کالاها بر می گردد. تردیدی نیست که بخش حمل و نقل بیشترین تاثیر را از تورم می پذیرد و علاوه بر افزایش هزینه حمل و نقل شخصی، باید منتظر افزایش هزینه حمل و نقل عمومی نیز باشیم. در چنین شرایطی، مدیریت هزینه ها، ایجاب می کند این افزایش هزینه را جبران کنیم. بخشی از این افزایش هزینه را می توان با افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی جبران کرد ولی با توجه به ظرفیت محدود حمل و نقل در این بخش و افزایش تقاضا برای این نوع حمل و نقل، احتمالا با فشردگی و ترافیک شدید در حمل و نقل عمومی از جمله مترو و اتوبوس مواجه خواهیم بود. به این ترتیب باید به فکر وسایل جایگزین باشیم. استفاده از دوچرخه در شرایط جوی مناسب، یکی از این گزینه هاست ولی در شرایط جوی این روزها باید سراغ وسیله جدیدی از حمل و نقل رفت به ویژه برای مسیرهای کاری، ثابت و روتین (مثل بردن فرزندان به مدرسه و مهد) می توان با سایر همکاران یا دیگر افرادی که به صورت روزانه با ما هم مسیر هستند، هماهنگ و از یک خودرو برای جا به جایی استفاده کرد. در هر صورت این اتفاق، تاثیر خود را بر معیشت خانوار خواهد گذاشت و برای جبران آن باید بهره وری حمل و نقل خود را ارتقا دهیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.