خودروسازی در کلاس جهانی با مدیر ایرانی
پیمان کارگر از ابتدای ماه آینده میلادی بر کرسی مدیرعاملی برند برجسته اینفنیتی خواهد نشست تا کار بازطراحی زیرمجموعه لوکس نیسان را انجام دهد
نویسنده : محمدحسین شاوردی روزنامهنگار
از پایینترین ردههای حرفهای در گروه رنو به کارمشغول شد و حالا در سمت قائم مقام نیسان و مدیر برند اینفنیتی توانسته است شایستگی مدیر ایرانی را در بالاترین سطوح صنعت خودرو به رخ بکشد. پیشتر اگر به مدیر هندی لینکلن غبطه میخوردیم اما حالا پیمان کارگر توانسته است مرتبه بالایی در گروه معظم نیسان به دست آورد. چیزی که کریستین وندن هنده معاون بازرسی و کنترل کیفی این مجموعه ژاپنی با تایید آن اعلام کرده است. او گفته است مدیرسابق رنوپارس در ایران از ابتدای ماه آینده میلادی کرسی مدیر عاملی شرکت اینفنیتی را در اختیار خواهد گرفت. کارگر که همزمان ریاست هیئت مدیره اینفنیتی را هم در اختیار دارد، از سال ها پیش سابقه همکاری با گروه برجسته ژاپنی- فرانسوی رنو-نیسان را داشته و قرار است تحولاتی جدی در زیرشاخه لوکس نیسان به وجود آورد. چیزی که وندن هنده آن را رقم خوردن فصلی تازه در تاریخ اینفنیتی لقب میدهد. آخرین سمت کارگر معاون مدیرعامل شرکت نیسان در بخش آسیا بوده است که به اتفاقات خوبی برای سازنده ژاپنی منجر شد. افتتاح خط تولید بزرگ نیسان در پاکستان یکی از همین موارد بود که سهم بازار خوبی را نصیب دومین غول خودروسازی ژاپن کرد.
کارگر که طبق گزارش مجله واردز اوتو پیشتر در اغلب بخشهای مهم صنعت خودرو اعم از بازاریابی، فروش، خط تولید و مهندسی فعالیت داشته، یکی از کسانی است که در موفقیت رنو در بازار ایران طی یک دهه گذشته نقشی جدی داشته است. کارگر که در شاخههای مختلف گروه در شمال آفریقا، هندوستان و خاورمیانه سابقه مدیریت دارد، یکی از جوانترین و باتجربه ترین مدیران عالی گروه است که جانشین مایک کلورن می شود. موقعیتی که برای کمتر فردی از ایران تاکنون پیش آمده است و ظرفیت های بالای کشور برای تحول در صنعت خودرو را نشان میدهد.
داستان رشد پیمان کارگر در گروه رنو –نیسان داستان امروز نیست. قضیه به مدتها قبل برمیگردد که وی در بخشهای مختلف توانایی خود را نشان داد و حالا به پاس حضور بیش از یک دهه در گروه، توانست کرسی ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل برند اینفنیتی را از آن خود کند. اینفنیتی که سالانه حدود 250 هزار دستگاه تولید دارد، حالا با هدایت کارگر به سمت و سوی دیگری خواهد رفت. کارگر که سابقه 23 سال حضور مستمر در صنعت خودرو را دارد، پیشتر در ایران، برزیل، فرانسه و ژاپن با اتحادیه رنو-نیسان همکاری داشته و یکی از نزدیک ترین افراد به کارلوس گوئن است.
تا چهارسال پیش در ایران مدیر رنو پارس بود و خب، خیلی اذیت شد. مصاحبه معروفش با یکی از خبرنگاران حوزه خودرو هنوز هم ابعادی جنجالی از شیوه مدیریت در صنعت خودروی ایران را برملا میکند. آن زمان وقتی بحث قیمت گذاری رنو ساندرو در ایران شده بود با کمال تعجب با درخواست مدیران خودرویی کشور مبنی بر تولید با قیمت بالاتر به جای عرضه گسترده در قیمت پایین تر روبه رو و به قول خودش از این پیشنهاد گیج و مبهوت شده بود. چیزی که البته در نهایت به تیراژ پایین تر از انتظار رنو ساندرو در ایران بدل شد اگرچه در نهایت کیفیت بالای این خودرو و رضایت گسترده مشتریان از آن زمینه افزایش اعتبار کارگر نزد مقامات گروه رنو-نیسان را فراهم کرد. وی این روزها خود را مهیای سمتی سنگینتر میکند. سمتی که در آن قرار است برای افزایش توان رقابت برند اینفنیتی با خودروسازانی نظیر لکسوس، مرسدس بنز و ب.ام.و تلاش کند.
اینفنیتی طی ماههای اخیر با بحرانهای بی شماری روبه رو بوده و با از دست دادن سرطراح مشهورش کریم حبیب، هنوز از شوک دستگیری و اخراج کارلوس گوئن رئیس گروه رنو-نیسان- میتسوبیشی بیرون نیامده است. به همین دلایل و نیز برخی موارد دیگر، کارگر برای توسعه برند اینفنیتی با مشکلات بسیاری روبه رو است. چالش بزرگ این سازنده محصولات نیمه لوکس ساخت کراس اوورهای محبوب و پرفروش در کنار یک کوپه اسپرت است که البته نیسان برای رقم زدن آن ها سرمایه کافی ندارد. این یعنی کارگر باید با سختی بسیار اینفنیتی را مجبور به تلاش کند تا به زبان ایرانی محصولات تازه ای بسراید!