راهنمای سفر به ساری
تعداد بازدید : 4
شهـری در میانه جنگل، کوه و دریا
نویسنده : امیرحسین صلاحی روزنامهنگار
استان مازندران با شهرهای سرسبز و زیبای خود در تمام فصل های سال، میزبان گردشگران بسیار زیادی است.مرکز این استان، در میان طبیعتی بکر و دنیایی از شگفتی ها و جنگل و دریا شهری به نام ساری است که پرجمعیتترین و بزرگ ترین شهر استان نیز است. ساری از شرق به میاندرود، از شمال به دریای مازندران ، از غرب به قائمشهر و از جنوب به رشته کوه های البرز محدود می شود. به اهالی مردم ساری،سارَوی می گویند. جالب است بدانید قدمت این شهر سرسبز به 6 هزار سال پیش برمی گردد. این شهر از لحاظ آب و هوایی تابستانی خنک و معتدل و زمستانی نسبتاً سرد و خشک دارد .همچنین قسمت های جنوبی کوهستانی آن زمستان بسیار سرد و طولانی دارد. در ایران گشت این هفته مهمان مردمان مهمان نواز این دیار هستیم.
تالاب میانکاله
موقعیت جغرافیایی شهر ساری که در بین جنگل و دریا قرار گرفته ایجاب می کند، پناهگاه هایی در این شهر به وجود بیاید تا از حیوانات نگهداری شود. یکی از پناهگاه ها که در این شهر وجود دارد میانکاله نام دارد که جمعیت کثیری از گونه های مختلف جانوری در آن زندگی می کنند. آبشار میانکاله مازندران که در شبه جزیرهای به همین نام قرار گرفته است از محبوبترین مقاصد در بین پرندگان مهاجر درفصل تابستان است.
میدان ساعت
برجی با ساعت عقربهای بزرگ و مجهز به صدای زنگ ناقوس در اصلی ترین میدان شهر ساری قرار دارد. این ساعت نیز مانند ساعت های قدیمی که می شناسیم در هنگام تغییر ساعات به تعداد رقم ساعت آن لحظه به صدا درمیآید و در سکوت شبهای ساری صدای ساعت ۱۲ شب را به دلیل تعداد بالای دفعات آن و نیز سکوت شب تا دورترین خیابانهای ساری میتوان شنید. میدان ساعت، اولین جاذبه ای که بعد دریا می توان در ساری یافت در سال ۱۳۵۵ ساخته شده است و محمد علی حیدری سازنده آن بوده است.
عمارت فاضلی
یکی از زیباترین عمارت های تاریخی ایران در شهر ساری واقع شده است. این عمارت در محله آب انبار نوی ساری واقع است و دارای دو عمارت مسکونی متعلق به دوره قاجار و پهلوی است. مجموعه بنای قدیمی فاضلی از نظر شیوه های تزیینی آجری در نمای داخلی حیاط ، درها و پنجره ها و ویژگی های معماری دارای ارزش تاریخی، هنری بسیاری است. تزیینات بنا شامل آجر کاری (به صورت قواره بری) در کلیه دیوار های حیاط و نقوش سنتی ساخته شده به وسیله آجر درنمای ساختمان دوره قاجار است. عمارت فاضلی همان طور که از نام آن مشخص است متعلق به خاندان فاضلی ها بوده است.
مسجد جامع ساری، قدیمی ترین مسجد طبرستان
داستانهای زیادی وجود دارد که میگویند این مکان تا قبل از سقوط حکومت طبرستان، معبد زرتشتیان این منطقه بوده است. در زمان امام جعفر صادق (ع) و پس از ورود اسلام به این منطقه آتشکده به مسجد تغییر کاربری داده است. در تشخیص قدمت اصلی مسجد و بنیانگذارش، اختلافات بسیاری وجود دارد. با این حال، اکثرا معتقدند که این بنا در زمان خلافت عباسیان ساخته شده و آخرین مرمتهای آن به دوران قاجار و سپس پهلوی، باز میگردد. این مسجد سه محراب دارد و سردر ایوانش با کاشی های معرق و کتیبه کوفی تزیین شده است. سقف ورودی شمالی دارای تزیینات رسمی بندی و بام بنا تماما سفال پوش است. این مسجد متاسفانه حدود ۲ سال پیش در آتشسوزی سوخت.
خانه و موزه کلبادی
خانه و موزه کلبادی یکی از دیدنی ترین اماکن ساری محسوب می شود. تاریخ بنا شدن آن به حدود 130 سال پیش برمی گردد که به دستور فرمانده ارتش وقت به نام سردار جلیل در محله آب انبار نوی ساری ساخته شد و آن را به نام فرزند بزرگش امیر نصرت بنا نهاد. سبک معماری این بنا به صورت مسکونی ، بومی و تکیه های دوران قاجار بوده است که در ساخت آن مصالحی همچون آجر ، چوب و سفال به کار رفته است. خانه و موزه کلبادی دارای دو بخش داخلی و خارجی بوده و در هر بخش میتوانید چشم نواز ترین تزیینات را همچون ارسی ها، گچ بری ها و همچنین شیشه های رنگی ملاحظه کنید. این عمارت دیدنی از سوی میراث فرهنگی و گردشگری از سال 1388 تبدیل به موزه باستان شناسی و مردم شناسی شده است.