آشنایی با کسب و کاری محلی با درآمدی سرشار
تعداد بازدید : 8
پول درآوردن از لبـاس های محـلی
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
چرا فکر می کنید که استفاده از لباس محلی فقط باید در یک حوزه جغرافیایی خاص باشد؟ بله. آن لباس محلی ساده و اصیل فقط باید در یک موقعیت خاص خود پوشیده شود اما مطمئن باشید که در سراسر کشور، خیلی از افراد حاضر به پوشیدن لباس محلی البته با طرح های به روز هستند اما خب طرفداران این نوع پوشش اصلا آن را پیدا نمی کنند. اگر هم باشد یا لباس ها محلی نیست یا طرحش مناسب فرهنگ آن مکان نیست. مطمئن باشید که اگر فقط کمی تغییر در ظاهر به وجود بیاید و به اصطلاح مد روز شود، همه جا خواهان دارد. البته باید گفت که این کار بیشتر درباره لباس های بانوان صدق می کند تا لباس مردان. برای این که کسی لباس محلی غرب کشور را در شرق استفاده نمی کند اما بانوان حداقل از روسری با کمی تغییر یا به همان شکل روی سر استفاده خواهند کرد.
کسب وکار لباس محلی چند سالی است که رونق گرفته است. البته در گذشته هم بوده اما به لطف شبکه های اجتماعی و اینترنت و گسترده تر شدن آن، به راحتی می توان این کسب و کار را راه انداخت. حالا در شهری مانند مشهد و از همه مهم تر استان خراسان که دارای تاریخچه قوی همراه با لباس های خاص محلی است، الان بهترین فرصت برای عرضه و فروش محصولات است.
شما اول از همه باید به فکر یک مکان باشید. این مکان حداقل باید 10 تا 12 متر باشد تا بتوانید یک عدد چرخ خیاطی، پارچه و دیگر وسایل مورد نیاز خود را قرار دهید. بعد به فکر جواز باشید. اگر واقعا به دنبال کار درست و حسابی و با پیشرفت دایمی هستید، از همان اول همه چیز را قانونی جلو ببرید. البته باید گفت که اگر قرار به طراحی سایت و خرید آنلاین باشد، داشتن جواز لازم است. برای گرفتن جواز هم باید به سمت اتحادیه پوشاک بروید.
بعد از انجام این کارها، باید اول از همه چرخ خیاطی خود را خریداری کنید. مهم ترین مسئله دوخت لبه است. اکنون بهترین مارک، جک ساخت چین است. قیمت یک چرخ خیاطی معمولی اکنون با توجه به افزایش قیمت دلار 10 میلیون تومان است. البته این قیمت در ماه گذشته، 5/6 میلیون تومان بوده است. این موضوع دیگر به فروشنده بستگی دارد که به چه بهایی دستگاه خود را به فروش برساند. بعد اتو است که باید از اتوهای مخصوص خیاطی و از نوع پرسی استفاده کنید و اکنون قیمت متوسط 4 تا 6 میلیون تومان دارند. میز برش حدود 5/1 میلیون، قیچی خیاطی حدود 100 هزارتومان، نخ مخصوص خیاطی در بسته های 24 رنگی با قیمت متوسط 35 هزارتومان، دستگاه پرس دکمه حدود متوسط 120 هزارتومان، سوزن های ته گرد در بسته هایی بین 5 تا 10 هزارتومان، کش رنگی در بسته های 10 عددی با قیمت متوسط 20 هزارتومان، سنجاق قفلی بسته ای متوسط 10 هزارتومان، دوک نخ با قیمت متوسط 15 هزارتومان، نخ نامرئی با قیمت متوسط 4 هزارتومان، بشکاف 3 هزارتومان، لچک های پولک دوزی بین 20 تا 40 هزارتومان، منجوق حدود 4 هزارتومان، مروارید سنگی 5 هزارتومان و ملیله 4 هزارتومان است. بیشتر این وسایل ریز خیاطی را می توانید در خرازی ها پیدا کنید. وسیله بعدی پارچه است که هر کسی باید بر اساس نیاز خودش آن ها را خریداری کند.
موضوع بعدی تبلیغات است. شاید بیشتر از همه تبلیغات در شبکه های اجتماعی است که شما باید آن را جدی بگیرید. بهترین راه این روزها راه اندازی سایت و فعالیت در شبکه های اجتماعی است. حالا ممکن است که راه اندازی سایت برای شما در ابتدا هزینه بر باشد اما با ایجاد یک شبکه اینستاگرام و تبلیغات موثر در آن خیلی خوب می توانید فعالیت داشته باشید. دوم این که مکان تان در دسترس باشد. متاسفانه خیلی از افراد به دلیل دور از بودن از جمعیت و مردم نمی توانند آن چنان به صورت فیزیکی فعالیت داشته باشند. حتما کارگاه خود را حداقل در جایی اجاره کنید که رفت و آمد به آن جا سخت نباشد.