نگاهی به کسب و کاری خوراکی متناسب با شرایط روز
تعداد بازدید : 14
لقمه ایآماده خوردن!
نویسنده : امیرحسین صلاحی روزنامهنگار
در دهه های اخیر و در جریان تغییراتی که جهان در روند توسعه و صنعتی شدن با آن مواجه بوده، سبک زندگی ساکنان آن نیز تحولات زیادی را تجربه کرده است. از شیوه های برقراری ارتباط گرفته تا تعریف مفهوم کار و راهکارهای بشر در خصوص رفع نیازهایش به عنوان نمونه هایی از این تحولات همه و همه حول یک محور اتفاق افتاده اند؛ «سرعت»، عاملی که هر چه پیش می رویم بیشتر و بیشتر در زندگی انسان امروز اهمیت پیدا می کند تا به او برای پاسخ به تمام جنبه های زندگی اش کمک کند. بسیاری از جنبه های زندگی انسان سرعت را در خود نمایان کرده است. یکی از این ابعاد، موضوع خوردنی هاست. انسان در جامعه امروز فرصت زیادی را برای طبخ و صرف غذا ندارد و هر چه سریع تر بتواند این نیاز خود را برطرف کند، رضایت بیشتری خواهد داشت. غذای آماده پاسخی است که برای این مسئله در طول زمان ایجاد شده و راه اندازی کسب و کاری که بتواند افراد را در این زمینه تامین کند، سود زیادی را می تواند به همراه داشته باشد. با ما در آشنایی با قدم های راه اندازی کسب و کار غذای آماده همراه باشید.
بازار را بشناسید
برداشتن گام های آغازین کسب و کار بدون کسب دانش و استفاده از تجربه دیگران یکی از عللی است که شکست را رقم می زند. این که شما به کاری علاقه داشته باشید و اشتیاق تان سبب ورود به آن شود، به تنهایی نمی تواند موفقیت تان را تضمین و شما را به یکی از افراد تاثیر گذار در زمینه کاری تان تبدیل کند.
توصیه ما این است که تا می توانید از بازاری که می خواهید به آن وارد شوید، اطلاعات کسب کنید و تا می توانید برای این کار خود زمان صرف کنید.
اطمینان داشته باشید که صرف این زمان ها به نوعی سرمایه گذاری برای آینده کاری تان به شمار خواهد رفت. آشنایی با بازار هدف که در این مقوله کارمندان، دانش آموزان و... هستند، تنوع محصولاتی که می خواهید ارائه کنید (اشترودل، ساندویچ سرد، سالاد الویه و...)، شیوه توزیع مناسب و رقبای تان در بازار شما را هر چه بیشتر برای آن چه می خواهید انجام دهید، آماده می کند.
برنامه کسب و کار خود را تنظیم کنید
تبدیل ایده به محصول نهایی همیشه نیاز به برنامه ای همه جانبه و کامل دارد. این برنامه به شما می گوید که از کجا شروع کنید، چگونه گام بردارید و در صورت مواجهه با چالش های احتمالی چه واکنش هایی را نشان دهید.
پیشنهاد ما این است که برای تدوین این برنامه با افرادی که بیشتر از شما با مقوله کارتان آشنایی دارند، مشورت کنید. بی شک آن ها شما را با موضوعاتی که حتی به آن ها فکر هم نکرده اید، آشنا می کنند و از خطا در تصمیم گیری نجات تان می دهند. البته نباید تصور کرد که آن چه می نویسید، برای همیشه ثابت و بدون تغییر خواهد ماند و با تغییر شرایط نباید بازبینی شود. در واقع طرح شما باید به گونه ای ریخته شود که امکان تغییرات احتمالی در آن در نظر گرفته شده باشد تا در صورت لزوم این اتفاق رخ دهد.
برنامه مالی خود را تدوین کنید
شروع کسب و کاری کوچک در این زمینه هزینه های تجهیزات از جمله سردخانه ثابت، انواع میز و آبچکان، تجهیزات بسته بندی، خط تولید مخصوص محصولاتی که ارائه می کنید، دستگاه وکیوم، اسلایسر گوشت، غذاساز صنعتی، مواد اولیه مورد نیاز روزانه تان و... را در بر دارد. تامین این موارد نیازمند جذب سرمایه و تدوین برنامه مالی مناسب است. اگر قرار است این سرمایه را خودتان تامین کنید، باید از زمان بازگشت سرمایه و سوددهی کار آگاه شوید و در صورتی که می خواهید وام بگیرید باید روند بازگشت سرمایه و پرداخت اقساط وام را طرح ریزی کنید. برای تدوین این برنامه با کسانی که در این زمینه فعالیت کرده اند و کارشناسان اقتصادی مشورت کنید تا بتوانید برنامه ای جامع و مبتنی بر واقعیت تدوین کنید.
برند خود را نام گذاری کنید
انتخاب نام برند موضوع بسیار مهمی مخصوصا در زمینه محصولات غذایی است. نام برند تغییر ناپذیر است و در نتیجه نیاز به آشنایی کامل با سلیقه مخاطب دارد تا در طول زمان در ذهن و دهان مشتریان جای خود را باز کند. سعی کنید نامی را انتخاب کنید که بیانگر تمام ویژگی های محصولی که ارائه می کنید باشد و برای این کار تا می توانید از نام های طولانی و ناموزون پرهیز کنید.
مکان فعالیت تان را مشخص کنید
در این کسب و کار، در ابتدای فعالیت نیازی به استقرار در مکانی وسیع آن هم داخل شهر ندارید. مکانی که برای تولید محصولات مدنظرتان فضای کافی داشته باشد، از نظر متخصصان بهداشت تایید شود، به همراه تعیین راه هایی برای حضور کارکنانتان در آن جا و البته نظام حمل و توزیع مناسب محصول، هماهنگی سیستم توزیع برای حضور و حمل محصول برای این کار کفایت می کند.
دریافت مجوزهای لازم
برای تولید مواد غذایی تازه و نوآورانه نیاز به گرفتن مجوزهایی دارید که به شما اجازه می دهند این محصول را تولید و به بازارهای مختلف عرضه کنید. در واقع این محصول جدید باید از نظر کارشناسان تغذیه و علوم غذایی بررسی شود و به تایید نهایی کارشناسان حوزه بهداشت غذایی برسد. مجوز تولید مواد غذایی، مجوزهای طبقه فعالیت تان، پروانه های تاسیس، بهره برداری، ساخت و مسئول فنی و مجوز ورود و ترخیص کالا مواردی هستند که باید با تامین شرایط لازم و گذراندن مراحل اداری برای شروع کارتان بگیرید.
بازار را با محصول تان آشنا کنید
این بخش آخرین مرحله محسوب می شود. در واقع شما با پشت سر گذاشتن مراحل پیشین آماده شروع فعالیت خود و رقابت با دیگران شده اید.
با این حال با توجه به این که در هر کسب و کاری مشتری عامل سودآوری است، لازم است به نحوی خود را به دیگران معرفی کنید. امروزه در تبلیغات روش های متنوعی وجود دارد که ممکن است خودتان به تنهایی نتوانید بهترین را از میان آن ها انتخاب کنید، به همین دلیل توصیه می کنیم با یک تیم متخصص تبلیغاتی مشورت کنید و از پیشنهادهای آن ها برای تبلیغ محصول خود بهره ببرید.