کسب و کاری مبتنی بر حــرف!
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
حتما شما هم مهمانی یا برنامه ای رسمی داشتید که در آن شرکت کنندگان علاوه بر این که از طرف سازمان های بزرگی بودند، تعدادشان هم زیاد بوده است. حالا این برنامه ها در قالب سمینار، همایش، جشن و غیره بوده اند. در اجرای همه این ها بیشترین موضوعی که اهمیت دارد، مدیریت برنامه است. این که شخصی بتواند تمامی برنامه ها را به خوبی اجرا و مدیریت کند و خود با سخنرانی اش در بین برنامه، مانع از خستگی یا به هم خوردن تمرکز شرکت کنندگان شود. این شخص مجری است. همان فردی که در بالای سن از شروع تا پایان برنامه را در دستش دارد. کسی که مسئول پیاده سازی برنامه های تنظیم شده از قبل است.
در بین دوستان یا آشنایان خود افرادی را داریم که خیلی خوب می توانند یک برنامه را مدیریت کنند. از طرفی فن بیان خوبی دارند و شرکت کننده یک مراسم را با نطقشان سرگرم می کنند (البته سرگرم به معنای نگه داشتن حواس شرکت کننده به مراسم است). شاید ما هم دوست داشته باشیم که مجری گری را امتحان کنیم؛ اما باید بگوییم که این کار در کنار تلاش و آموزش، نیاز به استعداد هم دارد. حالا اگر استعداد خوبی در این زمینه دارید و به دنبال مجری شدن هستید، بد نیست که بدانید برای ورود به این حوزه چه کارهایی را باید انجام دهید. البته مجری گری فقط مربوط به اجرای برنامه نیست؛ در تمامی حوزه ها نیاز است. ما این مثال را برای ملموس بودن آن زدیم.
در کلاس های مرتبط شرکت کنید
در حال حاضر کلاس های آموزش مجری گری زیادی وجود دارد. باید گفت که این حرفه دارای ریزه کاری ها و اصولی است که باید به خوبی به آن ها مسلط شوید. برخی فکر می کنند که مجری خوب باید بتواند فقط حرف بزند. به نظر شما این حرف زدن چگونه به دست می آید؟ با چند بار تمرین جلوی آینه؟ خیر. این قدر در این حرفه چالش و چگونگی بحث مدیریت آن ها وجود دارد که بهترین راه برای کسب آن ها، شرکت در دوره های مرتبط است. در حقیقت در این دوره ها، شما تکنیک های فراتر از صحبت کردن و چگونگی مدیریت اجرای یک برنامه را یاد خواهید گرفت.
در خصوص علم ارتباطات و فن بیان مطالعه کنید
هرچه مطالعه کنید، کم است. اولین و مهم ترین دانش در این حوزه، علم ارتباطات و فن بیان است. یک مجری باید بتواند که به صورت کلامی و غیرکلامی با مخاطب روبه روی خود ارتباط برقرار کند. این که از چه کلماتی و با چه لحنی استفاده کند، در کجا علامت دست یا بدن خود را برای تثبیت مطلب در ذهن تغییر دهد و برای هر مجلس یا هر موقعیت، لحن صدای او چگونه باشد. مهم تر از همه این که با توجه به حالت فیزیکی شرکت کنندگان، بداند که الان باید چگونه لحن صحبت خود را تغییر دهد. این ها فقط یک نمونه کوچک است. فقط به فکر شرکت در کلاس نباشید. بلکه خودتان هم باید تا می توانید مطالعه کنید.
در سخنرانی افراد موفق شرکت کنید
برخی فقط به دلیل این که خوب سخنرانی می کنند یا می توانند مجلسی را از اول تا آخر با اجرای خود فعال نگه دارند، معروف هستند. اگر می توانید حتما در برنامه آن ها شرکت کنید. از نزدیک تمامی حالت رفتاری و کلامی او را ببینید و ثبت کنید.
اگر نیاز به پرداخت هزینه بود، شما هم پول بدهید. این ها بهترین تجربه و کلاس درس برای شما خواهند بود. در چنین مراسمی ممکن است که اتفاقات پیش بینی نشده ای بیفتد. در این جا راحت می توانید چگونگی واکنش و مدیریت مجری را ببینید.
قدرت گفتار خود را افزایش دهید
قدرت گفتار توانایی است که یک مجری خوب باید داشته باشد. باید بتواند با کلمات و حرف های خود بیشترین تاثیر را روی مخاطب و شرکت کننده داشته باشد. این مهارت با این که تا حدی درونی است؛ اما بیشترین درصد آن اکتسابی است. تقریبا تمامی مهارت ها اکتسابی است. فقط مهم این است که خوب یاد بگیرید.