معلـمی دراینترنت
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
اینترنت می تواند برای یک نفر کتابخانه ای از اطلاعات مختلف و پیدا کردن آن ها باشد و برای دیگری، منبع بسیار عالی درآمدزایی به حساب بیاید. البته هرچه می گذرد، مسئله دومی بیشتر می شود. به عبارتی بیشتر مردم به ویژه آن هایی که کسب وکاری دارند، به دنبال استفاده از این بستر برای افزایش فروش و درآمد خود هستند. حالا این محصول می تواند فیزیکی یا خدمات باشد. یکی از کارهایی که اتفاقا در چند سال گذشته توانسته در بستر اینترنت (چه سایت و چه شبکه های اجتماعی) برای خود اسم و رسمی بگیرد، آموزش است؛ آن هم آموزش آنلاین.
مشغله های زندگی و دور بودن از امکانات اولیه خود دو عامل مهمی هستند که افراد را کمتر به شرکت در کلاس های فیزیکی ترغیب می کند. بیشتر کاربران سعی می کنند تا با استفاده از فیلم های آموزشی یا کلاس های آنلاین دوره های مربوط را با موفقیت پشت سربگذرانند. خب فردی که این آموزش ها را عرضه می کند، مسلما می تواند در این بین درآمد بالایی هم به دست بیاورد؛ اما چگونه؟
چگونگی آموزش آنلاین
خوشبختانه این روزها دیگر نمی توان گفت محدودیتی برای آموزش آنلاین وجود دارد؛ به ویژه برای مدرس ها. اگر شما مدرس باشید و قصد یاد دادن چیزی را دارید، خیلی راحت از این بستر می توانید برای درآمدزایی یا حداقل تبلیغات استفاده کنید؛ اما با چه روش هایی؟
اول از همه افراد باید با شیوه تدریس شما آشنا شوند. پس باید از خود دمویی داشته باشید. باید فیلم، پی دی اف، فایل صوتی یا حداقل پاورپوینت و عکس های آموزشی را برای نمونه کار آماده کنید. البته که فقط آماده کردن کافی است و باید حداقل در فضایی منتشر کنید؛ برای مثال، ویدئوهای خود را می توانید در شبکه های اجتماعی مانند آپارات، یوتیوب یا حداقل اینستاگرام بارگذاری کنید. مهم این است که با توجه به ماهیت فایل آموزشی بستر درست را انتخاب و در آن جا تولید محتوا کنید. این خودش بهترین تبلیغ است. سعی کنید تا بعضی موارد مشکل را با بهترین شیوه آموزش دهید. هرچه آموزش شما حرفه ای تر باشد، آن فایل یا ویدئو بیشتر در بستر اینترنت پخش خواهد شد.
مشاوره تخصصی و رایگان بدهید. بهترین راهکار این است که مشاوره بسیار تخصصی و آنلاین به افرادی بدهید که به دنبال خدمات شما هستند. وقتی مشاوره تخصصی باشد، کم کم آن ها جذب می شوند که برای آموزش بیشتر به کلاس شما بیایند.
کسی که آموزش آنلاین می دهد، باید مباحث آموزشی اش کمی نسبت به بقیه متفاوت باشد. باید حداقل چند موضوع جدید را مطرح کند. بهترین راه پیدا کردن چالش های حوزه خود و بعد بارگذاری آن است. البته اگر شروع کارش باشد، بهتر است که در صفحه های مرتبط تبلیغات را انجام دهد.
چقدر هزینه می خواهد؟
آموزش آنلاین بدون هزینه نمی شود. این هزینه هم مالی و هم زمانی خواهد بود. هزینه زمانی یعنی این که خود شما باید برای تسلط به آن حوزه ای که قصد تدریس دارید، به صورت کامل وقت بگذارید. باید صفر تا صد آن را یاد بگیرید. به طوری که هر کسی از شما سوالی کرد، به اصطلاح نمانید.
هزینه مالی که باید از همان اول به فکر خرید یک اینترنت باکیفیت بسیار بالا باشید. دوم این که بسته به آموزشتان باید وسایل مورد نیاز را تهیه کنید. اگر آموزش ویدئویی دارید، پس باید به فکر تهیه یک دوربین باکیفیت باشید. اگر قصد ضبط صدا را دارید، پس باید به دنبال یک میکروفن باکیفیت بالا باشید. برای هر چیزی، باید ببینید که کدام ابزارها مناسب هستند و آن ها را خریداری کنید. این که دیگر چه هزینه ای نیاز است، به نوع وسیله بستگی دارد. البته باید گفت که در آموزش آنلاین واقعا به خرید وسایل گران قیمت نیازی نیست. اگر یک گوشی هوشمند هم داشته باشید، با استفاده از اینترنت آن و اپلیکیشن ها به راحتی می توانید فایل های آموزشی تهیه کنید. مهم تبلیغات است.
هزینه تبلیغات در بعضی صفحه ها شاید چند میلیون باشد؛ اما می توانید با صفحات کمتر کارتان را شروع کنید. مطمئن باشید که اگر کیفیت کارتان بالا باشد، سریع از فکرتان، رشد خواهید کرد. این روزها آموزش آنلاین بسیار زیاده شده است. در هر شاخه ای می توانید چندین نفر را ببینید که از طریق مختلف به ویژه اینستاگرام به فکر کسب درآمد هستند. اگر واقعا به دنبال رشد هستید، باید متفاوت عمل کنید؛ متفاوت در بیان، ارائه و نکات آموزشی در کلاس.