لحاف چهل تکه ای به نام سیناد!
سمیه محمدنیای حنایی- اواخر دهه 70، همزمان با آغاز تحریم های فناورانه ایران در حوزه خودرویی بود. در آن سال ها گزینه پیش روی خریداران خودروهای صفر بسیار محدود بود. در واقع به چند خودرو اعم از پژو 405، پراید، پاترول، رنو 5، دوو ریسر و سیلو محدود می شد. در این شرایط شرکت خودروسازی مستقل با سرمایه گذاری خصوصی و حمایت بانک معدن و تجارت در کیش تاسیس شد. این شرکت برای ایجاد رقابت در بازار انحصاری خودروی ایران گزینه ای جز نوآوری در پیش رو نداشت. بنابراین خط تولید سیناد را در دستور کار قرار داد. سیناد به عنوان مهم ترین محصول کیش خودرو در سال های 1379 تا 1383 در کیش تولید شد. سیناد در واقع خودروی کامپک و خانوادگی خوبی برای مسافرت شناخته می شد که با توجه به طراحی انگلیسی و ظاهر آفرودی اش ، می توانست افراد را در بیشتر ماجراجویی هایشان در کوه و کمر همراهی کند. اولین نوآوری سیناد جنس بدنه کامپوزیتی آن بود که می توانست مانند یک شمشیر دو لبه عمل کند. اما همین نوآوری در سیناد توانست در همان سال ابتدایی تولید طرفداران خوبی را برای خود دست و پا کند. اما سیناد در واقع آش شله قلمکاری بود که به وسیله مونتاژ این شرکت خودرو سازی برای دارندگانش پخته شده بود!
بدنه سیناد از جنس کامپوزیت فایبر گلس تعبیه شده بود و این جنس برای موتور رنو مگانش، کیفیت قابل قبولی داشت. کیش خودرو در سیناد برای کاهش هزینهها از قطعات خودروهای دیگر استفاده کردهاست. مجموعه ترمز دستی این خودرو متعلق به پژو ۴۰۵ است. مجموعه دیسک و صفحه کلاچ و فیلترهای پیشرانه با رنو ۲۱ مشترک است. پنل کولر، رادیاتور بخاری و تیغههای برفپاک کن از پراید به عاریت گرفته شدهاند. همچنین آینههای جانبی این خودرو با دوو سیلو مشترک است.
پایان روایت سیناد یک به تولید سیناد 2 ختم شد اما این خودرو نیز نتوانست در میان رقبای داخلی دوام بیاورد و در سال 1385 عملا تولید این خودرو متوقف شد.