فوت و فن های کاربردی استفاده از دستگاه بخارشو
تعداد بازدید : 7
میکروب ها را تبخیر کنید!
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامهنگار
وسایل خانه به دو دسته کلی تقسیم می شوند. وسایلی که برای تنوع در پخت و پز طراحی شده اند و تعدادشان با آن که بالاست اما هر روز نیز زیادتر می شود و وسایلی که برای آسان شدن بهداشت و پاکیزگی در دسترس قرار گرفته اند، اما اندک هستند. ماشین لباس شویی و ظرف شویی دو یار دیرینه و کمک دست کدبانوها در این حوزه هستند. اما بخارشو نیز چند سالی می شود که با همت بخارش در رفت و روب خانه خوش درخشیده است! هر چند این وسیله بیشتر مختص زندگی هایی با سبک مدرن است اما قیمت آن همزمان با دیگر لوازم برقی در حال افزایش است. به گونه ای که بخارشوی برند دلونگی چیزی حدود 7 میلیون تومان در بازار قیمت دارد. هزینه های تعمیرات آن نیز با توجه به سیستم بسته دیگ بخارش بالاست. بنابراین اگر از این وسیله برای تمیزی و ضد عفونی کردن منزل تان استفاده می کنید. مطلب امروز ما در خصوص راه های نگهداری از این وسیله را از دست ندهید.
استفاده مداوم شرط بقا
یکی از روش های نگهداری از وسایل، استفاده کمتر یا انباشت وسایل است. این موضوع با آن که اصلا شیوهای منطقی به نظر نمی آید، اما برای افزایش عمر مفید برخی از دستگاه ها کارگر می افتاد ولی این روش درباره دستگاه هایی که دارای اتصالات و لوله های آب است نه تنها موثر نیست؛ بلکه صدمات بیشتری را نیز به دستگاه به واسطه رسوب گذاری آب داخل آن وارد می کند. یکی از این دستگاه ها بخارشوست. اگر می خواهید لوله و اتصالات دستگاه تان رسوب نگیرد و شما هزینه 300 هزار تومانی اسید شویی را نپردازید حتما دو هفته یک بار از بخارشویتان استفاده کنید.
از آب جوشانده استفاده کنید
در واقع یکی از متداول ترین خرابی های دستگاه گچ گرفتن داخل دیگ یا لوله های بخارشوست. در بند پیش برای جلوگیری از این اتفاق یک راه حل ساده ارائه دادیم. یکی دیگر از راه های جلوگیری از رسوب گذاری، استفاده از آب های مقطر یا جوشانده شده در دستگاه است. برای این منظور اگر آب مقطر در دسترس ندارید، می توانید آب را سه مرحله به نطقه جوش برسانید و سپس برای بخارشو استفاده کنید.
ممنوعیت استفاده از ضد رسوب ها
برخی از افراد به صورت خودسرانه همراه با آب موادی چون اسیدهای ضعیف یا سرکه داخل دستگاه می ریزند تا از رسوب گذاری جلوگیری کنند. غافل از این که فعل و انفعالات شیمایی داخل دستگاه به واسطه گرم شدن می تواند دیگ دستگاه را سوراخ و حتی موجب ترکیدن آن شود. افزون بر این، این کار می تواند باعث تغییر رنگ یا پایین آمدن کیفیت وسایلی شود که به وسیله بخارشو تمیز می شود.
مخزن دستگاه را خالی نگه دارید
بعد از هر بار استفاده بگذارید دستگاه کاملا خنک شود. برای خنک شدن آن به یک ساعت زمان نیاز دارید. سپس درب آن را باز کنید و تمام محتویات داخل آن را خالی کنید و درب آن را برای یکی دو ساعت باز بگذارید تا جریان هوا موجب خشک شدن دیگ شود. سپس در دستگاه را روی آن سفت نکنید . این روش ساده دو مزیت عالی دارد. نخست این که از رسوب گذاری ته مانده آب در دیگ یا خوردگی آن جلوگیری می کند و دوم این که از سفت شدن درِ دستگاه در امان می مانید. باز کردن و تعویض درب دستگاه، خرجی حدود 100 هزار تومان در دست تان می گذارد.
سشوار کنید!
خالی و خشک شدن محفظه آب دستگاه در افزایش عمر دستگاه بسیار موثر است. بنابراین بعضی از تعمیرکاران توصیه می کنند بعد از استفاده و تخلیه باقی مانده آب، به وسیله یک سشوار تا حد زیادی رطوبت داخل دیگ را خشک کنید.