شیرینی یک کسب و کار تـرش!
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
بعضی کارها انگار به وجود آمده اند تا از آن ها بتوان کسب وکار ساده و خانگی درست کرد. هرچقدر هم که رقبا زیاد و سرسخت تر شود، باز هم جای زیادی برای کار دارند. خب موضوع صحبت ما این بار ترشی خانگی است. دقت داشته باشید که ترشی خانگی نه صنعتی که در کارخانه ها تولید و بسته بندی می شود. خیلی از خانواده ها در کشور ما به ویژه روستاها از درست کردن و فروش همین انواع ترشی، راه درآمدی برای خود به وجود آورده اند؛ اما چگونه؟
راه اندازی کسب وکار ترشی فروشی خیلی ساده است. اصلا خبری از مشکلات بقیه فعالیت ها در آن نیست. البته سختی های خاص خودش را از جمله تمیز بودن، متفاوت بودن، درست کردن و زمان بر بودن و از همه مهم تر چگونگی ایجاد طعم متفاوت دارد؛ اما شما خیلی راحت در اتاق خانه خود بدون این که نیاز باشد تا دکوراسیون آن را به هم بزنید، می توانید فعالیت خود را شروع کنید.
سرمایه لازم برای کار
این بار برخلاف بقیه مقالات اول از همه به سراغ سرمایه های لازم می رویم. در تهیه ترشی شما به چند ماده مختلف نیاز دارید: ادویه، میوه ها، آب، سبزی و ظرف است. بیشتر آن ها را که باید از بیرون تهیه کنید؛ اما اگر در خانه خود هم باغچه یا درخت میوه ای داشته باشید، خیلی جلوتر خواهید بود و دست تان بازتر است.
ادویه های ترشی شامل نمک، میخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، شوید خشک، زنجبیل، سیاه دانه، گلپر، هل، زیره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، موسیر، ادویه ترشی، برگ مو، برگ آلبالو و .. است. میوه ها یا بهتر بگوییم صیفی جات شامل گل کلم، برگ کلم، سبزی معطر خرد شده، فلفل دلمه ای، کرفس، هویج، لوبیا سبز، سیر ، فلفل سبز تند، بادمجان، پیاز، سیب زمینی ترشی و سرکه و ... است.
سبزی های معطر و مخصوص ترشی هم شامل شوید، نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان است. ظرف هم شما باید به دنبال چند نوع ظرف باشید. بانکه های بسیار بزرگ که ترشی را در آن تولید کنید و ظرف های کوچک که ترشی را درون آن بریزید. این ظرف ها می تواند شیشه ای یا پلاستیکی باشد. به نظر شما خرید این ها چقدر هزینه بر است؟
اما تفاوت چیست؟ این سوال اصلی بوده است که باید در همین جا به آن پاسخ دهیم. تفاوت در طرز تهیه ترشی است. هر شخصی فن و تکنیک خاصی دارد. توقع نداشته باشید که وقتی از کسی چنین سوالی را کرده اید، او به شما کامل پاسخ دهد. بهتر است که قبل از ورود به بازار چندین نوع ترشی مختلف را تولید کنید و بازخورد آن را از بقیه بگیرید. البته طبع هر کسی متفاوت است؛ اما با تست حداقل می توانید متوجه میزان مناسب بودن محصول تولیدی خود شوید. این کار شاید حداقل 6 ماه زمان ببرد که مرحله قبل از ورود به بازار است. در این بازاری که رقابت بیش از هر چیزی خود را نمایش می دهد، باید خیلی حساب شده قدم بردارید.
در خصوص سرمایه لازم باید گفت فقط مواد تشکیل دهنده نیست. قفسه برای نگهداری ترشی ها و یخچال برای نگهداری بعضی از آن ها نیاز است. همچنین بهتر است که از همین اول حساب شده جلو بروید. یک بسته بندی شیک و محکم برای کار خود داشته باشید. برای شروع کارتان نیاز نیست به سراغ بسته بندی های خیلی خفن و هزینه بر بروید. یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی برای ریختن مواد غذایی در داخل آن و یک کیف با لوگوی برندتان خیلی خوب خواهد بود. ساده جلو نروید. همچنین یک کارت ویزیت هم داشته باشید. برای حمل و نقل خود هم خیلی خوب فکر کنید. اول از همه بسته بندی شما باید خیلی محکم باشد که در هنگام حمل آسیبی نبیند. دوم این که حتما از روش های مختلف ارسال پشتیبانی کنید. برای شروع بهتر است که از حوزه خودتان شروع کنید. هربار مشکلات کار را بررسی و برطرف کنید و بعد کم کم گسترش دهید.
اما باز هم یک نکته خیلی بزرگ و مهمی وجود دارد و این که قبل از ورود در خصوص انواع ترشی، روش های تولید و ... خوب مطالعه کنید. این که حالا چند سالی در این حوزه به صورت تفننی فعالیت دارید، دلیلی نمی شود که موفق خواهید بود. بازار با فکر شما کاملا متفاوت است. شما باید بتوانید برای خود حداقل ترشی تولیدی را توضیح دهید؛ یعنی این که چه خواصی دارد و بهتر است تا کنار چه مواد غذایی مصرف شود؟