سیستم برق خودرو زیر ذره بین
سمیه محمدنیا حنایی- بیشتر دارندگان خودرو فکر می کنند که مهم ترین بخش بررسی خودروها، بررسی عملکرد مناسب موتور، سیستم ترمز و سیستم خنک کننده آن است. در حالی که از بررسی اتصالات برقی خودرو غافل می شوند.
بررسی سیستم برقی خودرو به خصوص در زمان خرید خودروهای دست دوم اهمیت ویژه ای به خود می گیرد.
در صورت معیوب بودن سیستم برق خودرو ممکن است عملکردهای برقی خودرو مختل و حتی سر سیلندر واشر نیز در حین رانندگی بسوزد! در این مجال کوتاه به قسمت هایی که باید در بررسی سیستم برق خودرو توجه شود، می پردازیم.
جعبه فیوز اولین بخش مورد بررسی است. کارشناس خودرو باید تمام فیوزها و اتصالات مربوط به آن ها را بررسی کند. خرابی هر کدام از آن ها به معنای اختلال در عملکرد یکی از بخش های برقی خودروست مانند اختلال در شیشه برقی، فندک یا در صورت وجود مانیتور.
دینام گام دوم بررسی است. چنان چه دینام مستهلک شده باشد باعث ایجاد اختلال گسترده در تمام عملکردهای برقی خودرو می شود و در صورت تعلل در تعویض دینام باید هزینه تعویض سر سیلندر واشر را نیز بپردازید.
باتری سومین قطعه ای است که کارشناس برق خودرو به سراغ آن می رود. کارشناس باتری را از نظر توان ذخیره بار ، سولفاته شدن و همچنین سلامت اتصالات بررسی می کند. نا گفته نماند معیوب بودن باتری باعث اختلال در روند توزیع برق خودرو می شود و گاهی خودرو حتی استارت هم نمی خورد.
شمع ها در خودرو نیز از نظر یک کارشناس برق باید مورد بررسی قرار بگیرند. کارشناس ابتدا باید سر شمع ها را از نظر سلامت اتصالات چک کند و در صورت معیوب بودن آن ها، سریع آن ها را تعویض کند.
سیستم برق کشی خودرو را می توان آخرین قسمت مورد بررسی کارشناس برق دانست. در این بخش تمام سیم کشی داخلی خودرو مورد بررسی قرار می گیرد.