از مکیدن خون مردم پول در بیاورید!
راهنمای راه اندازی یک کسب و کار پررونق و کم هزینه
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامهنگار
زالو درمانی یکی از روش های طب سنتی است که تقریبا می شود گفت برای تمام دردها از مفصلی گرفته تا هورمونی در طب سنتی کاربرد دارد. در واقع اعمال مهم طب سنتی عبارت از حجامت، فصد و زالو انداختن است که این آخری گزینه خوبی برای راه اندازی یک کسب و کار است. راه اندازی مزرعه پرورش زالو می تواند شغل پر سودی برای کسانی باشد که می خواهند کارشان را با سرمایه اندک راه اندازی کنند. خبر خوب در این باره این است که می توانید این مزرعه را در یکی از اتاق های منزل تان هم راه اندازی کنید و بعد از به دست آوردن سود قابل ملاحظه اقدام به گسترش کارتان کنید. ما در این شماره شما را با گام های نخست راه اندازی مزرعه زالو آشنا می کنیم.
بازار زالو خوب است؟
زالو حیوانی آبزی است که در آب های شیرین پیدا می شود. این حیوان انگلی دارای 300 نوع است که همه آن ها از خون خواران هستند. ایران به دلیل شرایط اقلیمی اش بیشترین تنوع زالو را دارد و به همین دلیل یکی از کشورهایی است که می تواند در پرورش زالو حرفی برای گفتن داشته باشد. محیط زیست زالوها با بیشتر مناطق آب و هوایی ایران سازگاری دارد و تنها در مناطق سردسیر باید این پرورش با کمی ملاحظات انجام شود. از طرف دیگر بازار زالو در ایران رونق خوبی دارد. ایران جزو کشورهایی است که همچنان به طب سنتی مبتنی بر زالو درمانی اهتمام می ورزد و همین موضوع خیال بسیاری از پرورش دهندگان زالو را از فروش راحت می کند. ناگفته نماند که بخش اعظم خریداران زالوی ایرانی را مشتریانی از کشورهای حاشیه خلیج فارس تشکیل می دهند. صادرات این موجودات می تواند سود سرشاری را برای تولید کنندگان به همراه داشته باشد. گزارش های به دست آمده، مبنی بر تخمین قیمت زالو در بازار های فرامرزی، خبر از معادل بودن ارزش چهار زالو با یک بشکه نفت اوپک می دهد!
متراژ مورد نیاز
راه اندازی یک سالن پرورش زالو، متراژ زیادی نمی خواهد مثلا شما می توانید در یک اتاق 9 متری، چیزی حدود 10 هزار زالو را بگنجانید. البته ناگفته نماند، اختصاص فضای بیشتر به زالو ها به معنای پرورش و زاد و ولد بیشتر زالو ها و در نهایت افزایش سود شما خواهد بود. اما نکته مهم این است که در بحث پرورش زالو چیزی به عنوان پرورش صنعتی وجود ندارد و متراژ شما هر قدر باشد شما با همان وسایل ساده زالوها را می پرورانید.
سرمایه اولیه راه اندازی مزرعه
خبر خوش این که برای راه اندازی اولیه پرورشگاه زالوها، شما سرمایه زیادی نمی خواهید، هر چند باید این نکته را یادآور شویم که هر چه سرمایه اولیه شما بیشتر باشد، سود دهی شما نیز بیشتر خواهد بود. هر زالوی مولد می تواند چیزی حدود 10 تا 50 عدد زالوی جدید به مزرعه شما هدیه کند. البته عدد 50 در بهترین حالت است و تقریبا بیشتر زالوداران در سال سوم پرورش می توانند به این مهارت برسند. قیمت زالوهای مولد حدود هزار تا 3 هزار تومان است. بازه زمانی لازم برای تکثیر زالوها نیز حدود یک سال است و بعد از تکثیر باید شش ماه دیگر از آن ها نگهداری کنید تا به بهره برداری برسند. با یک حساب سرانگشتی شما باید یک سال و نیم برای به ثمر رسیدن کسب و کارتان صبر پیشه کنید. به صورت تقریبی برای راه اندازی یک سالن کوچک یا 10هزار زالوی مولد چیزی حدود 5 تا 7 میلیون تومان سرمایه لازم دارید.
لوازم مورد نیاز برای راه اندازی
زالوها به دلیل زندگی در محیط آبی، همیشه نیازمند نوعی آکواریوم هستند. البته این آکواریوم ها می تواند در اندازه یک تنگ کوچک یا حوضچه های بزرگ متغیر باشند. اقلیم مدنظر زالوها باعث شده که یک سری لوازم جانبی برای پرورش آن ها نیاز باشد. در این مقاله سعی کرده ایم مهم ترین امکانات لازم و قیمت تقریبی آن را در جدول نشان دهیم. باید یادآور شویم که در این فهرست خبری از هزینه ملک مدنظر برای راه اندازی پروشگاه زالو نیست.
سایر محصولات
اگر می خواهید بازار خوبی برای محصولات خود دست و پا کنید، تنها به قرارداد بستن با مطب دکترهای سنتی بسنده نکنید. سعی کنید نیم نگاهی هم به بازارهای صنعت لوازم آرایش داخلی و بازارهای خارجی داشته باشید. البته این نیم نگاه باید بعد از گسترش کارتان باشد. حقیقت این است که به جز کشورهای حاشیه خلیج فارس که خواهان زالو به صورت زنده هستند، در بازارهای اروپایی و آمریکایی انواع روغن و پودر زالو از اقبال بیشتری نسبت به زالوی زنده برخوردار است. گفتنی است زالو و مشتقاتش در صنعت لوازم آرایش جایگاه ویژه ای دارد. با اندک هزینه ای برای فراوری زالوها می توانید سود سرشاری را نصیب خودتان کنید. با این که ریسک فروش و صادرات زالو زنده نیز بسیار بالاست، فراوری زالوها منطقی تر به نظر می آید.