عیدی های غیر نقدی بامزه
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامه نگار
یکی از رسوم زیبای ما ایرانی ها، عیدی دادن به نزدیکان هنگام دید و بازدید های عید است. موضوعی که البته طی این سال ها با گرانی ها سر سام آور تقریبا تبدیل به یک دردسر شده است! واقعیت این است که تا پارسال و دو سال پیش 5 یا 10هزار تومان عیدی دارای ارزش بود اما امسال شاید 50 هزار تومان هم نتواند بخشی از خواسته های عیدی بگیران را تامین کند هر چند همین مبلغ برای عیدی دهندگان خودش معضلی به حساب می آید. در این شماره سعی کرده ایم شما را با انواع عیدی غیر نقدی آشنا کنیم که هزینه درست کردن آن ها خیلی کمتر از مبلغ هدیه نقدی در می آید و مضاف بر این عیدی ویژه و ماندگارتری هم به حساب می آید. اگر همچنان در گیر و دار عیدی دادن هستید، این مطلب را از دست ندهید.
دوست داشتنی های نمدی
استفاده از نمد برای انواع کارها از دوختن عروسک های انگشتی بگیرید تا انواع جا سوئیچی و کیف پول چند سالی است که متداول شده. شما نیز می توانید از پارچه های همه کاره و رنگارنگ برای عیدی عزیزانتان استفاده کنید. الگوی عروسک های کوچک نمدی در اینترنت به وفور پیدا می شود و دوخت این عروسک ها نیاز به کمی حوصله و سلیقه دارد و بس! پارچه های نمدی هم به صورت متری به فروش می رسد و هم به صورت قطعاتی به ابعاد A4. روشن است که اگر می خواهید محصولات تان دارای تنوع رنگی بالایی باشد، باید از نوع دوم خریداری کنید. پارچه نمدی در بازار با دو نوع ضخامت 2 و 4 میلی متری به فروش می رسد. بدیهی است که ضخامت 4 میلی متری آن بیشتر برای دوخت انواع کیف دستی و انواع نازک تر آن برای دوخت مدل های توپر شونده کاربرد دارد. چنان چه می خواهید خرید با صرفه ای داشته باشید می توانید از خرید اینترنتی پارچه های نمدی بهره ببرید ولی اگر فرصت زیادی ندارید، می توانید یک سر به پاساژ های خیابان مجد بزنید و با خرید از کلی فروشی ها، تخفیف خوبی بگیرید. دیگر وسایل مورد نیاز اجناس نمدی نخ دمسه، نخ ابریشمی و لایکو و خرج کار مانند انواع گیره و چشم و... است که نمی توان هزینه آن ها را برآورد کرد. قیمت قطعات نمدی ساده سه هزار تومان و انواع طرح دارش حدود 5 هزار تومان است.
زیورآلات دست ساز
یکی دیگر از عیدی هایی که می تواند برای دختربچه ها بسیار لذت بخش باشد، زیورآلات دست ساز است. اگر با کمی خلاقیت بتوانید استیکرهای حروف ابتدایی اسم شان را نیز در میان مهرهای زیورآلات قرار دهید که دیگر نور علی نور می شود. خرید انواع مهره های رنگی که تنوع بسیار بالای آن ها در بیشتر موارد افراد را دچار ذوق زدگی و سردرگمی می کند چیزی بین 5 تا 15 هزار تومان در انواع کریستالی و چوبی اش هزینه دارد. خرج کار زیور آلات نیز به وفور در بازار پیدا می شود. هزینه درست کردن این هدیه ها خیلی کمتر از چیزی است که فکر می کنید در حالی که اگر بخواهید همان ها را آماده از بازار تهیه کنید، باید بین 35 تا 70 هزار تومان هزینه کنید.
کیف های چرمی
یکی دیگر از هدایای نفیسی که می توانید خودتان تهیه کنید، دوخت انواع کیف های چرمی است که تفاوت چندانی با انواع نمدی اش ندارد اما نیازمند برخی وسایل مانند سوراخ زن و سمبه است. اگر از دور دستی بر آتش دارید، می توانید انواع قطعات چرمی را از بازار خریداری و با آن ها هدایای ویژه ای درست کنید. حتی می توانید به وسیله چرم ها جا سوئیچی های جذابی را درست کنید که دیگر دردسرهای کیف دستی را ندارد. سوخته کاری روی چرم را با آن که کار بسیار سختی به نظر می رسد می توانید با اندکی خلاقیت روی چرم های دست سازتان پیاده کنید که ارزش کارتان را چندین برابر می کند. البته می توانید در صورت داشتن فرصت کافی چرم های دوخته شده را به مراکزی که عکس افراد را به صورت سوخته کاری روی چرم پیاده می کنند، ارسال کنید. هزینه سوخته کاری یک عکس در تعداد زیاد 15 هزار تومان است. هزینه سوخته کاری نوشته کمی ارزان تر و حدود 10 تا 8 هزار تومان قیمت می خورد. برای یافتن مراکز سوخته کاری فقط کافی است چند سرچ ساده در اینستا داشته باشید.
کارت پستال های ویژه
کارت پستال یکی از هدیه های رمانتیک و کلاسیک محسوب می شود، اگر می خواهید به این هدیه جنبه جدیدتری ببخشید، می توانید با کمی خلاقیت دست به کار شوید. این روزها با گسترش صفحات متنوع اجتماعی دسترسی به آلبوم عکس های افراد کار بسیار سختی نیست. شما می توانید یکی از این عکس ها را برداشته و با کمی فتوشاپ جلوه زیبایی به آن دهید، حالا مقوای شاورما و چسب ترانسفر لازم دارید. با کمی دقت می توانید کارت پستال شکیلی درست کنید. برآورد هزینه این کارت پستال ها برای چاپ عکس، خرید مقوای مخصوص و چسب برای هر 10عدد کارت پستال حدود 75 هزار تومان است.
عروسک های روسی
چند سالی می شود که عروسک های بی دهان روسی با موهایی که قسمت اعظم صورت را پوشانده است، در میان نسل جوان و نوجوان طرفداران زیادی پیدا کرده است. قبل تر ها در همین هفته نامه از کسب درآمد از عروسک دوزی صحبت به میان آورده ایم اما امروز نگاه ویژه ای به این هنر داریم. چنان چه با اصول اولیه عروسک سازی آشنا هستید می توانید انواع الگوهای این عروسک ها را در اینترنت پیدا کنید. خرید لوازم آن ها مانند ماکت سر و دست ها قیمت چندانی ندارد، هر چند شاید نسبت به عیدی های دیگری که نام بردیم، هزینه بردار تر باشد اما وقتی با قیمت های بالای این عروسک ها در بازار مواجه می شوید، می فهمید که هزینه 80 هزار تومانی برای هر عروسک آن قدر ها هم که فکر می کنید بالا نیست. قیمت عروسک های روسی دست ساز در بازار بین 300 تا 500 هزار تومان بسته به خرج کار استفاده شده، است. البته شما می توانید با تولیدی های خانگی برای ساخت عروسک صحبت کنید و مطمئنا سود قابل ملاحظه ای از طریق حذف واسطه ها عایدتان می شود. برای این کار با کارگاه های آموزشی عروسک روسی تماس بگیرید و اعلام کنید حاضرید محصولات دست ساز کارآموزان را خریداری کنید. با این ترفند قیمت عروسک ها تقریبا برابر با مواد اولیه آن هاست.