حقوق مصرف کننده
تعداد بازدید : 9
حقوق پارچه ای
سمیه محمدنیا حنایی- حرف زدن از حقوق مصرف کننده در ایران کمی مشکل است و ریشه این مشکل به نبود آگاهی نسبت به حقوق افراد به عنوان مصرف کننده بر می گردد. به سخن دیگر افراد دلیل اصلی پایمال شدن حقوق خود را نداشتن دقت اولیه هنگام خرید کالا یا دریافت خدمات می دانند و به همین دلیل خود را مستحق هیچ حقوقی نمی دانند. البته دلیل دیگر نیز به این موضوع برمی گردد که گاهی اتفاق افتاده است که افراد با خرید کالاهای درجه دوم یا تقلبی به صورت خود به خودی بر خراب بودن، درست کار نکردن و حتی ناکارآمدی آن صحه می گذارند و در صورت خراب شدنش خیلی پیگیر آن نمی شوند و با مثال هر چه پول بدهی همان قدر آش می خوری خودشان را تسکین می دهند.
یکی از جاهایی که کمتر کسی فکر می کند، حامی برای استیفای حقوق از دست رفته اش وجود دارد، فروشگاه های پارچه فروشی است. گاهی اتفاق می افتد که درباره قیمت پارچه ها مخصوصا پارچه های نفیس و اصطلاحا پنلی با بی انصافی از سوی فروشنده مواجه شوید. در این مواقع چون پارچه های نفیس را نمی توان در هر فروشگاهی پیدا کرد، دست فروشندگان برای قیمت گذاری روی آن ها بازتر است. مورد دیگر درباره پارچه ها، تاریخ انقضای آن هاست. بله درست خواندید! تاریخ انقضای پارچه. پارچه ها به ویژه پارچه های بافت دار و خواب دار مانند انواع پارچه های مخملی و پشمی دارای تاریخ انقضا هستند و چنان چه از تولید پارچه مدت زیادی گذشته باشد آن ها شروع به ریش ریش شدن از وسط یا ریختن مژه های برجسته می کنند که هر دوی آن ها به معنی فاسد شدن پارچه است. رعایت درست اندازه گیری در پارچه ها نیز از دیگر موارد پر تکرار تضییع حقوق در پارچه فروشی هاست. چنان چه شما با یکی از این موارد مواجه شدید می توانید با شماره 38543949 اتحادیه طاقه فروشان قماش مشهد تماس بگیرید و مراتب اعتراض و شکایت خود را اعلام کنید. چنان چه می خواهید سریع تر به کارتان رسیدگی شود به همراه پارچه خریداری شده و فاکتور به این اتحادیه واقع در خیابان خسروی نو روبه روی کوچه خامنه ای پاساژ عالی، طبقه بالا پلاک 321 مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
همه صاحبان املاک از 19 فروردین باید مشخصات ملک خود را در ارتباط با قانون مالیات خانه های خالی اعلام کنند
تعداد بازدید : 20
فراخوان مالیات به صاحبان املاک؛ وارد سامانه شوید
نویسنده : محمد حقگو روزنامه نگار اقتصادی
در چند روز آینده و از 19 فروردین، اجرای قانون مالیات خانه های خالی کلید می خورد و در گام اول، دارندگان مسکن مکلفند برای ثبت اطلاعات واحدهای مسکونی در سامانه املاک و اسکان اقدام کنند. آمارها در این زمینه از وجود یک میلیون و 800 هزار واحد مسکونی متعلق به افرادی که بیش از یک واحد مسکونی دارند خبر می دهند. جالب این جاست که برخی از این افراد تا 600 خانه را نیز احتکار کرده اند. بنابراین می توان گفت که اگر به فرض حتی نیمی از این واحدها با قانون مصوب مجلس راهی بازار فروش یا اجاره شوند، می توانند در کوتاه مدت تکان مثبتی به بازار بحران زده مسکن بدهند. با این اوصاف، گزارش امروز دخل و خرج جزئیات بیشتر در این زمینه را از منظر صاحبخانه ها بررسی می کند. شایان ذکر است توضیحات کامل و دقیق این قانون در پایگاه های معتبر از جمله سایت سازمان مالیاتی (قانون مالیات های مستقیم- اصلاحیه ماده 54 مکرر) قابل مشاهده است.
مهلت 2 ماهه به صاحبان ملک برای ثبت اطلاعات
به گزارش تسنیم به نقل از مسئولان وزارت راه، از 19 فروردین و به مدت 2 ماه، تمام سرپرستان خانوارهای شهری و روستایی، اعم از مالک یا مستأجر مکلف هستند اطلاعات تمام املاک مورد مالکیت خود را در سامانه ملی املاک و اسکان به آدرس amlak.mrud.ir ثبت کنند.
در این رابطه، بررسی ها نشان می دهد سرپرست خانوار در هنگام مراجعه به سامانه باید یک کد ملی و یک شماره تلفن همراه که متعلق به کد ملی فرد است، را برای ثبت نام در سایت، در دسترس داشته باشد. پس از تایید اولیه پیامکی، امکان ثبت واحدهای مسکونی متعلق به خانوار با توجه به راهنمای مدنظر به وجود خواهد
آمد.
جریمه برای خوداظهاری اشتباه
طبق قانون مجلس، در شرایطی که فردی اقدام به ثبت اطلاعات نادرست کند، مشمول جریمه تا 2 برابر مالیات بر خانههای خالی می شود و بدون پرداخت مالیات نمیتواند واحد مسکونی خود را بفروشد.
همچنین پس از پایان مهلت خوداظهاری، در صورتی که مشمولان از ثبت اطلاعات خودداری کرده باشند در گرفتن خدماتی نظیر افتتاح حساب بانکی، صدور دسته چک، خدمات مربوط به سیاست های حمایتی و یارانه ای، تعویض پلاک، فروش انشعاب آب، برق، گاز و تلفن، گذرنامه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت، و ... به مشکل بر می خورند. چرا که این خدمات با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی با شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی خانوار در سامانه املاک و اسکان ارائه خواهد شد.
چه خانه های خالی مشمول مالیات خواهند شد؟
خانوارهایی که بیش از دو واحد مسکونی (یکی در شهر محل سکونت و دیگری در شهر و روستایی غیر از محل سکونت) داشته باشند و بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد مشمول مالیات میشوند. البته جزئیات بیشتری نیز در قانون ذکر شده است. به عنوان مثال، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای 100 هزار نفر مشمول مالیات بر خانه های خالی می شوند.
میزان مالیات خانه های خالی چقدر است؟
در صورتی که یک واحد مسکونی مشمول مالیات، بیش از 120 روز خالی بماند، ماهانه مشمول مالیات می شود. میزان این مالیات متناسب با مالیات بر درآمد اجاره است. به این صورت که در سال اول معادل 6 برابر، در سال دوم معادل 12 برابر و در سال سوم به بعد معادل 18 برابر مالیات بر درآمد اجاره خواهد بود.
در این رابطه سازمان مالیاتی اعلام کرده که نخستین مالیاتی که از خانههای خالی دریافت میشود در تاریخ مرداد ۱۴۰۰ و به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن است. (رقمی که با فرمول ارائه شده مطابقت دارد). از سوی دیگر عبداللهی، کارشناس مسکن در گفت وگو با خبرگزاری فارس نتایج محاسبات صورت گرفته در این زمینه را تشریح کرده که بر این اساس میزان مالیات بر خانههای خالی برای یک واحد مسکونی یک میلیارد تومانی بین 40 تا 50 میلیون تومان در سال اول در نظر گرفته میشود و این رقم با گذشت زمان به صورت پلکانی رشد خواهد کرد.
مهلت قانونی برای واحدهای نوساز و پروژه های انبوه سازی
قانون جدید برای حمایت از سازندگان واحدهای مسکونی، مهلت بیشتری را(نسبت به 120 روز) برای واحدهای نوساز و پروژه های انبوه سازی در نظر گرفته است. بر این اساس و برای واحدهای مسکونی نوساز، مدت زمان در نظر گرفته شده برای عرضه، 12 ماه پس از صدور گواهی اتمام عملیات ساختمانی است. برای پروژههای انبوهسازی نیز، 18 ماه زمان پس از صدور گواهی اتمام عملیات ساختمانی در نظر گرفته شده است.
نقره داغ آن هایی که بیش از 5خانه خالی دارند
قانون، برای آن هایی که بیش از 5 خانه خالی در هر سال مالیاتی دارند و به بازار عرضه نمی کنند، مجازات ویژه ای در نظر گرفته است. به این صورت که این افراد 2 برابر بیش از سایر مالکان باید مالیات بر خانه های خالی پرداخت کنند. توجه به قید خالی بودن در این رابطه ضروری است. عبداللهی ،کارشناس مسکن در این زمینه می گوید: مالیات بر خانههای خالی توجهی به تعداد مسکنهای در اختیار شخص نداشته و تنها مسئله خالی بودن سکونتگاهها را مد نظر قرار میدهد. برای مثال اگر کسی 100 واحد مسکونی داشته باشد و همه آنها را به بازار عرضه کند و اجاره بدهد، مشمول قانون مالیات بر خانههای خالی نخواهد شد، زیرا هدف از اخذ مالیات بر خانههای خالی عرضه به بازار مسکن است.
راهکار قانون برای جلوگیری از بهانه تراشی مالکان
برخی از مالکان خانه های خالی ممکن است ادعا کنند خانه خالی خود را عرضه می کنند، اما فروش یا اجاره نمی رود. در این زمینه قانون، راهکار را مشخص کرده است. بر این اساس، سامانه معاملاتی ایجاد خواهد شد که بر مبنای آن واحد مسکونی که به فروش نمیرسد، با میانگین قیمتهای روز منطقه به فروش گذاشته خواهد شد. اگر پس از 2 بار عرضه ملک و پیدا شدن مشتری با قیمت عنوان شده، واحد مسکونی در بازار اجاره داده نشد یا به فروش نرفت، مالیات بر خانههای خالی اخذ می شود. زیرا ادعای مالک مبنی بر به فروش نرسیدن خانه با پیدا شدن 2 مشتری نقض شده و این ملک از نظر قانون جدید، مشمول اخذ مالیات بر خانههای خالی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.