ورود به کسب و کاری خدماتی اما بدون نیاز به دفتر و محل استقرار چگونه است؟
تعداد بازدید : 10
بارکش شهـر و خیابـان
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
بعضی کسب و کارها برخلاف بقیه که نیاز به دفتر خیلی شیک و حسابی دارند، در ساده ترین حالت ممکن می توانند دایر شوند. در حقیقت بعد خدماتی آن ها بیشتر از شکل و ظاهر دفتر اهمیت دارد. خدمات باربری و حمل بار یکی از همین موارد است. فقط کافی است که یک دفتر با میز داشته باشید تا از طریق آن بتوانید کارها را مدیریت می کنید. شما بیشتر از همه باید به دنبال راننده و مکان هایی برای تبلیغ باشید. البته راه اندازی کسب و کار حمل بار به دو صورت امکان پذیر است؛ یکی این که خودتان دفتری راه اندازی کنید و دوم این که خودتان وانت یا کامیونی داشته باشید و از طریق آن و تبلیغ (به ویژه فعالیت در شبکه های اجتماعی باربری) کسب درآمد داشته باشید.
حالا اگر به دنبال راه اندازی چنین دفتری هستید، چه اقداماتی باید انجام دهید:
در ابتدا باید مجوزهای لازم را از اتحادیه مربوط بگیرید. این نکته را در نظر داشته باشید که بدون مجوز کار کردن یعنی داشتن فعالیت غیرقانونی که می تواند منجر به پلمب دفتر و مشکلات حقوقی برایتان شود. داشتن گواهی نامه خودروهای سنگین و بیمه هم دیگر مواردی هستند که اول از همه باید به دنبال آن باشید.
یک دفتر خیلی کوچک اجاره کنید. این دفتر می تواند حتی یک اتاق 20*20 باشد. این که در کجا باشد، به هدف شما بستگی دارد. برخی دفتری در شهر اجاره می کنند و کارهای اداری را انجام می دهند. برخی هم دفتر خود را در کنار پارکینگ خود قرار می دهند. به هر حال اگر کامیونی دارید، باید فضایی برای پارک آن ها در بیرون شهر داشته باشید.
تبلیغات کنید. این روزها شرکت های حمل بار خیلی بیشتر از گذشته شده است. از طرفی وجود اپلیکیشن های حمل بار اسنپ و الو پیک باعث شده تا تعدادی دیگر به سراغ چنین مکان هایی نروند. پس بهترین راه تبلیغات است. این تبلیغات بهتر است که سراسری حداقل در شهر خودتان باشد. این که از چه روشی استفاده کنید، به حوزه فرهنگی شهر شما بستگی دارد. البته اپلیکیشن هایی وجود دارد که می توانید با عضویت در آن ها اقدام به جذب کنید. البته در نظر داشته باشید که این اپلیکیشن ها پلی بین راننده و صاحب بار است. بعضی از آن ها با دفترهای حمل بار برای اجاره کامیون ممکن است قرارداد ببندند. پس توصیه می شود حتما نحوه فعالیت رسمی را قبل از شروع بپرسید. اوبار، ترابرنت، نت بار، آنی بار، آسان بار و بارکو نمونه اپلیکیشن هایی هستند که چنین خدماتی را برای صاحبان کامیون فراهم می کنند.
اگر خودتان کامیون دارید و به دنبال فعالیت با آن هستید، مسئله مشخص است؛ اما برای راه اندازی شرکت حمل و نقل، چه کوچک و چه بزرگ، باید از سلامت راننده و کامیون مطمئن باشید. دریافت مدارک لازم که مهم ترین آن، گواهی عدم سوءپیشینه است، باید گرفته شود. همچنین به دنبال کامیون هایی باشید که دارای بارگیر مناسب و سقف دار جهت جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و نفوذ باران و برف باشد. از طرفی روی مهارت راننده کاملا متمرکز باشید. اول از همه این که باتجربه و اهل جاده باشد. دوم این که با اصول بستن ایمنی هم به خوبی آشنا باشد.
رفتار راننده هم خیلی مهم است. راننده نماینده شما پیش مشتری است. هر نوع رفتاری خارج از عرف و اصول می تواند به اعتبار شما خدشه وارد کند.
به دنبال کارگران حرفه ای باشید. یکی از خدماتی که شما می توانید از آن سود خوبی کسب کنید، حمل اثاثیه منزل است. برای این کار، جدا از کامیون های جادار، باید به دنبال کارگران حرفه ای باشید که با اصول بسته بندی و حمل اثاثیه کامل آشنا باشند. حتی بهتر است که از قبل فیلم و دوره هایی برای کارگران خود برگزار کنید. البته در چنین مواقعی توصیه می شود که یک نفر ناظر برای چنین کارهایی همراه با کامیون بفرستید.
به دنبال پیشنهادهای ویژه برای جذب مشتری باشید. برای مثال، بعضی کسب و کارهای حوزه حمل و نقل، هزینه ای بابت بسته بندی دریافت نمی کنند یا تخفیف می دهند. همچنین می توانید یک روز قبل از شروع به کار، برای مشتری خود فیلمی بابت چگونگی بسته بندی ایمن ارسال کنید.
چقدر سرمایه نیاز است؟
یکی از مهم ترین سوالات در این خصوص، میزان سرمایه لازم برای شروع به کار است. باید گفت که این کار سرمایه مالی کمی نسبت به خیلی از کسب وکارها دارد.
مهم ترین نگرانی در خصوص رفتار راننده و کارگران و همچنین خود ایمنی کامیون هاست. سعی کنید که بیشترین هزینه را به تبلیغات اختصاص دهید و همیشه به دنبال بهبود کیفیت کار خود باشید.