
مقایسه 2 خودروی پیشروی 2 خودروساز کشور
تعداد بازدید : 6
طراحی شاهین یا قدرت دناپلاس؟!
پس از دور اخیر تحریمها، سرعت تغییرات در بازار خودروی کشورمان کُندتر از همیشه بوده است، به خصوص در پی خروج خودروسازان چینی از کشور، شوک عظیمی به اهالی جاده وارد شد و شاهد بروز مشکلاتی در بازار بودیم که گریبان خودروسازان بزرگ کشور را نیز گرفت، اما در چنین شرایطی سایپا توانست سرانجام شاهین سایپا را در واپسین روزهای سال 99 روانه بازار کند و حالا این محصول تازه در رده قیمتی قابل مقایسه با خودرویی شناخته شده نظیر دنا پلاس قرار گرفته است. سایت خودروبانک در گزارشی به مقایسه این دو خودرو پرداخته است.
طراحی ظاهری
شکی نیست که در نگاه بسیاری افراد، دنا پلاس طراحی جذابی دارد و حداقل نسبت به سمند و نوادگانش، خودرویی زیبا تلقی میشود، اما از حیث دانش طراحی صنعتی، بیهیچ تردید باید گفت که شاهین سایپا دست برنده را خواهد داشت، چرا که دنا در واقع یک فیسلیفت روی سمند محسوب میشود که خود سمند نیز فیسلیفتی کامل بر روی پژو 405 است، همین فیسلیفتهای متعدد باعث شده است تا هماهنگی کاملی بین اجزای خودرو وجود نداشته باشد و ذات قدیمی اتاق، در برخی زوایا خود را نشان دهد، همچنین نا هماهنگی کامل بین طراحی قسمتهای جلو، عقب و کنار خودرو نیز کاملاً ملموس است، اما شاهین به مراتب از طراحی پختهتر و هماهنگتری برخوردار است و از حیث طراحی صنعتی بیشک نمره بالاتری میگیرد.
مشخصات فنی
موتور دناپلاس EF7 معروف با 114 اسب بخار قدرت و 1.7 لیتر حجم و گیربکس 5 سرعته دستی که سال هاست در سمند و پژو 405 مورد استفاده قرار میگیرد در مقابل موتور 1.5 لیتری توربو 110 اسب بخاری شاهین که حداقل روی کاغذ جدیدتر و مدرنتر از EF7 به نظر میرسد اما در واقع براساس دانش طراحی، ماجرا برعکس ات و EF7 پیشرانهای قویتر است و در نسخه توربو (با حدود 150 اسب بخار قدرت) بیشک و تردید یک سر و گردن بالاتر از موتور توربو شاهین قرار میگیرد.
البته از همان ابتدا شاهین سایپا قرار بود با موتور 1.65 لیتری برلیانس به بازار بیاید اما تحریمها نگذاشت چنین اتفاقی بیفتد و حال شاهین با موتور 1.5 لیتری توربوشارژ روانه بازار شده است، اگرچه سایپا قصد دارد تا پایان سال نسخه 16 سوپاپه این موتور را عرضه کند که در این حالت باید گفت نتیجه این رقابت به کلی تغییر میکند. در مقابل ایران خودرو نیز یک موتور 3 سیلندر اقتصادی را نیز در زمستان 99 معرفی کرد اما هنوز مشخص نیست این پیشرانه جدید برای کدام خودروها در نظر گرفته شده است.
قیمت و شرایط بازار
همان طور که میدانید به دلیل تعداد اندک شاهینهای تحویلی به مشتریان، هنوز قیمت این خودرو در بازار تعیین نشده است اما با توجه به قیمت حدود 260 میلیون تومانی این خودرو در کارخانه (البته برای سال 99) میتوان حدس زد که در نهایت این خودرو در بازار آزاد بین 300 تا 350 میلیون تومان قیمت بگیرد، با چنین قیمتی شاهین در محدوده حد فاصل دنا پلاس و دنا پلاس توربو قرار میگیرد و با این اوصاف به نوعی باید با هر دو خودروی مذکور رقابت کند، اما این پایان ماجرا نیست و به نظر میرسد که تارا نیز پس از عرضه در همین بازه قیمتی قرار بگیرد و بدین ترتیب رقابت در این رده قیمتی حسابی داغ میشود.
اما در نهایت باید گفت که انتخاب بین این دو گزینهها کار چندان سادهای نیست، شاهین خودرویی جدیدتر با طراحی پویاتر و ایمنی بهتر و در مقابل دنا پلاس خودرویی جا افتاده و با پیشرانهای بهتر است اما قطعاً تا پایان سال 1400 معادلات بازار به هم خواهد خورد. از طرفی تارا وارد بازار میشود که رقیب جدی برای شاهین است و شاهین نیز قرار است با موتور قویتر به این رقابت باز گردد.