ایدهآل ترین تهـویه برای منازل
هواساز چیست و کارکرد و قیمت آن چگونه است؟
نویسنده : معصومه جمالی روزنامهنگار
تابستان در یک قدمی ماست و افزایش دما هر روز نسبت به روز قبل به راحتی حس می شود، در این روزها که بازار سرویس سیستم های سرمایشی یا خرید و تعویض آن حسابی داغ است ، شاید خالی از لطف نباشد که با یکی دیگر از سیستم های نوین تهویه مطبوع بیشتر آشنا شویم ، احتمالا در انتخاب شما موثر خواهد بود. پس از معرفی مینی چیلر و ایرواشر نوبت به هواساز می رسد. با ما همراه باشید تا از ویژگی ها ، معایب و مزایای هواسازها بیشتر آگاه شوید.
هواساز چیست؟
امروزه شاهد آن هستیم که استفاده از وسایل قدیمی مثل کولرهای آبی و بخاری های گازسوز برای سرمایش و گرمایش کم رنگ تر شده است و استفاده از سیستم های نوین که هردو نیاز سرمایشی و گرمایشی را تامین می کنند رونق بیشتری گرفته است. از جمله این وسایل می توان به مینی چیلرها، ایرواشرها و هواسازها اشاره کرد. هواسازها در انواع صنعتی و خانگی ارائه می شود که نوع صنعتی مناسب فضاهای بزرگ همچون آمفی تئاترها ، کارخانه ها و سالن های ورزشی است و نوع خانگی آن کوچک تر است. هواسازهای خانگی ایده آل ترین سیستم تهویه هوای منازل و ساختمان های مسکونی محسوب می شود. دستگاه هایی که به صورت افقی یا عمودی طراحی می شود و قابلیت نصب در پشت بام منازل یا سقف بالکن ها را دارد. همچنین افزون بر تامین گرما در زمستان ، در تابستان نیز با ایجاد خنکی مطلوب سبب کاهش دمای محیط می شود.
نحوه عملکرد هواساز
هواساز یک دستگاه تهویه مطبوع کامل است که از آن برای گرمایش، سرمایش، رطوبتزنی، رطوبتگیری، ضدعفونی ، تأمین هوای تازه و فیلتراسیون هوا استفاده میشود، به این صورت که حجم زیادی از هوای تازه را بعد از فیلتر کردن و تنظیم رطوبت و دما از طریق کانال کشی به داخل ساختمان هدایت و توزیع می کند. هوای خروجی هواساز پس از عبور از فیلترها 100 در صد پاکیزه و تمیز است و هوای داخل ساختمان وارد هواساز نمی شود و فقط هوای تازه به سیستم تزریق می شود. هواسازهای خانگی معمولا در مسیر مینی چیلر و پکیج قرار می گیرد و به طور کلی سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان را تنظیم می کند. البته هواساز تولید کننده گرما یا سرما نیست بلکه دستگاهی برای توزیع و انتشار هوای سرد و گرم است. در انتخاب هواساز باید به نکات مهمی توجه کنید که بهتر است برای انتخاب مناسب ترین دستگاه از کارشناسان این موضوع کمک بگیرید.
برند و قیمت هواساز
تولید کنندگان مختلفی در زمینه تهویه مطبوع در کشور فعالیت می کنند که از آن جمله می توان به برندهای دما تجهیز، ماخ، هوارام، یکتا تهویه و ... اشاره کرد. با توجه به رشد تورم و تغییر روزانه قیمت ها و همچنین به دلیل این که هواساز یک دستگاه تولیدی است که به سفارش مشتری و با توجه به شرایط مختلف ساخته می شود و ممکن است گاهی دارای قابلیت رطوبت سازی یا رطوبت زدایی و ... باشد ،نمی توان قیمت مشخصی برای آن ذکر کرد. اما به طورکلی برای تهیه هواساز با ظرفیت های زیر می توان قیمت های حدودی اعلام شده را با کمی بالا پایین در نظر گرفت.
هواساز برای بی نیازی از کولر
هدف اصلی از ساخت هواسازها، تأمین هوای مطلوب برای ساختمان است. هوایی که از نظر دما شرایط مساعدی داشته باشد، میزان رطوبتش به شکلی باشد که افراد در محیط احساس راحتی داشته باشند و از هر گونه ذرات آلوده کننده پاک باشد.
این کار در هواسازهای خانگی به کمک یک دمنده، یک سیستم سرمایشی تبخیری یا کویل سرمایشی، یک هیتر یا کویل جهت گرمایش و سیستم فیلتراسیون انجام می گیرد.
معمولاً هواسازهای ساختمانی را روی پشت بام منزل یا بالکن نصب می کنند و سپس به کمک کانال کشی هوای تولید شده را به داخل منزل هدایت می کنند.
به عبارت بهتر با استفاده از هواساز دیگر نیازی به کولرهای گازی یا آبی و همچنین سیستم های گرمایشی مثل رادیاتور یا بخاری های گازسوز نخواهید داشت.
مزایای هواساز
داشتن بازدهی بالای 96 درصد
موجب افت فشار آب در حمام و سرویس های بهداشتی نمی شود چرا که این سیستم نیاز به گردش دایم آب ندارد
قابلیت برنامه ریزی زمان های روشن یا خاموش بودن دستگاه برای مدت دلخواه
امکان روشن یا خاموش شدن خودکار هواساز با تعیین دمای مطلوب
قابلیت سرمایش و گرمایش
مستقل بودن تهویه مطبوع هر واحد از آپارتمان
استفاده از چندین فیلتر برای تولید هوای پاک
دارای کنترل از راه دور
اشغال نکردن فضای خانه به دلیل نصب روی پشت بام
نصب و راه اندازی و تعمیرات و نگهداری آسان
نیاز نداشتن به کانال کشی بین طبقاتی
توزیع یکنواخت گرما از طریق کانال های تهویه
کاملا ایمن
معایب هواساز
نیاز به موتورخانه و تجهیزات چیلر و بویلر
نیاز به کانال کشی و افزایش هزینه های مربوط
مناسب نبودن برای مناطقی با رطوبت بالا