چگونگی بیمه تامین اجتماعی برای زنان خانه دار
نویسنده : راحله شعبانی روزنامه نگار
خانهداری شغلی تماموقت، بدون مزایا و حقوق برای زنان خانهدار است! اما نگران نباشید؛ در این شرایط با بیمه کردن زنان خانهدار، میتوان تا حد زیادی از دغدغه و نگرانی ها کم کرد. سازمان تامین اجتماعی با بیمه زنان خانهدار به آن ها این امکان را میدهد که برای آینده خود و فرزندان شان تصویر روشنتری بسازند و در طول مدت بیمه خود از مزایا و حمایت آن بهرهمند شوند.
شرط استفاده از بیمه خانه داری
بیمه زنان خانهدار مانند سایر بیمهها شرایطی دارد. یکی از این شروط، داشتن حداقل سن از ۱۸ تا ۵۰ سال است. اما اگر فردی بالای ۵۰ سال داشته باشد، باید حداقل ۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی را داشته باشد. در صورت فوت پیش از بازنشستگی و پس از آن، بهرهمندی از حقوق بازنشستگی پس از پایان مدت زمان قرارداد و استفاده از دفترچه بیمه درمانی در صورت واریزکردن حق سرانه درمان شامل بیمه از کارافتادگی میشود. خانمهای خانهدار نمیتوانند از بیمه برای تعهدات کوتاهی نظیر ازدواج، ایام بارداری و ... با وجود ثبت نام بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند. زنان خانهدار با گذشت ۲۰ سال از سابقه پرداخت بیمه میتوانند بازنشسته شوند، همچنین با پرداخت سرانه حق درمان، فرزندان خود را نیز بیمه درمانی کنند. بیمه فرانشیز یا حق خسارت برای خدمات درمانی بستری ۱۰ درصد و برای خدمات پزشکی سرپایی ۳۰ درصد است.
نحوه ثبت نام بیمه زنان خانه دار
به همراه داشتن اصل شناسنامه و کپی تمام صفحات آن، کارت ملی و کپی از آن، یک قطعه عکس سه در چهار، پرکردن فرم بیمه زنان خانهدار، انتخاب نوع درصد بیمه به صورت ۱۲،۱۴،۱۸ درصد و انتخاب گزینه درمان برای دریافت دفترچه بیمه، از شرایط ثبتنام این بیمه است. متقاضیان میتوانند با مراجعه به نزدیک ترین کارگزاری بیمه تامین اجتماعی در شهر محل سکونت خود، اقدام به ثبتنام کنند.
بازنشستگی در بیمه تامین اجتماعی زنان
اگر فرد بیمه شده، نوع ۱۲ درصد را انتخاب کرده باشد و قبل از بازنشستگی فوت کند، خانواده وی نمیتوانند از حق مستمری استفاده کنند. اما اگر بعد از بازنشستگی فوت کند، شرایط برعکس خواهد بود.
بیمه شده ۱۴ و ۱۸ درصد چه قبل از بازنشستگی یا بعد از آن فوت کند، خانواده وی شامل حق دریافت حقوق مستمری میشوند تا از خدمات درمانی و سایر مزایای آن استفاده
کنند.