حساب و کتاب اسبـاب کشـی
چگونه با کمترین هزینه و بهترین شیوه اسباب و اثاثیه خود را جا به جا کنید
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامه نگار
فصل تابستان و پایان تحصیل نه ماه دانش آموزان برای بسیاری مقارن با فصل اسباب کشی و جا به جایی خانه است.
هر چند امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا بسیاری از موجرها تصمیم گرفته اند با مستاجرهای شان کنار بیایند و یک سال دیگر قراردادشان را تمدید کنند، اما همچنان رونق فصل اسباب کشی مانند سابق است. هر اسباب کشی و جابه جایی خانه هزینه های زیادی را روی دست مستاجران می گذارد، موضوعی که به نظر می رسد راه فراری از آن نیست. در این مجال سعی کرده ایم شما را با فوت و فن های ریزی از جابه جایی خانه آشنا کنیم تا هزینه های اسباب کشی را به حداقل ممکن خود برسانید.
انتخاب خانه جدید
اولین گام برای اسباب کشی، انتخاب خانه جدید و بستن قرارداد اجاره است. گامی که اگر با وسواس برداشته شود تا حد زیادی می تواند هزینه های شما را کاهش دهد. یک خانه مناسب برای شما، خانه ای است که با منزل فعلی تان خیلی تفاوت نداشته باشد. این تفاوت در متراژ، تعداد اتاق ها و حتی اندازه پنجره ها تجلی می یابد. واقعیت این است که گاهی برای این که مکانی را قابل نشیمن کنید مجبور هستید برای پنجره هایش پرده، کف اتاقش موکت یا فرش تهیه کنید و اگر هر سال خانه ای بسیار متفاوت تر از آن چه را داشته اید، بپسندید به این معناست که هر سال باید هزینه زیادی را برای پوشاندن پنجره و کف خانه در نظر بگیرید.
البته نا گفته نماند که همیشه پیدا کردن یک منزل شبیه به آن چه در آن زندگی می کردید ساده نیست و حتی شاید گاهی به دلیل افزایش و کاهش اعضای خانواده به خانه ای بزرگتر یا کوچکتر نیاز داشته باشید.
محله تان را عوض نکنید
اگر از شرایط حاکم بر محله تان راضی هستید، سعی کنید خانه ای را انتخاب کنید که در همان حوالی باشد. واقعیت این است که بخش اعظم هزینه های اسباب کشی در جیب شرکت های باربری می رود. هر چه مسیر مقصد و مبدأ طولانی تر باشد، هزینه اسباب کشی سر سام آورتر نیز می شود. در پرانتز عرض می کنم برای این که خیالتان بابت خسارت های احتمالی راحت شود، از شرکت های باربری سرویس بگیرید که دارای بیمه حمل بار و مسئولیت هستند. مضاف این که زمانی که در یک محله تازه وارد هستید، مغازه های منصف را نمی شناسید و همین موضوع باعث هدر رفتن سرمایه تان نیز می شود.
تا می شود خانه تان را عوض نکنید
اگر از وضعیت منزل تان راضی هستید، سعی کنید تا می شود با صاحبخانه کنار بیایید. اسباب کشی دارای هزینه های پیدا و پنهان است. هزینه های پیدا به راحتی دیده می شوند. اما فرسودگی وسایل ، شکستن، خط افتادن و خرابی به دلیل جابه جایی از یک طرف و انرژی زیادی که از اعضای خانواده می گیرد از طرف دیگر جزو هزینه های پنهان اسباب کشی است.
ریزه کاری های جابه جایی
بعد از پیدا کردن خانه ای با مشخصات خوب، زمان آن می رسد که وسایل تان را جمع کنید به مکان جدید بروید. اسباب کشی مانند هر کار دیگری به یک برنامه منظم نیاز دارد. اگر می خواهید کمی هم مقتصدانه جا به جا شوید، لزوم این برنامه ریزی صد چندان می شود.
جعبه ها را دور نیندازید
یکی از آینده نگری ها برای جابه جایی، دور نینداختن جعبه وسایلی است که خریده اید. متاسفانه بیشتر نوعروسان در همان مراسم جهیزیه بران، تمام جعبه وسایل خود اعم از وسایل برقی و شکستنی را دور می اندازند. این موضوع باعث می شود که در زمان جابه جایی به مشکل بربخورند. گفتنی است قیمت هر جعبه موزی که برای اسباب کشی مناسب است در بازار بین 15 تا 20 هزار تومان است. علاوه بر این که جعبه های استاندارد وسایل محافظت بیشتری از آن ها به عمل می آورد.
بسته های بزرگ تر و قابل حمل
یکی از اشتباهات رایج در اسباب کشی، وجود جعبه های کوچک و پراکنده است. بسیاری از افراد فکر می کنند هر چه جعبه های کوچک تر و سبک تر باشند، هم مراقب بیشتری از آن ها به عمل می آورند و هم روی کارگران فشار نمی آید. در حالی که سخت در اشتباه هستند. تعدد در جعبه ها به معنی طولانی تر شدن ساعت اسباب کشی و در نهایت افزایش نرخ شرکت باربری می شود . برای این منظور بهتر است چند جعبه کوچک را به وسیله طناب پلاستیکی به هم وصل کنید یا این که آن ها را در جعبه های بزرگتری قرار دهید. این کار باعث می شود که کارگران نیز هنگام حمل آن ها دقت بیشتری به خرج دهند و وسایل تان در امان تر باشند.
خودتان هم دست به کار شوید
در میان وسایل خانه، همیشه تعداد محدودی هستند که برای تان خیلی ارزشمند هستند. این وسایل بهتر است توسط خودتان جابه جا شوند. تا هم از ساعت های باربری کاسته شود و هم خیالتان بابت در امان بودن آن ها راحت شود.
اصولی بسته بندی کنید
بستن وسایل باید اصولی باشد، سعی کنید همیشه از ضربه گیرها برای اطراف وسایل تان بهره ببرید. بهترین کار این است که آکاسیوهای موجود در جعبه وسایل را دور نیندازید و چنان چه به دلیل کمبود جا مجبور به این کار شدید، می توانید بخشی از لباس ها ملافه های تان را به عنوان ضربه گیر در اطراف وسایل استفاده کنید. استفاده از فوم های ابری نیز از دیگر ضربه گیرهاست. قیمت هر رول دو متر و نیمی از این ابرها با عرض 50 سانتی متر حدود 6 هزار تومان است. از این فوم ها می توانید در لابه لای ظروف شکستنی استفاده کنید. پلاستیک های مجهز به بالشتک هوا نیز از ضربه گیرهای خوب به حساب می آیند. این پلاستیک ها را می توانید از نایلون فروشی های حرفه ای که بورس آن ها در خیابان قرنی مشهد است، تهیه کنید. یک متر از این پلاستیک ها با عرض یک و نیم متر حدود 5 تا 7 هزار تومان است که چنان چه یک توپ 50 متری از آن را بخواهید، در هر متر حدود 2500 تومان صرفه اقتصادی دارد.
اسباب کشی های لاکچری
یکی از شرکت های خدماتی که امروزه شاهد رونق آن هستیم. شرکت هایی است که تمام زحمات اسباب کشی را برای تان انجام می دهند. آن ها وسایل شما را جمع، بسته بندی و ضد ضربه می کنند و سپس تا مکان مد نظر حمل می کنند. ایشان حتی وسایل را به صورت دسته بندی شده در نقاط مختلف منزل جدید قرار می دهند و اگر از آن ها بخواهید با همکاری یک دکوراتیو به چینش وسایل نیز اقدام می کنند! نکته جالب این جاست که این افراد برای این همه کار تنها 24 تا 48 ساعت زمان از شما می خواهند. هزینه جابه جایی با این شرکت ها متفاوت است و بیشتر به میزان وسایل و افزوده شدن خدمت چینش بستگی دارد. چنان چه فردی فقط سرویس بسته بندی کردن و جابه جایی را بخواهد باید 8 تا 10 میلیون تومان بپردازد، چینش وسایل به تنهایی حدود 6 میلیون تومان خرج روی دست صاحب وسایل می گذارد.