چند و چون ورود به عرصه ای آموزشی و تخصصی
تعداد بازدید : 5
چگونه مشــاور کسب وکارشویم؟
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
مشاور کسب وکار شدن کار راحتی نیست. کسی که می خواهد در این حوزه فعالیت کند، باید بداند بابت هر تصمیمی که می گیرد، مسئول است. او بیشتر از صاحب کسب وکار باید بر خود آن شغل و چالش های آن تسلط داشته باشد. در حقیقت به تمامی مسائل آگاهانه نگاه تا بتواند بهترین برنامه را برای رشد آن کسب وکار تدوین کند. اگر توانایی مشاور کسب وکار شدن را در خودتان می بینید، بهتر است که قبل از شروع این مطلب را مطالعه کنید.
مشاور کسب وکار چه کسی است؟
مشاور کسب وکار فردی باتجربه و تحصیلات مرتبط است که می تواند موانع و مشکلات فعالیتی را شناسایی و آن ها را حل کند. همچنین باید همیشه درخصوص اتفاقات اخیر پیرامون کسب وکار و فناوری به روز باشد تا بتواند بهترین روش ها را برای جذب مشتری معرفی کند. او باید در دانش بازاریابی و تجزیه و تحلیل بسیار قوی و به اصطلاح شم اقتصادی قوی هم داشته باشد. همه این ها برای این است که بتواند بهترین تصمیم را برای رشد کسب وکار بگیرد. دادن اطلاعات کافی، دادن توصیه های لازم، تدوین استراتژی، برطرف کردن مشکلات، پیش بینی آینده کاری، ایجاد تاثیرگذاری دایمی و توانایی بررسی و مشاهده مسئله از نگاهی دیگر، نمونه وظایف یک مشاور کسب وکار است.
مراحل مشاوره شدن
اولین مرحله افزایش دانش در حوزه مدیریت و کسب و کار است. یک مشاور کسب وکار خوب باید خودش بیزینس من عالی باشد. مشاوره با درس دادن متفاوت است. خود مشاور باید در آن حوزه این قدر روش تست کرده باشد تا بتواند بهترین مسیر را انتخاب کند. مطالعه مدیریت کسب و کار، بازاریابی و روان شناسی سه دانش مهمی هستند که مشاور باید قبل از شروع، آن ها را مطالعه کند. البته فقط مطالعه مهم نیست، بلکه باید به آن ها تسلط کافی هم داشته باشد. صفر تا 100 همه آن ها را بداند و هر روز خودش را به روز کند. افزون بر این، حتما نیاز است که در دوره های مربوط شرکت کند و مدارک لازم برای شروع کار را بگیرد. موسسه هایی هستند که با نام مدارس کسب وکار فعالیت می کنند. پیدا کردن آن ها راحت است.
ضرورت کسب تجربه لازم در حرفه مدنظر
دومین مرحله، کسب تجربه لازم در آن حرفه است. یک فرد چگونه می تواند مشاور کسب وکار فروش لوازم آرایشی شود، بدون این که چیزی از آن بداند؟ البته این امکان پذیر است؛ اما هر مشاور برای درک بهتر آن شغل به منظور تدوین برنامه، باید اول از همه با ماهیت خود آن کسب وکار آشنا شود. لازم نیست که در آن حرفه فعالیت کند، بلکه بهتر است ارتباط خود را با این صنعت بیشتر کند تا تصمیم های بهتر بگیرد. یک مشاور کسب وکار از تجربیات به دست آمده در دیگر حوزه ها هم استفاده می کند؛ اما به هر حال، هر نوع کاری ساختار مخصوص به خود را دارد.
از شکست سریع ناامید نشو و پا عقب نکش!
یک مشاور کسب وکار باید از لحاظ روحی و روانی در بهترین حالت باشد. در واقع وقتی با یک شکست مواجه شد، سریع ناامید نشود و عقب نکشد. بلکه باید آن مشکل را تجزیه و تحلیل کند تا میزان شکست کمتر شود. همچنین مشاور باید مشوق مدیر و کارمندان باشد؛ نه این که وقتی شکست خورد، به آن ها بگوید که دیگر کاری از دستش برنمی آید. اعتماد به نفس بالا دیگر ویژگی روحی است که مشاور باید داشته باشد و خود را در این زمینه تقویت کند.
توانایی حل مسئله برای مواجهه با مشکل اصلی
توانایی حل مسئله داشته باشد. این توانایی کمی نیست و نیاز به آموزش و کسب تجربه لازم را دارد. این که بتواند مشکل اصلی را پیدا و بعد با تدوین استراتژی، آن را حل کند. نکته دیگر این که مشاور باید بتواند به خوبی این مشکل را با مدیر کسب وکار مطرح و بر اساس شرایط بهترین راه حل را پیدا کند.
مشاور کسب و کار باید با شاگردی شروع کند
کسی که مشاور کسب وکار می شود، باید اول از همه خودش شاگردی کند. در واقع در کسب وکارهای مختلف در سمت های متفاوتی فعالیت کند تا مشکلات و چالش های آن ها را از نزدیک حس کند.
همچنین پیش یک فرد باتجربه کارآموزی کند. کارآموزی یک یا دو ماه کافی نیست. شاید لازم باشد تا چند سال مدت این کارآموزی را طولانی کند.