آشنایی با کسب و کاری هنرمندانه
تعداد بازدید : 16
زیبـاسـازی خانه و محل کار
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
قرار نیست که همه کسب وکارها دارای یک فروشگاه فیزیکی باشد و در آن جا کالایی را به فروش برسانند. بعضی کسب وکارها خدماتی هستند. البته به جای این که بخواهند چیزی را تعمیر کنند یا فعالیتی را جای شما انجام دهند، زیبایی را به خانه تان می آورند. طراحی دکوراسیون داخلی دیگر این روزها برای خودش به یک کسب وکار تبدیل شده است. اگر تا گذشته بیشتر افراد فعال در این حوزه باید به سراغ ساختمان های در حال احداث می رفتند یا پروژه های خاصی را قبول می کردند؛ اما این روزها، خانه ها، دفترها و دیگر مراکز به دنبال چنین خدماتی هستند.
اولین گروهی که جذب این کار می شوند، افراد دانش آموخته رشته معماری هستند. به هر حال آن ها چه در واحدهای درسی خود و چه در کلاس های آزاد دوره های مربوط را گذارنده اند و بهتر از همه با اصول اولیه آشنا هستند. منظور ما این نیست که رشته های معماری در نهایت به سمت طراحی دکوراسیون می روند؛ اما به هر حال دانشجویان آن ها بیشتر از همه به سمت این حوزه کسب وکاری رفته اند.
حالا باید از کجا شروع کرد؟
این روزها دیگر جواب به این سوال خیلی ساده شده است. در گذشته طراحی های داخلی خیلی سخت بود. واقعا هم مرد عمل می خواست؛ اما امروزه می توان با استفاده از یادگیری نرم افزارهای تخصصی مثل اتوکد، رویت، تری دی مکس، راینو و ...، کارهای مربوط به معماری داخلی را انجام داد. در قدم اول باید اصول مربوط به معماری داخلی حالا چه تکنیک های فنی و چه تکنیک های مربوط به روان شناسی را یاد گرفت. اشتباه نکنید. صرفا نمی توان با استفاده از چند تکنیک به ظاهر مد روز، تغییراتی در ظاهر اتاق به وجود آورد. باید این تغییرات مطابق با شرایط موجود اتاق و شخصیت فرد باشد. همچنین محیط مد نظر قرار است تا برای چه کاری استفاده شود؟ پس باید گفت که بعد روان شناسی در این جا اهمیت زیادی دارد. دوم این که کار با نرم افزارها را به خوبی یاد بگیرید. مسئله ای که در این جا تفاوت را بین دو طراح داخلی مشخص می کند، تسلط او به نرم افزارهاست. هم اکنون حتی دوره های زیادی وجود دارد که می توان با شرکت کردن در آن ها، این علم را به خوبی یاد گرفت.
آیا همین بس است؟ اصلا بودجه ای نیاز دارد؟
باید گفت که کسب وکارهای خدماتی نسبت به بقیه کمترین بودجه را برای شروع و فعالیت نیاز دارند. در خصوص سوال اول باید گفت که خیر باید دانش خود را به روز نگه دارید. تا می توانید در این حوزه مطالعه و نمونه های به روز دنیا را دنبال کنید.
بودجه برای شروع، اول از همه هزینه ای است که باید برای آموزش کنار بگذارید. این هزینه می تواند در هر آموزشگاهی متغیر باشد. هرچقدر که هزینه کنید، در آینده چندین برابر آن را به دست خواهید آورد. دومین هزینه یا شاید بهتر است بگوییم مهم ترین هزینه مربوط به تبلیغات است. باید به اصطلاح خود را پرزنت کنید. داشتن سایت، دفتری برای نمایش و صحبت با مشتریان (دفتری ساده با قرار دادن چندین المان از طراحی های داخلی)، طراحی کارت ویزیت و تبلیغات از جمله فعالیت هایی هستند که برای آن ها باید بودجه ای اختصاصی را کنار بگذارید. هزینه این بودجه چقدر است؟ به نرخ تورم روز بستگی دارد. واقعا عددی نمی توان گفت. حالا شاید بپرسید که آیا ابزار خاصی لازم دارد؟ به غیر از نرم افزارها، آن چنان نیاز نیست که از ابزارهای خاصی استفاده کنید. در واقع شما نظر می دهید و فرد سفارش دهنده پروژه شما را تکمیل می کند. البته نظری که علمی و برپایه اصولی باشد.
چگونه موفق شویم؟
در بالا هم به این مورد اشاره کردیم. برای موفق شدن در این کار فقط باید مطالعه کنید و اطلاعات و دانش خود را به روز نگه دارید. موفقیت در این کار نیاز به تلاش شما دارد. البته در کنار آن باید ذوق هنری و صبر هم داشته باشید. اگر تازه کار هستید، از همان اتاق خودتان شروع به فعالیت کنید.