پــول درآوردن با بـرنامه
نویسنده : میلاد قارونی روزنامهنگار
ترم دوم دانشگاه که بودم، استاد برنامه نویسی دانشگاهمان حرفی زد که هنوز بعد از 10 سال توی گوشم است؛ هر زبانی را یاد گرفتید، کامل یاد بگیرید. کمی از این و کمی از آن نباشد. آن هایی که الان از برنامه نویسی پول درمی آورند، افرادی هستند که تمرکزشان فقط روی یادگیری یک زبان بوده است. همین الان دوستی دارم که به راحتی توانست با تمرکز و تلاش فراوان جاوا را به طور کامل یاد بگیرد و الان هم در کانادا در یکی از بهترین شرکت ها کار می کند. دوستانی هم دارم که تبحرشان بلد بودن همه زبان ها بود و الان کارشان چیز دیگری است. اگر قصد دارید که برنامه نویس شوید و از این کار درآمدی به دست بیاورید، دانستن این نکات به شما در این راه خیلی کمک می کند.
تلاش کنید
اول از همه تلاش کنید. برنامه نویسی چیزی نیست که بتوان در طول یک شب یا یک ماه یاد گرفت. واقعا به تلاش و آزمون و خطا نیاز دارد. از همان کدهای ابتدایی تا خیلی پیشرفته را چندبار و از طریق روش های گوناگون تست کنید. دنبال راه های جدید باشید. کتاب بخوانید؛ اما چیزی که شما را برنامه نویس می کند، تلاشتان است. اگر می خواهید که سریع یاد بگیرید، کلاس بروید. کلاس های خوبی در زمینه برنامه نویسی در کشور وجود دارد؛ چه حضوری و چه آنلاین. در این کلاس ها علاوه بر این که سرعت یادگیری تان بالا خواهد رفت، نکات و تکنیک های مخفی زیادی را یاد خواهید گرفت. در کنار تلاش برای خود پروژه تعریف کنید. در هر پروژه به خود نمره دهید. با داده های ورودی مختلف امتحان کنید. خلاصه این که به هیچ وجه دست از تلاش برندارید.
تیم تشکیل دهید و از پروژههای کوچک شروع کنید
درآمد برنامه نویسی خیلی زمان بر است؛ یعنی شاید یک نفر 10سال تلاش کند و بعد از 10سال تازه بتواند اولین حقوق خود در این کار را بگیرد. هرچند میزان حقوقش خیلی بالا خواهد بود. برای این که بتوانید این مسیر را کوتاه تر کنید، یک تیم تشکیل دهید. تیمی تشکیل شده از افراد هم سطح و هم فکر شما که هدفشان هم پیشرفت و هم کسب درآمد است. به این صورت هم سرعت انجام پروژه زیاد خواهد بود و هم این که می توانید پروژه های بهتری بگیرید. وقتی یک نفر هستید، دانش تان کم است؛ اما وقتی چند نفر شوید، مسلما یک نفر شاید از شما قوی تر باشد و از این رو می توانید حداقل با اعتماد به نفس بیشتری به سراغ پروژه ها بروید. فقط هرچقدر هم که خود را توانا می بینید، برای شروع به سراغ پروژه های بزرگ نروید. به اصطلاح لقمه گنده تر از دهان خود برندارید. از کوچک شروع کنید و کم کم سطح کار خود را بالا ببرید.
هزینه چگونه است؟
هزینه شرکت در کلاس های برنامه نویسی شاید کمی بالا به نظر برسد. این هزینه در هر آموزشگاهی متفاوت است؛ اما بیشتر از کلاس به خود شما بستگی دارد. اکنون انجمن های زیادی وجود دارد که می توانید به صورت رایگان در آن جا عضو شوید و سوالات برنامه نویسی خود را بپرسید.
در این انجمن ها حتی می توانید با افراد زیادی چه در داخل و در چه خارج عضو شوید. فقط چند نکته را رعایت کنید. در هر انجمنی عضو نشوید؛ حتما مرتبط با زبان برنامه نویسی شما باشد. به هیچ وجه پست های غیرمرتبط به اشتراک نگذارید. همچنین قوانین آن جا را رعایت کنید.
یک برنامه نویس می تواند یک برنامه بنویسد و یک میلیون بگیرد و می تواند یک برنامه خیلی کامل بنویسد و بیشتر از 500 میلیون بگیرد. این دیگر به خود توانایی برنامه نویس بستگی دارد.
حد کامل و انتهایی برای این شغل وجود ندارد. همیشه باید به روز باشد. به روز بودن فقط محدود به خود زبان نمی شود؛ بلکه موارد جانبی آن بیشتر از همه باید مورد توجه قرار بگیرد.
به هیچ وجه یادگیری دو زبان را با هم شروع نکنید. یکی را تا حداکثر حالت ممکن پیش بروید. اجازه بدهید تا همه شما را با آن زبان بشناسند.