نگاهی به جدیدترین سوغات چینی در بازار ایران
تعداد بازدید : 10
فیدلیتی کراس اور جذاب و جادار
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامه نگار
شنیده اید که می گویند هر دم از این باغ بری می رسد؟ بله از باغ تولیدات چینی نیز هر دم محصولی برای ما می رسد! این بار فیدلیتی محصول جدید از شرکت نوپای جتور، جاده ابریشم را به عشق ایران می تازد. قیمت گذاری ها برای این خودرو که قابلیت هفت نفره شدن را هم دارد، روی 670 میلیون تومان ثابت مانده است. موضوعی که بسیاری از خریداران را با توجه به ویژگی های خاص این خودرو وسوسه کرده است. برای آشنایی بیشتر با این کراس اور خانوادگی با ما همراه باشید.
تمهیدات بهمن خودرو برای فیدلیتی
جتور شرکت تازه تاسیسی است که سال 2018 پا به عرصه رقابت گذاشته است. البته آن قدرها هم که فکر می کنید در این زمینه بی پشتوانه نیست. در واقع این شرکت یکی از زیر مجموعه های تولید کننده قدر چینی، چری است که اتفاقا ید طولایی در صادرات خودرو به ایران دارد. نکته حائز اهمیت این است که جتور گروه خودرو سازی بهمن را برای صادرات خودرو به ایران انتخاب کرده است. بهمن خودرو نیز سعی کرده تا جایی که می تواند از هزینه های وارداتی بکاهد تا بتواند بازار خوبی را برای فیدلیتی دست و پا کند. یکی از این تلاش ها در انتخاب موتور 5/1 توربو به جای موتور قوی تر 6/1 لیتری است. شاید این ترجیح بهمن خودرو در چند دلیل متجلی شود. نخست این که این خودرو ساز همچنان به بحث هزینه تمام شده، دقت می کند و گذاشتن توربو 6/1 زیر کاپوت این خودرو، هر چند قدرتش را با توجه به ابعادش متناسب می کند، اما افزایش قیمت نزدیک به صد میلیون را برایش رقم می زند. دومین دلیل به معدل خوب کاری موتورهای 5/1در ایران برمی گردد. انواع چری با همین موتور در جاده های ایران می تازند و با توجه به شرایط آب و هوایی ایران کارنامه خوبی از خود نشان داده اند. سومین موضوع نیز بحث تامین قطعات و کاهش هزینه های تعمیر و گسترده شدن گزینه های تعمیرگاهی برای دارندگان فیدلیتی است.
مشخصات فنی فیدلیتی
همان طور که پیشتر اشاره شد، این خودرو با دو موتور 5/1 و 6/1 لیتری تولید و عرضه شده است که در ایران تنها 5/1 آن قابل دسترس است. موتورهای 5/1 با توانایی حداکثر 155 اسب بخار در 230 دور گشتاور می توانند قدرت به دست آمده را به کمک یک گیربکس 6 سرعته به چرخ های جلو منتقل کنند. هر چند تک دیفرانسیل بودن خودرو تا حد زیادی توی ذوق مشتریان عاشق آفرود می زند. اما خبر از این می دهد که این خودرو در جاده های کفی کارنامه عملیاتی خوبی از خود نشان داده است. فیدلیتی از نظر مصرف سوخت نیز موجه به نظر می رسد. مصرف سوخت 6/7در صد کیلومتر به صورت ترکیبی با توجه به بدنه بزرگ آن مصرف ایده آلی به نظر می رسد.
مشخصات ظاهری
بهترین مثالی که برای این خودرو می توان زد این است: «کم گوی و گزیده گوی چون دُر» در ظاهر این خودرو، برخلاف سایر خودروهای چشم بادامی ها خبری از خطوط و انحناهای اضافی نیست و خطوط تا حد ممکن کم و هر کدام برای هدفی طراحی شده اند. این ظاهر بی آلایش آن را بیشتر از آن چه بوده است اصیل و کلاسیک نشان می دهد. جلو بندی کاپوت در هارمونی کامل با رینگ های لاستیک و چراغ های جلو قرار دارد بنابراین توانسته است رخ مناسبی به خودرو در مقایسه با انواع چری بدهد. این طراحی رک و راست در بدنه با چند خط منحنی بلند و در عقب در هماهنگی با چراغ های عقب و صندوق عقب ادامه یافته است. در مدل های هفت نفره که خبری از صندوق عقب جادار نیست، این شیشه عقب است که وظیفه پر کردن بیشتر فضا در عقب را دارد.
مشخصات داخل کابین
داخل کابین فیدلیتی بیشتر از آن که شرقی باشد، غربی است و وجهه ای اروپا دارد. طراحی با کمترین خطوط که به راحتی سر اصل مطلب می روند، تقریبا با طراحی بیرونی این خودرو سازگار است.جلوی داشبورد این خودرو خبری از کنسول های برجسته و بزرگ در وسط نیست و تمام جلوی داشبورد با خطوط موازی به زیبایی و سادگی شیک شده اند. این نوع طراحی بیشتر خودرو بازها را به یاد خودروهای آلمانی می اندازد. طراح در این خودرو از جاگذاری پنل های تهویه هوا و پخش بزرگ و برجسته دوری جسته است. صندلی ها با فاصله مناسبی از هم در قسمت جلو قرارداده شده است که همین موضوع باعث باز شدن فضای حرکتی راننده در حین استفاده از حالت دنده دستی است.
همان طور که اشاره شد، این خودرو به قیمت از دست دادن بخش بزرگی از صندوق عقبش قابلیت حمل دو نفر اضافه بر سازمان را دارد. موضوعی که در سفرهای جاده ای هم مزیت تلقی می شود و هم به دلیل کاهش فضا برای وسایل تبدیل به یک عیب شده است. گفتنی است کارشناسان بر همین اساس نرخ بیمه شخص ثالث در نوع هفت نفره را بیشتر پیش بینی کرده اند.
هزینه های نگهداری
هر خودرویی با هر مدل و امکاناتی بالاخره پایش به تعمیرگاه باز می شود. اما مبلغی که در نهایت در فاکتور مالک نوشته می شود، به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در این خودروها استفاده از موتورتوربو یکی از مهم ترین دلایل گرانی هزینه های تعمیرات است. از طرفی موتورهای توربو به نسبت همتایان تنفس طبیعی زودتر مستهلک و خراب می شوند و در صورت خرابی تامین قطعات شان با هزینه چند برابری همراه است. نکته دوم تک دیفرانسیل بودن این خودروست. هر چند توان این خودرو در جاده های کفی مناسب گزارش شده است. اما چنان چه از حالت اتوماتیک آن در سربالایی ها و ترافیک های شهری استفاده کنید، این سیستم خیلی زودتر از آن چه فکر می کنید نیاز به تعمیر پیدا می کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم در شرایط ذکر شده حتما خودرو را از حالت اتوماتیک به حالت دستی تغییر دهید. حق بیمه شخص ثالث هر چند هنوز برای این خودرو مشخص نشده است اما کارشناسان بیمه با توجه به قیمت و تعداد سرنشینان بین 3 میلیون و 500 تا 3 میلیون و 700 تخمین می زنند.