بررسی هزینه های استفاده از سرگرمی های دیجیتال برای گذران دوران خانه نشینی
تعداد بازدید : 6
کنسول بازی چند؟
نویسنده : سمیه محمدنیا حنایی روزنامهنگار
یکی از مهم ترین شاخصه های این روزهای قرنطینه بی حوصلگی است. این موضوع ربط زیادی به جنسیت و سن افراد حاضر در خانه ندارد، هر چند که در این میان بزرگ ترها اندکی کمتر با این مشکل مواجه می شوند. یکی از راهکارهای رفع بی حوصلگی تزریق نشاط و سرگرمی به زندگی است. برای همین منظور خانواده ها به دنبال راهکارهایی رفته اند که بتوانند به وسیله آن دیگر اعضای خانواده را سرگرم کنند و دوباره سر شوقِ زندگی بیاورند. خرید کنسول های بازی خانگی مانند ایکس باکس یا پلی استیشن یکی از این راهکارهاست، که اتفاقا در این روزها بازار داغی را هم برای خود دست و پا کرده است. همین اقبال زیاد برای خرید کنسول های خانگی ما را بر آن داشت تا مشخصات و قیمت چند نمونه از کنسول های بازی در بازار ایران را برای تان شرح دهیم تا بتوانید با علم بهتری خرید کنید.
چه کنسولی برایم مناسب است؟
واقعیت این است که خرید کنسول بازی هزینه قابل توجهی را بر دوش خانواده تحمیل می کند. برای همین بیشتر افراد در حین خرید دچار وسواس و در بین مارک های مختلف سرگردان می شوند. مهم ترین پرسش آن ها این است که پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس؟ برای رسیدن به این پاسخ باید به علایق بازی کنندگان با کنسول دقت کنید. یعنی آن ها از چه بازی هایی خوششان می آید. چرا که بعضی از بازی ها تنها در کنسول های خاصی اجرا می شود. نکته دوم مانند نوعی چشم و هم چشمی است، ببینید دوستان و اطرافیان تان چه کنسول بازی دارند؟ این چشم و هم چشمی در زمان بازی های آنلاین به کمک شما می آید و شما امکان بازی گروهی آنلاین با دوستان تان را به دست می آورید. و نکته آخر به امکانات کنسول ها بستگی دارد. بعد از سه نکته اصلی در خرید کنسول بازی به بررسی چند نمونه موجود در بازار ایران می پردازیم.
پلی استیشن 4 اسلیم ( playstation 4 slim)
این کنسول بازی جزو پرطرفدار ترین کنسول های بازی است که کاربران زیادی دارد، بنابراین احتمالا در بازی های آنلاین گروهی تنها نخواهید ماند. کنسول اسلیم نسبت به نمونه مشابه اش با پسوند پرو، سایز کوچک تری دارد این نسخه با دو پورت USB 3.1 و HDMI 1.4 کار می کند و از بلوتوث نسخه 2.1 و هدست نیز پیشتیابی می کند. تنها نقطه ضعف پلی استیشن 4 اسلیم عدم پشتیبانی از 4K است. قیمت حدودی این محصول با ظرفیت یک ترابایت در بازار حدود 6 میلیون و 500 هزار تومان است.
ایکس باکس وان (Xbox One)
یکی از ارزان ترین کنسول های بازی در بازار ایران ایکس باکس وان است. پشتیبانی از 4K در اجرای ویدئو ها و همچنین قابلیت و پشتیبانی از بازی های Xbox 360 یا (Backward compatibility )طرفداران کم درآمدتر ایکس باکس را برای خرید آن ترغیب می کند. واقعیت این است که ایکس باکس وان حداقل قابلیت های کنسول ها را داراست و اگر فردی بودجه اش برسد، بهتر است نسخه اس همین کنسول را خریداری کند. قیمت این کنسول در ایران نزدیک به 4 میلیون تومان است.
ایکس باکس وان اس (Xbox one S)
داستان ایکس باکس و پلی استیشن مانند استقلال و پرسپولیس است! یعنی هر کدام طرفداران سرسختی دارند که هیچ گاه زیر بار نقایص محبوب خود نمی روند! به هر حال اگر شما از ایکس باکس بازان هستید، می توان گفت که خرید این کنسول های جمع و جور مناسب است. از جمله قابلیت های ایکس باکس اس می توان به پشتیبانی کنسول از پورت HDMI 2.0 و قابلیت تصویر 4K در پخش ویدئو نه اجرای بازی اشاره کرد. پردازشگر گرافیکی TELOP AMD Redeon 1.4 و وجود بلوتوث مادون قرمز در کنار پشتیبانی از HDR نیز از دیگر قابلیت های این کنسول بازی است. تنها عیب این کنسول بازی در کنار عدم پشتیبانی از 4K در حال بازی می توان به کم بودن بازی های انحصاری این کنسول اشاره کرد. قیمت این کنسول در بازار بدون بازی حدود 4 میلیون و 120 هزار تومان است.
ایکس باکس وان ایکس ( Xbox One X)
این کنسول بازی در زمره حرفه ای ترین و البته گران ترین کنسول های بازی در سطح بازار قرار دارد. این کنسول ها بیشتر متعلق به بازی کنندگان حرفه ای یا دارندگان مغازه های گیم نت است. سخت افزار قدرتمند این کنسول و طراحی کوچک بدنه اش باعث شده تا مغازه داران گیم نت برای خرید آن ترغیب شوند. اما فارغ از این مزیت های شکلی، پشتیبانی از 4K داشتن رزولوشن HDR 4 باعث شده است که تنها بازی کنندگان بسیار حرفه ای را به خودش جلب کند. هر چند هنوز هم قیمت بالای آن در بازار بزرگ ترین مانع برای تهیه اش است. این کنسول در بازار هم اکنون حدود 7 میلیون و 500 تا 8 میلیون تومان خرید و فروش می شود.
پلی استیشن 4 پرو (playstation 4 Pro)
داشتن PS 4 Pro تقریبا آرزوی هر بازی کننده ایرانی است. پی اس یکی از بهترین کنسول های بازی است که به دلیل پشتیبانی از 4K و HHDR 10 و همچنین تعداد بالایی از بازی های انحصاری خودش را در زمره پرطرفدارترین کنسول بازی چه در ایران و چه در جهان قرار داده است. هر چند این کنسول به لحاظ سخت افزاری از کنسول ایکس باکس وان ایکس ضعیف تر است اما وجود بازی های انحصاری در کنار قابلیت های نرم افزاری منحصر به فردش باعث شده است که این نقطه ضعف کمتر در ذوق خریدارانش بزند. از جمله تفاوت های PS4 Pro نسبت به همزادش یعنی PS4 Slim می توان به افزایش پورت های دستگاه به 3 عدد، داشتن گرافیک TELOP AMD Radeon 4.2 و پردازنده قوی تر اشاره کرد که توانسته است قدرت پردازش را تا 100درصد بهبود ببخشد. تنها نقطه ضعف این کنسول در کنار اندازه به نسبت بزرگش، پشتیبانی نکردن از دیسک 4 است. قیمت این کنسول بازی در بازار حدود 8 میلیون و 500 هزار تومان است.
نینتندو سوئیچ (Nintendo Switch)
اگر به دنبال خرید یک کنسول بازی با قابلیت های جدید برای کودکان خود هستید این کنسول با توجه به بازی های طراحی شده اش، نمونه خوبی به شمار می آید. هر چند که اگر گیمرهای حرفه ای در منزل دارید اصلا از این خرید خوششان نمی آید. البته ویژگی دیگر این کنسول ها قابلیت بازی آنلاین با بازی های شرکت مایکروسافت یا همان ایکس باکس است. این کنسول ها یک کنسول هایبرید به شمار می آیند یعنی این که شما می توانید کنسول را مانند یک پرتابل زیر بغل تان بزنید و هرجا که می خواهید بروید و بازی کنید و این که در منزل و با تلویزیون بازی کنید. با آن که تعداد بازی های انحصاری این کنسول اندک است اما همان اندک ها مانند زلدا یا سوپر ماریو محبوبیت جهانی برای خود دست و پا کرده اند. هر چند از گرافیک ضعیفی برخوردار هستند. یکی دیگر از معایب کنسول نینتندو سوئیچ قدرتمند نبودن سخت افزار است. قیمت این کنسول همراه چیزی بین 840 هزار تا دو میلیون و 290 هزار تومان است.