حتی اگر اهل بورس هم نباشید، این روزها، حتما بسیار از بورس شنیدهاید و درباره ورود به بورس هم با خودتان تامل کرده اید. اخبار می گوید که رشد بورس در حدود 40 روز گذشته از سال جدید بیش از 70 درصد بوده است اما آیا همه سهامداران از این سود بهره برده اند؟ واقعیت این است که برخی سهم های بورسی در همین مدت سود بسیار بیشتری از مقدار رشد شاخص داشته اند و برخی دیگر حتی 10 درصد هم رشد نکرده اند. متاسفانه حتی برخی از فعالان این روزهای بورس هم از رشد جا مانده اند و این روزها احساس زیان میکنند. اما چرا؟ واقعیت این است که در این روزهای پررونق بورس، تنها کافی است که برخی اصول ابتدایی سهامداری را رعایت کنید تا یک سود معقول کسب کنید. اما گاهی طمع یا ناآشنایی با قواعد موجب زیان یا عقب ماندگی از سود بازار می شود. در شماره امروز ضمن توضیح وضعیت رشد قیمتی سهم های مختلف بازار و گروه های مختلف، توصیه هایی برای ورود به بازار یا تغییر سبد دارایی داریم.
رشد بی سابقه بورس زیر ذره بین
شاخص کل بورس یک عدد کلی است که وضعیت کلی رشد بازار را نشان می دهد و لزوما رشد همه بازار متناسب با این شاخص نیست. چنان چه جدول زیر نشان می دهد، بیش از 150 نماد بازار سرمایه در سال 99 کمتر از 30 درصد بازدهی داشته اند!
چند مثال روشن از جامانده ها
برای مثال نماد بازار پایه ای پتروشیمی فسا را در نظر بگیرید. این نماد 28 اسفند سال گذشته 257 تومان قیمت داشته است در حالی که در انتهای معاملات چهارشنبه گذشته، 244 تومان بوده است. یعنی این سهم نه تنها از رشد 70 درصدی کلیت بازار سهمی نبرده بلکه حدود 5 درصد هم به سهامدارانش ضرر زده است. نکته مهم این که ، فسا اصلا شرکت نیست و صرفا یک پروژه با حداقل پیشرفت است اما سهام این پروژه در دوره ای رشد افسارگسیخته داشته است. نمادهای بسیار زیاد دیگری هم قابل شناسایی اند که وضعیت مشابه داشتند؛ جهرم، داراب، بانک آینده و ... . علت عقبگرد این سهم ها یا عملکرد خیلی ضعیف و نداشتن پشتوانه است یا رشدهای افسارگسیخته تا انتهای سال 98. لذا اگر این روزها وارد بورس می شوید حواستان باشد که هر خریدی به سود منجر نخواهد شد.
گروه های پراقبال 99؛ از بانکی تا پتروشیمی
اگر می خواهید سبددارایی تان در بورس را تغییر دهید یا این که به تازگی وارد بورس شدید، سعی کنید دارایی تان را به 5 تا 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر بخش را در شرکت ها با ویژگی های خاصی سرمایه گذاری کنید. یک یا دو بخش از دارایی را می توانید به گروه های پراقبال این روزها اختصاص دهید. گروه بانکی از جمله این گروه هاست که طبق برخی تحلیل ها پیشرو بازار در سال 99 خواهد بود. گریز بانک ها از زیان و سوددهی، شناسایی سود از محل تسعیر دارایی های ارزی، فروش دارایی های مازاد و افزایش سرمایه از جمله دلایلی است که به عنوان مزیت این گروه بیان می شود. البته نمادهای بانکی(به جز بانک ملت) رشد قابل توجه قیمتی داشته اند و اکنون از منظر شاخص های سنتی ارزش گذاری، ارزنده نیستند اما در صورت تداوم وضعیت فعلی بورس، سهم های این گروه می توانند بازدهی مناسبی ایجاد کنند. در این میان و از منظر نسبت قیمت به درآمد با ثبت عدد حدود 5، بانک ملت بهترین وضعیت را دارد. در صورتی که این سود برای بانک ملت تکرار شونده باشد، خرید بانک ملت بسیار کم ریسک خواهد بود. این روزها گروه های فلزی-معدنی و پتروپالایشی و خودرویی هم بسیار مورد توجه بازارند. اما از منظر بنیادین تنها برای پتروشیمی ها چشم انداز رشد سود وجود دارد. چرا که افت قیمت نفت و کالاهای اساسی، اکثر این شرکت ها را تحت تاثیر منفی قرار خواهد داد. به جز پتروشیمی ها که قیمت مواد اولیه شان شدیدا کاهش یافته اما قیمت محصولات نسبتا افت کرده و ممکن است بتوانند با رشد سودآوری قیمتهای فعلی را موجه کنند.
چند پیشنهاد دیگر برای سبدچینی نسبتا کم ریسک
حواستان باشد که این روزها همان طور که بازدهی بورس بسیار بالاست، ریسک آن هم بالاست. یک روش ساده برای کاهش و کنترل ریسک، تشکیل سبد متنوع است. اگر دارایی تان را 5 قسمت کردید برای یک یا دو قسمت، پیشنهادهایی در بالا ارائه کردیم. یک قسمت دیگر را هم می توانید در سهم های عرضه اولیه اخیر که تقریبا بدون دردسر رشد می کنند سرمایه گذاری کنید. البته برای این منظور لازم است که در صف های خرید نمادها بنشینید و سهم هایی را رصد کنید که حجم عرضه روزانه بیشتری دارند. با توجه به حجم عرضه ها، خرید عرضه اولیه های انجام شده در دو ماه اخیر، خیلی هم سخت نیست.
حتما یک بخش از دارایی را نیز به صندوق های بورسی اختصاص دهید. البته به تازگی قیمت این صندوق ها هم متورم شده است و صندوق های غیرقابل معامله پیشنهاد بهتری است. این صندوق ها علاوه بر تسهیم ریسک، امکان بهره بردن از سود رشد بورس را هم فراهم میکند. طبیعتا اگر آشنایی های حداقلی با بورس ندارید، تمام سرمایه را به این صندوق ها ببرید و از سرمایه گذاری مستقیم خودداری کنید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بازار خودرو هرچه زمان میگذرد، کوچک تر و گران تر میشود! این تحلیل ما نیست، حرف عمده کارشناسان است. همین هفته گذشته فربد زاوه چهره مشهور صنعت خودرو و تحلیل گر این بخش با تایید این موضوع از پراید 100 میلیون تومانی گفته است. قیمتی که برای 75 درصد متقاضیان ابدا قابل خرید نیست. او در گفت وگو با مجله اقتصادی تجارت فردا البته از کاهش سطح تولید به ارقامی کمتر از 800 هزار دستگاه گفته است. خب با وجود این شرایط ما شاهد هجوم 16 محصول جدید هستیم که برای سهمی اندک از بازار باهم رقابت میکنند. در ادامه با آن ها آشنا میشوید:
جتکو JX10
ایران خودرو قصد تولید نسخههایی از یک خودروی برقی و هیبریدی را با طرحی مخصوص به خود تحت یک برند ملی دارد. هنوز از جزئیات دقیق این خودرو خبری در دست نیست ولی گفته میشود این محصول با مهندسی معکوس خودروهای تسلا در ایران ساخته شده و در نمونه تمام برقی، 300 کیلومتر برد دارد.
شاهین
نام سدان سایپاست که با موتورتوربو تیبا و یک گیربکس اتوماتیک به بازار میآید و در بازه قیمتی 125 تا 200 میلیون تومان به فروش میرسد و در طیفی از تریمهای تجهیزاتی قصد رقابت با دنا پلاس و چری آریزو5 را دارد.
یما و کراساوورهایش
با این که خبرهای اولیه از ورود یما به بازار ایران با سه محصول حکایت دارد ولی در بین کراساوور های موجود این برند T70 دارای قیمتی بالاتر بوده و از طراحی به روزی برخوردار نیست. از این رو به نظر میرسد که دو کراساوور T60 و T80 برای تولید در ایران انتخاب شدهاند.
جک S7
شاسیبلند گران قیمت و هفت نفره جک که با موتور 190 اسبی و لیستی کامل از تجهیزات قصد دارد برای طبقات مرفه جامعه جای کیا سورنتو را بگیرد. شنیدهها حکایت از آن دارد که این خودرو تا اواسط تابستان به مشتریان تحویل میشود.
شاسیبلند SWM G01
این خودرو اصالتا توسط شرکتی ایتالیایی تولید شده که به تملک چینیها درآمده است، ابعادی نزدیک به یک رنو کولئوس دارد و با قیمتی 400 تا 500 میلیونی به بازار عرضه خواهد شد.
دانگ فنگ ریچ پلاس
یک وانت پیکاپ قلدر و جسور با کابینی قدیمی و سیستم دودیفرانسیل که از موتوری 139 اسبی برخوردار است و 300 میلیون تومان قیمت دارد و توسط پارس خودرو تولید خواهد شد.
چانگهه اسپلش
نسخه چینی شده هاچبک ژاپنی سوزوکی اسپلش که احتمالا با هدف جانشینی پراید، توسط سایپا در سال 99 یا 1400 به بازار عرضه میشود. این خودرو طراحی و عملکرد فنی جالبی دارد.
چری اگزید
در مراحل نهایی تولید آزمایشی قرار دارد و احتمالا با هدف قراردادن ثروتمندترین مشتریان حاضر در بازار خودروهای مونتاژی، یک آلترناتیو جدی برای جک اس7 و طیف وسیعی از رقبای ژاپنی، کرهای و فرانسوی است.
پژو 301 نیوفیس
بالاخره امسال این خودرو را میبینیم. محصولی که قرار بود سال 97 به بازار آید اما با خروج پژو از ایران وارد سیکل پیچیده داخلی سازی شد. پژو 301 در حالی در ایران خودرو داخلی سازی شده که سازنده فرانسوی خود را مهیای معرفی نسلی کاملا جدید از آن کرده است.
سورن پلاس توربو
یک سدان ارزان قیمت (با تفاسیر جدید قیمتی) که به موتور توربو و برخی امکانات مناسب مجهز است و برای علاقه مندان به سرعت میتواند انتخاب مهیجی باشد. مثلا فیسلیفت تازه سورن ظاهر این خودرو را اسپورتتر از قبل کرده است.
امویام 315 پلاس
هاچبک چری پس از تجربه فروش بیش از 60 هزار دستگاه و نزدیک به یک دهه حضور در ایران، با یک فیسلیف تازه و استفاده از یک گیربکس اتوماتیک به بازار برمیگردد.
رهام کراس کانتری
شانس موفقیت بسیار بالایی خواهد داشت اگر با همین طراحی و یک عملکرد فنی معقول به دست مشتریان برسد. گویا این کراساوور کوچک و 200 میلیونی در پایان سال 1399 به بازار عرضه میشود.
فورد تورنئو کانکت
این عجیبترین خبری است که میشنوید اما یکی از مجموعههای تجاریساز داخلی قصد دارد با ری بج کردن این میکروون شهری و داخلی سازی آن، محصولی ارزان قیمت را به بازار خودروهای تجاری و مسافری کشور عرضه کند.
سنوا دی50
یک سدان خوش فرم که توسط شریک تجاری بایک در ایران به کشور وارد شده و مدتهاست شایعاتی درباره تولید آن به گوش میرسد. این خودرو قرار است با موتوری کم مصرف به قدرت ۱۱۶ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۸ نیوتن متر به دست مشتریان ایرانی برسد.
زامیاد تیوان
یک اسیووی زمخت چینی که نامش در اصل فودی لندفورت است و با یک موتور دو لیتری 214 اسبی ساخت میتسوبیشی و سیستم دودیفرانسیل، قصد دارد خود را در قالب یک پرادوی چینی با ظاهر زمخت و مواد نازل در بازار جا کند. گفته میشود این خودرو در نسخه فول آپشن حداقل 500 میلیون تومان قیمت خواهد داشت.
امویام X55
بین دو خودروی دیگر چری یعنی تیگو 5 و تیگو7 قرار گرفته و با بهای 400 میلیون، قصد دارد خود را به صدای تازه برند چینی چری در ایران بدل کند. این خودرو اگر شرایط تورمی فعلی بر کشور حاکم نبود، شانس بیشتری برای فروش بالا داشت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بهار که به نیمه نزدیک می شود دمای هوا زودتر از تقویم، تابستانی می شود و آن جاست که دلت خنکای بهار را آرزو می کند و از جمله وسایل سرمایشی که می تواند چنین هوایی را مهمان خانه شما کند کولر گازی است. کولر گازی در سال های اخیر با استقبال خوبی از سوی مشتریان روبه رو شده است ، اگر شما هم قصد خرید کولر گازی را دارید با توجه به قیمت تقریبا زیاد آن حسابی دقت کنید تا خرید خوبی داشته باشید؛ در ادامه ویژگی های چند برند پرفروش را مقایسه می کنیم تا شما با دید بازتری به بازار بروید.
کولرهای گازی خانگی در سه مدل اسپلیت ، پنجره ای و ایستاده عرضه می شوند که هر کدام خصوصیاتی مشترک و خصوصیاتی ویژه خود را دارند، از بین مدل های گفته شده ما به مقایسه کولرهای اسپلیت می پردازیم چرا که این مدل از دیگر مدل ها پر طرفدارتر است. این کولرها به دو قسمت تقسیم میشود، یک قسمت در فضای داخلی نصب می شود و موتور یا کمپرسور آن در فضای بیرونی است تا با حداقل صدا کار کند.
مهمترین نکته در خرید کولر گازی این است که کولر باید متناسب فضای مد نظر ما باشد تا بتواند سرمای مورد نیاز را به خوبی تامین کند، افزون بر تناسب ظرفیت کولر و اندازه فضا، عوامل دیگری چون میزان رفت و آمد، آب و هوا، جمعیت خانواده ، آفتاب گیر بودن فضا، ارتفاع سقف و گردش هوای مناسب نیز بر کیفیت عملکرد کولر تاثیر می گذارند.
یکی از ویژگی های مهم کولرهای گازی داشتن اینورتر است و کولرهای اینورتر از کولرهای معمولی گرانتر هستند، به این علت که در نوع اینورتر نیازی به خاموش و روشن کردن کمپرسور به منظور حفظ تعادل دمای محیط نیست بنابراین مصرف انرژی آن کمتر است. یکی دیگر از این تفاوت ها در سرعت تولید هوای سرد است که در نوع اینورتر بیشتر از نوع معمولی است؛ همچنین در این کولرها به دلیل این که کمپرسور به صورت مستمر خاموش و روشن نمی شود افزون بر مصرف برق کمتر صدایی کمتر نیز تولید می کند.
ظرفیت سرمایش10000 تا 18000 کولر گازی برای فضاهای 30 تا 80 متر مربع مناسب هستند و ظرفیت سرمایش 24000 و بیشتر فضاهای 100 تا 200 متری را به خوبی خنک می کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کرونا با هیچ کشوری شوخی ندارد و تمام کشورهای جهان چه کوچک و چه بزرگ را دربرگرفته و باعث ورشکستگی بسیاری از اصناف در آن ها شده است. در ایران بعد از شیوع کرونا در اوایل اسفند، فروشگاه ها کمکم تعطیل شدند و هیچ کدام فروش شب عید را تجربه نکردند. الان هم که اردیبهشت ماه است و صبر کاسبان و مدیران شرکتها تمام شده، هنوز تکلیف این ویروس مشخص نشده است. پس باید چه کار کنیم؟ آیا راهکاری وجود دارد؟ برای پاسخ به این سؤال ما باز به سراغ آقای وثوقی، از مدیران یکی از شرکت های فروش اینترنتی، رفتیم. ما در این مطلب اصلی ترین توصیههای او را که از دل یک مصاحبه برای تان درآورده ایم ، به صورت خلاصه بیان کردیم.
نقدینگی را افزایش دهید
از همان اوایل پیش بینی چهار ماهه برای ماندن کرونا میشد. حالا هم که صحبت تا آخر شهریور است. الان که دولت با شرایطی به بعضی کسبوکارها اجازه داده است فروشگاههای خود را باز کنند، بهترین راه افزایش نقدینگی است. در واقع سعی کنید که کالا یا خدمات خود را بیشتر به پول تبدیل کنید. ما چند نوع وجه داریم که برای مثال شامل طلا، بورس، زمین و ماشین است؛ اما هیچ کدام از اینها در دوران بحران به درد شما نمیخورند. شما نمیتوانید با ماشین یا زمین خود از سوپرمارکت خرید کنید. به جای آن باید به فکر افزایش پول جیب خود باشید. در فروش سخت نگیرید. در این اوضاع هر طور شده، کالای خود را به فروش برسانید، حتی با سود کم. مهم این است که کالایی در دست شما نماند. دقت کنید که شما به عنوان فروشنده، کالاهای بهاره یا زمستانه را از قبل خریداری کردهاید اما الان فروش تان خیلی کم است. پس باید در مرحله اول آنها را رد کنید. همان انبارگردانی خودمان. ما نمیدانیم این اوضاع تا چه زمانی ادامه دارد، پس سعی کنید با کاهش هزینه و افزایش فروش و در نتیجه افزایش نقدینگی کمی بر اوضاع زندگی خود تسلط داشته باشید.
هزینه را کاهش دهید
تصور اشتباه در بین فروشندگان یا عرضه کنندگان خدمات این بوده که هزینه اضافه به معنای هزینه تبلیغات است، پس آن را کاهش میدهند در صورتی که این کار بزرگترین اشتباه است. بر اساس تحقیقاتی که تاکنون انجام شده و مطالعاتی که جناب وثوقی هم داشتهاند، اتفاقاً شرکتهایی که در دوران بحران تبلیغات داشته یا هزینه بازاریابی خود را افزایش دادهاند، رشد فروش بالایی به دست آوردهاند. کاهش هزینه به معنای حذف کارهای غیرضروری است. حتی تعدیل نیرو هم اشتباه است. شما میتوانید چند نفر را با حقوق کمتر نگه دارید یا ساعت کاری آنها را کمتر کنید. چون وقتی این دوران تمام شود، شما باید افراد جدیدی را جذب کنید که آموزش آنها هم هزینهبر است.
استفاده از ظرفیت آنلاین
دورانی مانند کرونا باعث شده تا ارتباط بین افراد کمتر شود. در ماههای اسفند و فروردین شاهد افزایش فروش شدید فروشگاههای اینترنتی بودهایم. فروش آنها به حدی بالا بود که گاهی در تأمین کالا هم دچار مشکل میشدند. پس بهتر است که حداقل برای دوران پساکرونا به فکر تغییر سبک کار خود از دنیای فیزیکی به آنلاین باشید. حالا اگر کسبوکاری هم محلی است، به دنبال این باشد که خود را در رسانههای آنلاین موجود نشان دهد. به اصطلاح تعداد رسانههای خود را افزایش دهد.
باکیفیت جلو بروید
الان اردیبهشت ماه است. مسلماً خیلی از کسبوکارها شروع به تغییر رویه کردهاند اما باید مراقب باشند. رفتار کاربران نسبت به قبل و بعد از کرونا به شدت عوض شده است. این روزها با توجه به اوضاع اقتصادی آنها دیگر به دنبال خرید جنسهای ارزان قیمت نمیروند، بلکه سعی میکنند پول خود را برای کیفیت هزینه کنند. یک بار هزینه میکنند اما همان یک بار است.
صحبت در این باره زیاد است. متأسفانه برای بعضی کسبوکارها مانند سینماداران یا رستورانها که تعطیل شدهاند، هیچ راهحلی وجود ندارد. فقط این که دولت باید از آنها حمایت کند. البته در این دوران کرونا که واردات فعلاً بسته شده است، فرصت خیلی خوبی برای تولیدکنندگان داخلی است که بتوانند با افزایش تولید حداقل خود را از دل این بحران نجات دهند. حرف آخر این که باید خیلی مراقب باشید. آهسته آهسته قدم بردارید. هنوز کرونا در داخل کشور است و دولت پیشبینی اوضاع بدتری را دارد.
تخصصیتر کار کنید
کسبوکارهای خدماتی نباید در این مدت خدمات خود را گسترش دهند. بلکه بهتر است روی بهترین نمونههای خود یعنی آنهایی که بیشترین سود را تاکنون داشته اند، سرمایهگذاری کنند. سرمایهگذاری که آن را به سمت تخصصی شدن پیش ببرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
برای خیلی از خانوارها، خرید مسکن برای اجاره دادن، یک راهکار کمک خرج در این اوضاع تورمی و حفظ پس اندازهای خانوار است. با این حال، دردسرهای اجاره داری هم کم نیست. از جذب و تعویض مستاجر و تعمیر و نگهداری منزل اجاره ای گرفته تا بعضاً اختلافات حقوقی و جانبی و ... . از طرف دیگر مستاجران هم با مشکلات نرخ های اجاره بهای نجومی مواجهند که آنان را بیش از پیش از داشتن یک محل برای سکونت در مضیقه قرارداده است. همه این ها در شرایطی است که گفته می شود اگر عرضه مسکن در بخش اجاره ای افزایش پیدا کند، می تواند به حل مسئله هزینه مستاجران کمک کند. موضوعی که در این اوضاع اقتصادی کشور، یک سهل ممتنع به شمار می رود. با این حال، به نظر می رسد برخی راه حل های تجربه شده در دنیا وجود دارد که جای آن در کشور ما خالی است. راه حل هایی که به شکلگیری یک بازی برد- برد بین سرمایه گذاران مسکن اجاره ای و اجاره نشین ها منجر شود. در گزارش امروز به بررسی این تجارب که در قالب موسسات اجاره داری معروفند می پردازیم. شایان ذکر است طرح ایجاد این موسسات اگر چه تاکنون توسط وزارت راه و شهرسازی عنوان شده است، اما تاکنون راه به نتایج ملموسی در کشور نیافته است.
وقتی بدون ملک هم می توان اجاره داری کرد
هم اکنون شکل دیگری از این موسسات نیز وجود دارند که منجر به شکل گیری نقش ویژه ای برای آن ها در بازار اجاره شده است. نقشی که از آن می توان به صنعت اجاره داری یاد کرد. این موسسات در شکل های نوین خود و از مسیرهایی هم چون بازار سرمایه، اقدام به جذب سرمایه های خرد مردم می کنند. سرمایه هایی که شاید برای مردم، قابلیت تبدیل شدن به یک واحد مسکونی مستقل برای اجاره دادن را نداشته باشد. سپس آن را در بازار اجاره سرمایه گذاری کرده و از محل خرید املاک فرسوده و تعمیر و اجاره آن ها، ارائه خدمات جانبی مربوط به اجاره داری و ... سود کسب می کنند و سهم سهامداران را هم می دهند. بدین ترتیب مردم عادی ولو خانوارهای با پس انداز اندک هم می توانند در نقش موجر وارد بازار اجاره داری شوند.
بنگاه های املاک بزرگ با وظایف گسترده تر
سال های زیادی است کشورهای دنیا، با رویکردهای نوین، به مسئله تامین مسکن شهروندان به خصوص مسکن برای اجاره نشینان ورود کرده اند. یکی از این راهکارها، استفاده از موسساتی است که به موسسات اجاره داری معروفند. این موسسات می توانند به عنوان رابط بین موجر و مستاجر ایفای نقش کنند. چیزی شبیه بنگاه های املاک کنونی، اما فراتر از آن. به این صورت که علاوه بر بنگاه های املاک موجود که عمدتاً کار انعقاد قرارداد بین موجر و مستاجر را انجام می دهند، تا پایان قرارداد، به طور مستمر درگیر ایفای تعهدات مستاجر و مالک هستند. مثلاً اجاره بهای ماهانه را جمع آوری و به مالک منتقل می کنند، ملک را بعد از پایان قرارداد تحویل می گیرند، اگر مسائل حقوقی برای طرفین پیش بیاید پیگیری می کنند، همچنین اگر مشکل تعمیرات و بازسازی تأسیسات برای ملک اجاره داده شده پیش بیاید با امکانات و نیرو های تاسیساتی که دارند، به جای موجر به ارائه خدمات میپردازند.
نقش موسسات اجاره داری در کاهش اجاره ها، اشتغال و گردش مالی بزرگ
نگاهی نزدیک تر به تجارب موفق صنعت اجاره داری در دنیا نشان می دهد که عملکرد این موسسات منجر به شکل گیری کامل زنجیره خدمات در این حوزه شده است. طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، نمونه های موفق این موسسات را در آلمان می توان دید. کشوری که 48 درصد مردمش به دلایل مختلف از جمله هزینه زیاد خرید مسکن، رو به اجاره نشینی آورده اند و این کشور رده نخست اجاره نشینی در دنیا را به خود اختصاص داده است. در کارنامه عملکرد موسسات اجاره داری می توان مشاهده کرد که این شرکت ها توانسته اند با عمل در مقیاس بزرگ هم سودآوری داشته و هم املاک خود برای فروش و اجاره را با قیمتی کمتر از بازار آزاد عرضه کنند. در تشریح چرایی ارزان تر بودن اجاره این واحدها می توان گفت که این مقیاس بزرگ از سویی منجر به کاهش هزینه های ثابت آن ها شده و از سوی دیگر سهولت نظارت نهادهای ناظر برای افزایش اجاره بها را در پی دارد. بماند این که به نظر می رسد این موسسات توانسته اند با این شکل فعالیت، حمایت های دولت و نظام بانکی را نیز به خود جلب کنند چرا که بیش از 40 درصد دارایی این شرکت ها به صورت وام از سیستم بانکی تامین می شود. از سوی دیگر بخش مهمی از درآمد این شرکت ها از خدمات جانبی سکونتی و تسهیلاتی تامین می شود که به تعداد بالای مستاجران (مشتریان شرکت) ارائه می شود. بر این اساس، این شرکت ها توانستهاند بخشی از هزینه های خود را صرف استفاده از فناوری های نوین برای کاهش مصرف انرژی، و همچنین ارائه خدمات اجتماعی به مستاجران (نظیر اسباب کشی، درمانی، پست، اینترنت، سامانه پرستاری از مشتریان سالمند، بیمه، هزینه های مرمت و به سازی و ...) کنند. در جدول زیر، به مشخصات نمونه های موفقی از این شرکتها اشاره شده است:
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هفته پیش درباره اصلی ترین سوالاتی که هنگام خرید سیسمونی باید از خودمان بپرسیم ، صحبت کردیم، این هفته سراغ لوازم ضروری نو رسیدهها رفته ایم.
1- تهیه لباس
می توان تهیه لباس را در شمار قسمت های مهم خرید سیسمونی قرار داد.
یکی از موقعیتهایی که ممکن است در آن اسراف زیادی اتفاق بیفتد خرید لباس است. از آن جایی که رشد کودک به ویژه در سنین پایین سریعتر است، در هر ماه تقریبا به سه دست لباس نیاز دارد. خرید بیش از اندازه فقط میتواند به شما ضرر بزند. پیشنهاد ما این است که هر ماه به اندازه نیاز همان ماه او لباس تهیه کنید. با این کار به تنوع مدنظر خود هم میرسید.
سعی کنید در تهیه لباس ماهانه پیش بروید و لباس را هم مانند میوه فقط در فصل خودش تهیه کنید، چرا که ممکن است رشد فرزندتان خارج از نمودار همیشگی اش باشد یا لباس ها برای او گشاد یا تنگ باشد.
همچنین در تهیه لباس از هنر دست خود یا مادران تان بهره مند شوید. انواع لباس های گرم و بافتنی علاوه بر زیبایی هنر دست، می تواند یادگاری ارزشمندی از دوران کودکی فرزندتان برایش باشد.
همین طور بستههای سرویسهای لباس نوزادی نیز گاهی شامل لباسهایی میشود که به آنها نیاز ندارید یا اندازه مناسبی ندارد. خرید لباس های تکه ای می تواند بهتر نیازهای پوششی کودک را برطرف کند.
قیمت انواع لباس نوزاد در بازار بسته به نوع لباس متغیر است. قیمت بسته لباس های چند تکه نیز بنابر جنس، برند و تعداد تکه ها از ۴۵ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان متغیر است.
2- وسایل حمل و نقل
در زمینه خرید وسایل حمل و نقل کودک معمولا بیشترین هزینه ها انجام می شود. لوازمی که مشخصا بسیاری از آن ها بدون کاربرد است و صرفا برای برطرف کردن نیازهای کاذب خریده می شود! برای خرید در این حیطه شما با انواع و اقسام لوازم عجیب و مارک های مخصوص به خود مواجه خواهید شد.
قبل از هرگونه خریدی با خود فکر کنید که یک نوزاد که شرایط رشدش در ماه های مختلف، متفاوت است نیاز به چند نوع از انواع کالسکه، کریر، نی نی لای لای، رو روک، آغوشی و انواع این ها دارد؟
بله در نگاه اول شاید نیاز به تهیه تمام این وسایل احساس شود اما اگر کمی آینده نگر باشید، تمام این ها در نهایت تا چهار سال اولیه رشد فرزند شما پاسخ گوست و در ادامه باید به فکر خلوت کردن اتاق او یا فروش این وسایل (حتی اگر نو باشد) به عنوان وسایل دست دوم باشید.با تمام این توضیحات می توان کالسکه را به عنوان وسیله ای پرکاربردتر به نسبت دیگر وسایل انتخاب کرد.
کالسکه ها معمولا تا حدود 5 سالگی کودک مورد استفاده قرار خواهند گرفت و اگر اهل گشت و گذار و خیابان گردی هستید، برای شما مفید خواهد بود، اما فراموش نکنید کالسکه خوب فقط یک محفظه با سه یا چهار چرخ نیست. چون علاوه بر آسایش کودک، شما به عنوان نیروی محرکه آن نیز باید در آرامش و آسایش کامل باشید تا از استفاده کردن از آن لذت ببرید.
قابلیت تنظیم ارتفاع برای والدین با قدی متفاوت
داشتن سبد یا محفظه خرید
سیستم مناسب و قابل اطمینان ترمز
ضد حساسیت بودن مواد استفاده شده در بدنه و کفی کالسکه
دارا بودن دستههای ارگونومیک
کمربند ایمنی برای محافظت از کودک
قابلیت تنظیم زاویه کفی کالسکه تا ۱۸۰ درجه
قابلیت اهرم شدن برای عبور از فضاهای کوچک و... از جمله نکات مهم حین خرید کالسکه است.
انتخاب رنگی مناسب برای این سرویس که نیاز به شستوشوی دایم نداشته و رنگی خنثی (به دور از جنسیت) باشد نیز نکته مهمی است.
در نهایت راه حل مفید دیگر برای خرید کالسکه استفاده از کالسکه آشنایان است. شما می توانید کالسکه های خریداری شده توسط دوستان و آشنایان خود را که دیگر از آن استفاده نمی کنند برای مدتی قرض بگیرید یا هزینه آن را به عنوان جنس دست دوم حساب کنید.در دنیای مدرن امروز، خرید جنس دست دوم نه تنها بی کلاسی نیست بلکه به عنوان یکی از راه های صرفه جویی در مصرف مواد اولیه مطرح است. قیمت انواع کالسکه بنا بر جنس، رنگ، مدل و برند از ۵۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان متغیر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یکی از مهم ترین شاخصه های این روزهای قرنطینه بی حوصلگی است. این موضوع ربط زیادی به جنسیت و سن افراد حاضر در خانه ندارد، هر چند که در این میان بزرگ ترها اندکی کمتر با این مشکل مواجه می شوند. یکی از راهکارهای رفع بی حوصلگی تزریق نشاط و سرگرمی به زندگی است. برای همین منظور خانواده ها به دنبال راهکارهایی رفته اند که بتوانند به وسیله آن دیگر اعضای خانواده را سرگرم کنند و دوباره سر شوقِ زندگی بیاورند. خرید کنسول های بازی خانگی مانند ایکس باکس یا پلی استیشن یکی از این راهکارهاست، که اتفاقا در این روزها بازار داغی را هم برای خود دست و پا کرده است. همین اقبال زیاد برای خرید کنسول های خانگی ما را بر آن داشت تا مشخصات و قیمت چند نمونه از کنسول های بازی در بازار ایران را برای تان شرح دهیم تا بتوانید با علم بهتری خرید کنید.
چه کنسولی برایم مناسب است؟
واقعیت این است که خرید کنسول بازی هزینه قابل توجهی را بر دوش خانواده تحمیل می کند. برای همین بیشتر افراد در حین خرید دچار وسواس و در بین مارک های مختلف سرگردان می شوند. مهم ترین پرسش آن ها این است که پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس؟ برای رسیدن به این پاسخ باید به علایق بازی کنندگان با کنسول دقت کنید. یعنی آن ها از چه بازی هایی خوششان می آید. چرا که بعضی از بازی ها تنها در کنسول های خاصی اجرا می شود. نکته دوم مانند نوعی چشم و هم چشمی است، ببینید دوستان و اطرافیان تان چه کنسول بازی دارند؟ این چشم و هم چشمی در زمان بازی های آنلاین به کمک شما می آید و شما امکان بازی گروهی آنلاین با دوستان تان را به دست می آورید. و نکته آخر به امکانات کنسول ها بستگی دارد. بعد از سه نکته اصلی در خرید کنسول بازی به بررسی چند نمونه موجود در بازار ایران می پردازیم.
پلی استیشن 4 اسلیم ( playstation 4 slim)
این کنسول بازی جزو پرطرفدار ترین کنسول های بازی است که کاربران زیادی دارد، بنابراین احتمالا در بازی های آنلاین گروهی تنها نخواهید ماند. کنسول اسلیم نسبت به نمونه مشابه اش با پسوند پرو، سایز کوچک تری دارد این نسخه با دو پورت USB 3.1 و HDMI 1.4 کار می کند و از بلوتوث نسخه 2.1 و هدست نیز پیشتیابی می کند. تنها نقطه ضعف پلی استیشن 4 اسلیم عدم پشتیبانی از 4K است. قیمت حدودی این محصول با ظرفیت یک ترابایت در بازار حدود 6 میلیون و 500 هزار تومان است.
ایکس باکس وان (Xbox One)
یکی از ارزان ترین کنسول های بازی در بازار ایران ایکس باکس وان است. پشتیبانی از 4K در اجرای ویدئو ها و همچنین قابلیت و پشتیبانی از بازی های Xbox 360 یا (Backward compatibility )طرفداران کم درآمدتر ایکس باکس را برای خرید آن ترغیب می کند. واقعیت این است که ایکس باکس وان حداقل قابلیت های کنسول ها را داراست و اگر فردی بودجه اش برسد، بهتر است نسخه اس همین کنسول را خریداری کند. قیمت این کنسول در ایران نزدیک به 4 میلیون تومان است.
ایکس باکس وان اس (Xbox one S)
داستان ایکس باکس و پلی استیشن مانند استقلال و پرسپولیس است! یعنی هر کدام طرفداران سرسختی دارند که هیچ گاه زیر بار نقایص محبوب خود نمی روند! به هر حال اگر شما از ایکس باکس بازان هستید، می توان گفت که خرید این کنسول های جمع و جور مناسب است. از جمله قابلیت های ایکس باکس اس می توان به پشتیبانی کنسول از پورت HDMI 2.0 و قابلیت تصویر 4K در پخش ویدئو نه اجرای بازی اشاره کرد. پردازشگر گرافیکی TELOP AMD Redeon 1.4 و وجود بلوتوث مادون قرمز در کنار پشتیبانی از HDR نیز از دیگر قابلیت های این کنسول بازی است. تنها عیب این کنسول بازی در کنار عدم پشتیبانی از 4K در حال بازی می توان به کم بودن بازی های انحصاری این کنسول اشاره کرد. قیمت این کنسول در بازار بدون بازی حدود 4 میلیون و 120 هزار تومان است.
ایکس باکس وان ایکس ( Xbox One X)
این کنسول بازی در زمره حرفه ای ترین و البته گران ترین کنسول های بازی در سطح بازار قرار دارد. این کنسول ها بیشتر متعلق به بازی کنندگان حرفه ای یا دارندگان مغازه های گیم نت است. سخت افزار قدرتمند این کنسول و طراحی کوچک بدنه اش باعث شده تا مغازه داران گیم نت برای خرید آن ترغیب شوند. اما فارغ از این مزیت های شکلی، پشتیبانی از 4K داشتن رزولوشن HDR 4 باعث شده است که تنها بازی کنندگان بسیار حرفه ای را به خودش جلب کند. هر چند هنوز هم قیمت بالای آن در بازار بزرگ ترین مانع برای تهیه اش است. این کنسول در بازار هم اکنون حدود 7 میلیون و 500 تا 8 میلیون تومان خرید و فروش می شود.
پلی استیشن 4 پرو (playstation 4 Pro)
داشتن PS 4 Pro تقریبا آرزوی هر بازی کننده ایرانی است. پی اس یکی از بهترین کنسول های بازی است که به دلیل پشتیبانی از 4K و HHDR 10 و همچنین تعداد بالایی از بازی های انحصاری خودش را در زمره پرطرفدارترین کنسول بازی چه در ایران و چه در جهان قرار داده است. هر چند این کنسول به لحاظ سخت افزاری از کنسول ایکس باکس وان ایکس ضعیف تر است اما وجود بازی های انحصاری در کنار قابلیت های نرم افزاری منحصر به فردش باعث شده است که این نقطه ضعف کمتر در ذوق خریدارانش بزند. از جمله تفاوت های PS4 Pro نسبت به همزادش یعنی PS4 Slim می توان به افزایش پورت های دستگاه به 3 عدد، داشتن گرافیک TELOP AMD Radeon 4.2 و پردازنده قوی تر اشاره کرد که توانسته است قدرت پردازش را تا 100درصد بهبود ببخشد. تنها نقطه ضعف این کنسول در کنار اندازه به نسبت بزرگش، پشتیبانی نکردن از دیسک 4 است. قیمت این کنسول بازی در بازار حدود 8 میلیون و 500 هزار تومان است.
نینتندو سوئیچ (Nintendo Switch)
اگر به دنبال خرید یک کنسول بازی با قابلیت های جدید برای کودکان خود هستید این کنسول با توجه به بازی های طراحی شده اش، نمونه خوبی به شمار می آید. هر چند که اگر گیمرهای حرفه ای در منزل دارید اصلا از این خرید خوششان نمی آید. البته ویژگی دیگر این کنسول ها قابلیت بازی آنلاین با بازی های شرکت مایکروسافت یا همان ایکس باکس است. این کنسول ها یک کنسول هایبرید به شمار می آیند یعنی این که شما می توانید کنسول را مانند یک پرتابل زیر بغل تان بزنید و هرجا که می خواهید بروید و بازی کنید و این که در منزل و با تلویزیون بازی کنید. با آن که تعداد بازی های انحصاری این کنسول اندک است اما همان اندک ها مانند زلدا یا سوپر ماریو محبوبیت جهانی برای خود دست و پا کرده اند. هر چند از گرافیک ضعیفی برخوردار هستند. یکی دیگر از معایب کنسول نینتندو سوئیچ قدرتمند نبودن سخت افزار است. قیمت این کنسول همراه چیزی بین 840 هزار تا دو میلیون و 290 هزار تومان است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.