زیباسازی لوازم چوبی منزل و اجرای کفپوشهای سه بعدی
تعداد بازدید : 5
به خانهتان رنگ و لعاب بدهید
معصومه جمالی
نویسنده
وجود وسایل چوبی در دکوراسیون منازل برای بسیاری از ما حس و بوی ناب طبیعت را یادآور می شود . انواع مبلمان، میز و صندلی ، کمد و ... بخش زیادی از دکوراسیون منازل را تشکیل می دهند، در ایام خانه تکانی های قبل از شروع سال نو در کنار تمیز کاری بخش های مختلف خانه، ممکن است برخی از وسایل را نیز تعویض کنیم یا با تغییر دکور و جابه جایی آن ها تنوعی در ظاهر چیدمان ایجاد کنیم. در این میان مرمت بعضی وسایل نیز باعث می شود که عیب و ایراد آن ها برطرف شود و با تغییراتی کوچک بتوانند مثل روز اول در زیبایی دکوراسیون تاثیر گذار باشند. از جمله وسایلی که با کمی مرمت تغییر محسوس و چشمگیری به خود می گیرند وسایل چوبی هستند که می توان با تغییر رنگ آن ها چشم انداز جدیدی ایجاد کرد. برای این کار شما می توانید به کارشناسان این کار مراجعه کنید، اما از آن جا که هدف ما کمک به اقتصاد خانواده است در این شماره می خواهیم به شما کمک کنیم که با کمی آموزش و دقت بتوانید این کار را با هزینه ای به مراتب کمتر و در منزل انجام دهید. پس با ما همراه باشید.
ابزار لازم برای انجام کار :
فضای مناسب ، سنباده، دستمال تنظیف ، رنگ ، بتونه یا پرایمر، لایه محافظ براق، غلتک، قلم مو، دستکش
آماده کردن سطح برای رنگ کاری:
برای رنگ کردن یک سازه چوبی قبل از هرکاری باید تمامی قسمت های کار بررسی و معایب بزرگ و خرابی های آن ترمیم شود. برای از بین بردن فرورفتگی ها یا لهیدگی ها به یک لیوان آب و یک منبع حرارتی نیاز است. فقط کافی است مقداری آب روی محل خرابی ریخته شود و بعد از چند ثانیه که آب به قسمت فرو رفته نفوذ کرد یک اتوی داغ روی آن گذاشته شود. انجام این کار سبب می شود که در ناحیه له شده، آب به سرعت تبخیر شده و باعث باز شدن الیاف آن قسمت شود. این فرایند باعث برگشت قسمت له شده به بیرون می شود. به این ترتیب سطح کار تا حد مطلوبی صاف می شود. اگر میزان لهیدگی کم بود، به جای ریختن آب می توان یک پارچه خیس را روی آن قرار داد و بعد از آن، اتو را روی محل خرابی گذاشت تا سطح آن صاف شود. با این روش آب کمتری به داخل چوب وارد می شود و مشکلات ناشی از نفوذ آب به چوب به وجود نمی آید.
از جمله موارد دیگری که قبل از رنگ کاری باید ترمیم شوند عبارتند از ترک و شکاف که به وسیله بتونه می توان آن را از بین برد ، اما برای پر کردن یک سوراخ که به هیچ عنوان با بتونه قابل ترمیم نیست باید از یک قطعه چوب که به صورت یک گوه استفاده کنیم. پس از آغشته کردن آن توسط چسب، قطعه گوه ای شکل را با استفاده از چکش به داخل شکاف یا خرابی می فرستیم و بعد از خشک شدن چسب چوب، به وسیله رنده قسمت های بیرون زده آن را صاف می کنیم. با اجرای این روش مصرف بتونه خیلی کمتر می شود و همچنین کیفیت کار نیز بسیار بالا می رود.
مورد دیگری که در این بخش اصلاح می شود خرابی های لبه های کار است که به خاطر لبه بودن محل خرابی با استفاده از بتونه قابلیت ترمیم ندارند. یک راه برای اصلاح آن استفاده از رزین، هاردنر و قالب است و راه دیگر این است که اگر در لبه یا گوشه های کار شکستگی ایجاد شده باشد، ابتدا محل مد نظر، توسط یک سوهان یا رنده صاف شود سپس با اندازه گیری مناسب، یک قطعه چوب در محل مد نظر چسبانده شود. در این مرحله باید دقت شود که قطعه بریده شده از نظر رنگ و بافت شبیه به محل شکستگی باشد تا کمترین تفاوت را در آن ناحیه ایجاد کند. در آخر هم توسط رنده و سوهان قطعه چسبانده شده را با سطح کار هم تراز کرده و به وسیله سنباده پرداخت می شود.
روش اجرای کار:
بعد از تعمیر گرهها، شکستگی ها و ترک ها و سنباده کاری بسیاری از معایب سطح کار از بین می رود. پس از هر مرحله سنباده کاری با دستمال تنظیف نمناک سطح را کاملا تمیز کنید تا ذرات اضافی از روی آن پاک شوند. برای این مرحله به هیچ وجه از دستمال کاغذی استفاده نکنید چون خود دستمال کاغذی ممکن است خرد شود و پرزهای آن روی سطح چوبی باقی بماند. دستمال تنظیف یکی از بهترین گزینه ها برای این کار است.
پس از تمیز کاری سطح رنگ لاتکس را با استفاده از غلتک فوم روی سطح وسیله چوبی تان بزنید و آن را برای سه لایه نازک رنگ تکرار کنید. بین هر لایه از رنگ بین ۶ تا ۸ ساعت صبر کنید. بعد از خشک شدن هر لایه، اگر قطره یا ذرات اضافی مشاهده کردید، حتما آن را سنباده بزنید و با دستمال تازه ای تمیزش کنید. استفاده از پارچه نو و بدون پرز یا گرد و غبار بسیار مهم است. پس از اولین مرحله کار با غلتک اگر قسمت هایی از کار رنگ نخورده می توانید از قلم مو کمک بگیرید و آن قسمت ها را رنگ کنید و اجازه بدهید کاملا خشک شود سپس مرحله بعدی رنگ را انجام دهید.
و در پایان، از یک غلتک فومی جدید استفاده کنید و یک لایه نازک محافظ و براق را که پایه آب داشته باشد، روی وسیله بزنید. بهتر است لایه محافظ را به آرامی و با دقت با استفاده از غلتک روی سطح کار بزنید تا از به وجود آمدن حباب جلوگیری شود. قبل از آن که بخواهید وسیله جدید رنگ زده تان را به دکوراسیون منزل برگردانید، ۷۲ ساعت صبر کنید تا کاملا خشک شود در غیر این صورت سطح آن چسبناک خواهد بود.
رنگ آمیزی مبل چوبی با کمک اسپری:
اگر تصمیم گرفته اید برای رنگ آمیزی مبلمان از اسپری رنگ استفاده کنید اول از همه باید مبل خودتان را با آب گرم و صابون بشویید و کمی صبر کنید تا کاملا خشک شود.
بعد از آن مرحله سنباده زنی را انجام دهید و با قوطی اسپری از فاصله حدود 30 سانتی رنگ را به مبل اسپری کنید اگر فاصله شما کمتر باشد باعث می شود که رنگ شما چکه کند و کار شما خراب شود.
در این نوع رنگ زدن هم باید بعد از این که هر لایه رنگ را زدید صبر کنید تا خشک شود و بعد لایه دوم را بزنید و درآخر مبل چوبی را با اسپری شفاف پلی اورتان آب بندی کنید.
معماری داخلی ساختمان و فناوری دست به دست هم داده اند تا انواع کفپوش های مدرن و یکپارچه جای کفپوش های قدیمی تر را بگیرند. کفپوش های اپوکسی یکی از همان هاست که با آن می توان جلوه های بسیار زیبایی را ایجادکرد. شما می توانید این کار را با دقت زیاد و تمرین اجرا کنید و ضمن صرفه جویی در هزینه های بازسازی کف، تغییر اساسی در منزلتان به وجود بیاورید. برای انجام این کار با ما همراه باشید.
کفپوش سه بعدی اپوکسی
اپوکسی سه بعدی که با کمک گرفتن از چاپ سه بعدی و رزین اپوکسی اجرایی می شود می تواند جلوه ای تازه به محیط داخلی خانه شما دهد و در عین حال از هر پوششی برای کف نظیر چوب ، سرامیک ، لمینت و ... زیباتر و مقاوم تر است. از کف پوش های اپوکسی می توان روی کلیه سطوح بتنی، سنگی، موزاییکی و فلزی استفاده کرد. با اجرای این کفپوش در نهایت به یک سطح صاف و صیقلی خواهید رسید. شما می توانید یک طرح دوبعدی یا سه بعدی را چاپ و در زیر کار نصب کنید و در نهایت شاهد یک اپوکسی سه بعدی چشم نواز باشید.
ابزار لازم برای انجام کار :
پلی اورتان، پودر بتونه، هاردنر، دستکش ، ماسک، غلتک ، طرح سه بعدی، کاردک، رزین، تی پلاستیک ، لاک اپوکسی، چسب پهن
آماده کردن سطح:
در اولین مرحله اجرای کفپوش اپوکسی باید سطح را به خوبی تمیز کرد. هر گونه ناخالصی مانند لکه های چربی باید از سطح پاک شود. به دلیل این که رنگ آمیزی به صورت یکنواخت نیست و نیمه شفاف است، باید سطح زیرین تمیز باشد. برای هموار کردن سطح می توان از ملاط ماسه و سیمان، به منظور پر کردن شکاف های کف، استفاده کرد. همچنین باید شیب مناسب برای کف را قبل از اجرای کار ایجاد کرد و نقاط ناهموار سطح را کاملا با پرکننده بتن، پر کرد. اگر کف سالن ما سرامیک باشد به وسیله دستگاه های ساب، لعاب سرامیک را به صورت کامل برمی داریم و آماده زیر سازی می شویم ؛ همچنین قبل از هر اقدامی یک نوار چسب کاغذی باید دورتادور سطح کشیده شود تا از برخورد مواد با سطوح دیگر جلوگیری کند.
روش اجرای کار:
قبل از شروع اجرای کار مکان مد نظر را اندازه گیری کنید و بر اساس اندازه مشخص شده برای کف پوش، طرح خود را انتخاب و برای پرینت آن اقدام کنید. معمولا برای این کار از پرینترهای اکوسالونت استفاده میشود. برای شروع کار ابتدا پلی اورتان یا اپوکسی را که به صورت مایع است با پودر بتونه مخلوط و هاردنر را به آن اضافه کنید و شروع به بتونه کاری کف کنید، بعد از آن پرینت را روی کف مد نظر انداخته و از محل قرار گیری آن مطمئن شوید و به وسیله کاردک لاستیکی یا تی لاستیکی آن را هوا گیری کرده و روی سطح می چسبانیم تا تمامی سطح به صورت کاملا یک دست شود.
پس از آن اجرای لاک کفپوش سه بعدی مهم ترین و آخرین مرحله کارشماست که خیلی بادقت و ظرافت باید انجام شود. استفاده از لاک مناسب در کفپوش سه بعدی بسیار مهم است و از هرشرکت تولید لاک اپوکسی نمی توان تهیه کرد. حتما درون لاک اپوکسی باید ماده ضد حباب ریخته شود تا حباب های زشت و زننده در کار شما به وجود نیاید . لاک را به دقت روی سطح بریزید و به صورت یکسان به همه جا برسانید. این لاک معمولا پس از 12 ساعت خشک می شود اما اگر می توانید دو تا سه روز به آن فرصت دهید تا کاملا خشک و مقاوم شود. حالا می توانید از جلوه سه بعدی و زیبای به وجود آمده لذت ببرید.